Nuotr.: Fotodiena.lt/P.Peleckis
Nuotr. Fotodiena.lt/P.Peleckis

Klaipėdos „Neptūnas“ išplatino pranešimą, kuriame skelbiama, jog rugpjūtį su Arnu Butkevičiumi sudaryta dvejų metų sutartis yra negaliojanti. Klubas teigia, kad sportininkas tinkamai neatliko savarankiškos reabilitacijos vasaros laikotarpiu, todėl jam komplikavosi anksčiau patirta trauma.

Dar vasarą, prieš naujos dvejų metų sutarties pasirašymą, „Neptūno“ administracija žaidėją įspėjo, jog sutartis įsigalios tik tada, kai bus atlikti visi medicininiai tyrimai, o taip pat paaiškės, jog vasaros pradžioje atlikta kojos operacija pavyko sėkmingai ir žaidėjas gali treniruotis visu pajėgumu, nedarant žalos jo sveikatai.

Visgi jau rugpjūčio pradžioje, kai „Neptūno“ komanda ėmė ruoštis naujajam sezonui (nors komanda pasirengimo cikle pirmas dvi-tris savaites sportuoja pagal specialų treniruočių planą ne visu pajėgumu, o tik ruošia savo kūną ir organizmą viso pajėgumo treniruotėms), Butkevičius jau po kelių dienų pradėjo skųstis kojos blauzdos maudimu.

23 metų 197 cm ūgio puolėjas buvo perspėtas, kad jei negali treniruotis, gali daryti pertrauką ir išsamiau tirtis, bet krepšininkas nutarė tęsti treniruočių procesą. Klubas rodė iniciatyvą ir dėjo visas pastangas, kad kuo išsamiau ištirtų sportininko sveikatos būklę.

Gavus pirminį medikų atsakymą, jog Butkevičiui neleidžiama sportuoti visu pajėgumu, klubas įspėjo Butkevičių, kad jo sutartis kol kas neįsigaliojo. Klubas stengėsi padėti sportininkui, buvo atlikti dar platesnio masto tyrimai ir tuo pačiu su sportininku pradėtos derybos dėl pagalbos jam sunkiu metu.

Klubas pasiūlė Butkevičiui mokėti laikiną atlyginimą, pagal atskirą susitarimą, o taip pat pasirūpinti visu jo reabilitacijos procesu, kuris galėtų užtrukti net iki pusės metų, o tik po to, kai sportininkas galės sportuoti visu pajėgumu, su juo įgalinti dvejų metų sutartį. Butkevičiui tokios pagalbos iš klubo neprireikė.

„Neptūnas“ linki Butkevičiui kuo greičiau pasveikti bei pabrėžia, kad jo sutartis neįsigaliojo dar rugpjūčio mėnesį, bet klubas, vertindamas žaidėjo privatumo interesus, nenorėjo viešinti esamos informacijos tikėdamasis, kad sportininkas priims klubo pagalbą“, – rašoma uostamiesčio ekipos pranešime.

Vis dėlto Butkevičių atstovaujanti agentūra tinklalapiui „BasketNews.lt“ pateikė kitokią situacijos versiją. Krepšininko agentas teigia, jog „Neptūnas“ skelbia neteisingą informaciją, o kilusį ginčą ko gero teks spręsti teisme.

„Klubas išplatintame pranešime pateikė neteisingą informaciją dėl sportinės veiklos sutarties tarp Arno Butkevičiaus ir klubo neįsigaliojimo bei to, jog Arnas Butkevičius neva neperėjo medicininės patikros. Pabrėžiu, jog Arnas Butkevičius sėkmingai perėjo medicininę patikrą, o jo sutartis įsigaliojo pagal sutarties sąlygas. Labai apgailestaujame, jog klubas nenori gerbti Arno Butkevičiaus atžvilgiu prisiimtų įsipareigojimų. Panašu, kad kilusį ginčą reikės spręsti teisiniu keliu“, – sakė Butkevičiaus agentas.

