Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Simas Galdikas atrodo net su dar didesniais bicepsais ir tricepsais nei buvo prieš išvykstant iš Lietuvos“, – pamatęs Panevėžio „Lietkabelio“ centrą, tiesioginiame eteryje prieš savaitę nustebo komentatorius Rytis Vyšniauskas.

Jo nuostabą suprasti nesunku. Dar praėjusį sezoną prieš išvykstant į Rumuniją, Galdikas buvo vienas tvirčiausių LKL vyrukų, kitų lygos krepšininkų ne kartą buvo minimas ir kaip vienas stipriausių.

Sunku patikėti, bet toks Simas, koks jis šalies krepšinio sirgaliams pasirodė pirmajame šio sezono mače su Kauno „Žalgiriu“, niekada nebuvo. Dar labiau sutvirtėjęs, konkurencingesnis ir po krepšiais nusiteikęs kovoti dėl kiekvieno centimetro.

Vasaros įdirbis akivaizdžiai matomas ir statistiniuose Galdiko rodikliuose. Per pirmąsias penkerias LKL rungtynes 29-erių metų klaipėdietis vidutiniškai rinko po 10,2 taško ir sugriebė po 3,6 kamuolio. Taip rezultatyviai puolime centras žaidė tik debiutiniame sezone Klaipėdos „Neptūne“ 2009-2010 metais.

„Dirbau ne tik treniruoklių salėje. Buvo treniruočių ir krepšinio aikštelėje, ir stadione, ir su svoriais. Turėjau asmeninį trenerį, tai su juo ir sportavau. Aišku, kad sutvirtėjęs kūnas padeda ir aikštelėje. Tuomet fizinę jėgą tereikia tinkamai išnaudoti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Galdikas.

Akivaizdu, kad sustiprintas kūnas krepšininkui pridėjo drąsos. Mače sostinėje tarp vietos „Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“ susirinkę sirgaliai aiktelėjo, kuomet Galdikas svarbiu rungtynių metu be jokių skrupulų sugrūdo kamuolį į krepšį per Artūro Jomanto ir Artūro Gudaičio rankas.

Tą patį pakartoti Galdikas pamėgino ir mače su Klaipėdos „Neptūnu“, kuomet pabandė įkrauti per buvusio komandos draugo Vytauto Šarakausko rankas. Nepavyko. Tačiau nepaisant to, bebaimiškumo jausmo iš šio aukštaūgio neatimsi.

„Simas vasarą labai ruošėsi sezonui. Jis turi ambicijų grįžti, gerai grįžti (į LKL), – kalbėjo „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis. – Aš jį žinau, stengiuosi paslėpti blogąsias savybes ir išnaudoti gerąsias. Jis geras ir stiprus žmogus.“

Kiek stiprus?

„Nežinau... 150 kilogramų“, – tarsi spėdamas, su šypsena veide atšovė Galdikas, paprašytas įvardinti sunkiausią nuo krūtinės vasarą išstumtą svarmenį.

– Simai, kaip sekasi apsiprasti Panevėžyje? – „BasketNews.lt“ paklausė Galdiko.
– Gerai. Gal net labai gerai, nes komanda yra superinė ir jaučiuosi kaip namuose. Treniruojamas trenerio Maksvyčio žaidžiau ne vienerius metus, todėl viskas čia man yra sava. Super.

– O koks jausmas rungtyniauti prieš ilgametę savo ir gimtojo miesto komandą „Neptūną“?
– Sunku, nes tokioms rungtynėms turiu nusiteikti psichologiškai. Šį kartą noro buvo daug, bet pradžia man nelabai pavyko. Nieko nepadarysi. Kol mes esame komanda, svarbiausia pergalė. Jei vienas nesužaidžia, padeda kiti. Turime dangstyti vienas kito skyles.