Komentarai:
Ugnius
o tai kodel draugiskas varzybas uz Neptuna losia jeigu sutartis negalioja?
2016-09-23
+3
Atsakyti
nu.
idomu kuris is vadovu sugalvojo visa sia istorija... taip iseina kad zaidejas susirges biliotenio negali gauti, o turi iseit is darbo arba susimazint alga...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-23
Atsakyti
gedai peledai
Teismo sprendimu gruodžio 3 dieną Kauno „Žalgiriui“ buvo pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės dėl skolos žaidėjui. Neoficialiomis Sportalas.com žiniomis, teismas patenkino Povilo Butkevičiaus prašymą. Šią informaciją patvirtino ir „Žalgirio“ atstovas, kuris nuramino, jog su žaidėju jau pasiektas taikos susitarimas.
2016-09-23
Atsakyti
To gėda pelėda
LKL laimės dabar tas kas išgydis daugiau žaidėjų :D iš Žalgiriuko tik per teismus buvę žaidėjai algas tegauna tai patilėk

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-23
-1
Atsakyti
Gėda pelėda
Žalgiris tikrai taip su Butkevičium nebūtu pasielges...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-23
+6
Atsakyti
to m
"Mazeikai, sarakauskui, siksniui mazesnes algas moket"

O tai kek moka? Su irodymais prasyciau
2016-09-23
+7
Atsakyti
Neptūnas
Ką jūs čia kalbat ar klubas turi būti kažkokia sanatorija ar siekti tikslų krepšinio aikšteleja? Gavo traumą niekas nuo to neapdraustas... Klubas turi žiūrėti į priekį... Visiškai pateisinu, klubas turi žaisti krepšinį o ne atlikti rebilitacines ligoninės funkcijas... Yra kaip yra

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-23
-6
Atsakyti
sirgalius
Faktas kaip bebūtu klubas ieškojo kompromiso su žaidėju.Kadangi traumuotas žaidėjas nenorėjo susimažint atlyginimo ir pats ieškoti kompromiso tai priimtas toks sprendimas koks jis yra dabar.Komanda negali laukti tiek žaidėjo nes reikio pagrindinio sf .Šiuo atveju palaikau komanda ir nieko negarbingo nematau.
2016-09-23
Atsakyti
Miegutis sport24.lt
Istikro riebus minusas klubui iš parurio
2016-09-23
Atsakyti
Anonimas
Apgailetina! Neabejoju, kad sporto arbitrazas nuspres zaidejo naudai, o Arnas tuo tarpu visam laikui pades ant Neptuno
2016-09-23
+4
Atsakyti
Miegutis sport24.lt
Oi čia šprotai gerai pasišiukšlino...Vienas LR su žaidėjais tik gražiai išsiskiria.
2016-09-23
-4
Atsakyti
ttt
Neptunas pasirase sutarti dvieju metu kuris perejo medic. patikrinima,o traumos neisigydes pilnai susitraumavo,o neptunui jis tapo nereikalingas nes reikia moketi pilna kontrakto suma nes drausti zaideju neapsimoka,net eurolygos komandos nevisos draudzia zaidejus.Pasiule lietuvos minimalu atlyginima kol gydysis trauma bet jis nesutiko,klubui tas nepatiko ir paprasciausiai atsisake jo paslaugu.Klubas pralaimes kova teisme.
2016-09-23
+7
Atsakyti
Anonimas
Nu idomiai cia. Siaip tai nieko gero is jo kaip is krepsininko,toks visai be talento,bet yra kovotojas ir stengiasi,uz ka galima pagirti. Siaip Neptunui isvis reikejo ji paleisti is karto. Siksnius dar vienas medinukas,neaisku kam reikalingas,nes zalos daugiau nei naudos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-23
-8
Atsakyti
djgaffer
Tai kaip kitaip-klubas atseit nekaltas,ant žaidėjo visas mėšlas pilamas.Pastaraisiais metais neaiškūs ten dalykai vyksta Neptūne-su Galdiku neaiškumai,dabar su Arnu.Tik teismas ir gali išspręsti šitą konfliktą.
2016-09-23
+3
Atsakyti
m
Mazeikai, sarakauskui, siksniui mazesnes algas moket ir nereikes taupymo sumetimais zaideju ”permetinet”. O kad pasirasot sutartis, tai patys ir kalti. Tikrai dabar neskanu, ypac kai pirlau abonenta. Jei nuo pradziu komandoj tokie dalykai - speju ir sezonas bus toks....nebebus jusu 2000 abonentu greit.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-09-23
-5
Atsakyti
Anonimas
akivaizdu kad seka pasakas Neptuno valdzia..ir visos tos kalbos apie lojaluma,pagarba telieka skambiais zodziais kai tiek klubui atsidavusi zaideja kaip suni bando ismest i gatve
2016-09-23
+5
Atsakyti
GEDA
Klubas pasiūlė Butkevičiui mokėti laikiną atlyginimą, pagal atskirą susitarimą, o taip pat pasirūpinti visu jo reabilitacijos procesu, kuris galėtų užtrukti net iki pusės metų, o tik po to, kai sportininkas reabilituosis ir galės sportuoti visu pajėgumu, su juo įgalinti dviejų metų sutartį. Sportininkui tokios pagalbos iš klubo neprireikė.

Manau, kad tiesa. Bet ką tai reiškia? Kad jam buvo siuloma susimazinti alga kol traumuotas. Klubas neapdraudė kontrakto ar pan. Jei zaidejas pasirases sutarti, kuri isigaliojo, jis turi gauti pilna sutarta atlyginima nepaisant to gavo trauma ar ne. Kodel Arnas turetu sutikti gauti mazesni atlyginima kol gydosi trauma, o po to normalu? Profesionalus klubas taip nesielgtu. Net be zaideju sutikimo ar nesutikimo klubas PRIVALO pasirupinti pilna zaidejo rebilitacija be jokiu imk mazesne alga ir mes tavim rupinsimes. Nesamoningai skamba is tiesu.

Argumentas, kad sutartis neisigaliojo tai irgi nelogiskas. Jei pradejo sportuoti su komanda - vadinasi sutartis galiojo, net jei tai tebuvo 3 dienas. Medicininis patikrinimas privalomas pries praededant sportuoti o ne kazkada sezono eigoje.

Mano nuomone, kad klubas pats susimove kazkur nepasirupindamas draudimu ar pan, nes jei butu viskas ok, draudimas moketu alga Arnui, o klubas tuos pinigus kurie turejo būti skirti Arnui galetu skirti kitam zaidejui (juk tokia draudimo esme)

Palaikiau pernai Neptuna, siemet niekaip. Vienas profesionalus ir atsakingas klubas Lietuvoje tera - ŽALGIRIS... Lipkevičių, Vene, Vercvagara, gydė kiek reikėjo ir paleido garbingai.
2016-09-23
-20
Atsakyti
MakacKlubas pasiūlė Butkevičiui mokėti laikiną atlyginimą, pagal atskirą susitarimą, o taip pat pasirūpinti visu jo reabilitacijos procesu, kuris galėtų užtrukti net iki pusės metų, o tik po to, kai sportininkas reabilituosis ir galės sportuoti visu pajėgumu, su juo įgalinti dviejų metų sutartį. Sportininkui tokios pagalbos iš klubo neprireikė.idomu ar tai tiesa--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Tai ir apie kavliausko isvykimas rytas grazu strapsniuka parase ir paleido i spauda, o kevalas pasake kad tai neviskas tiesa ir atsisake listi i gincus
2016-09-23
Atsakyti
tm
gaila, vienas megstamiausiu neptuno zaideju, labiausiai vertinamas del savo juodo darbo aikšteleje
2016-09-23
-11
Atsakyti
oi
cia pavyzdys,visiem patriotam,tiksliau asilam krepsininkam, kokie jie reikalingi klubam
2016-09-23
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.