– Tačiau Klaipėdą praėjusiais metais jums teko palikti ne pačiomis maloniausiomis aplinkybėmis...
– (atsidūsta) Palikti teko todėl, nes toks gyvenimas. Vienus metus tu palieki komandą, tuomet sugrįžti, o tada vėl palieki. Tai yra sportas. Bet tuo pačiu ir verslas. Kažkam tai verslas, kažkam sportas, o kažkam gyvenimas. Bet nieko. Kaip aš sakau, tai dar ne pabaiga.

– Po to jūsų karjera pasuko link Rumunijos. Kaip vertinate patirtį toje valstybėje?
– Ten krepšinis yra keliais žingsniais atgal, todėl pasakiau, kad daugiau tikrai negrįšiu. Kita vertus, bet kokia patirtis yra naudinga, tiesiog reikia ją atsirinkti, kad žinotumei, kaip elgtis kitą kartą. Man atvykus, po dviejų savaičių pasikeitė treneris. Tuomet prasidėjo naujos sistemos, atėjo nauji žaidėjai… Na, tiesiog ten viskas buvo kitaip.

– Praėjusį sezoną jums nepavyko įsitvirtinti Dainiaus Adomaičio sistemoje Klaipėdoje, tačiau sugrįžus pas trenerį Kazį Maksvytį, jūs tarsi atgimėte. Kaip galite pakomentuoti tokį skirtumą?
– Tai priklauso nuo trenerio pasitikėjimo. Jei treneris tiki savo žaidėjais, tai kiekvienas krepšininkas gali įrodyti savo galimybes ir gerai sužaisti.

– Teko girdėti, kad vasarą itin didelį dėmesį skyrėte darbui treniruoklių salėje.
– Dirbau ne tik treniruoklių salėje. Buvo treniruočių ir krepšinio aikštelėje, ir stadione, ir su svoriais. Turėjau asmeninį trenerį, tai su juo ir sportavau. Žinoma tai padeda. Fizinę jėgą tereikia tinkamai išnaudoti.

– Komandoje turite būrį linksmų vyrukų. Galbūt iš jų teko sulaukti komentarų dėl sutvirtėjusio kūno?
– Broliai visada kažką pareplikuoja. Sako, kad jei man nepasiseks krepšinyje, tai visada bus pasirinkimas eiti į kitas sporto šakas.

– Panašu, kad noro įrodyti savo galimybes šį sezoną jums netrūks.
– Man toks noras visada yra. Aš kiekvienose rungtynėse noriu įrodyti, kad galiu sužaisti geriau. Aš nesu tas, kuris bijotų darbo. Būtent todėl visą vasarą sunkiai dirbau, nes norėjau gerai pasiruošti naujam sezonui.

Komentarai:
Asas
Lietkabelio abonento turetojams,kaip su savaite ta nemokama impuls sveikat.centre?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-07
+2
Atsakyti
Swechias
Visiems bili paloti, o i tema nei vieno komentaro. Man tai smagu ziureti i Lietkabeli, atmosfera, uzsivedima. Panevezys nera turejes tokios komandos. Aisku, gal ir neistemps taip visa sezona, bet vistiek smagu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-06
+3
Atsakyti
klausimelis
Gal kas zinot kada eurolygos uzkariautojai pradeda sezona?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-06
-1
Atsakyti
nu
Cia turbut Arturo Javtoko antrininkas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-06
+12
Atsakyti
aha
įrodinėk Simai, kad tave išvarė iš Klaipėdos nepelnytai, savo geru žaidimu ir pergalėmis prieš Neptūną padėsi pakeisti Neptūno trenerį ir sugrįžti pačiam atgal į Klaipėdą
2016-10-06
-4
Atsakyti
djgaffer
Tai kad Simas visada pasižymėjo fizine jėga.Dabar aišku dar labiau užsipumpavnm ir visiem bus sunku su juo stumdytis.
2016-10-06
-5
Atsakyti
...
idiotai, kuriem 150 yra mazai: kuo ilgesnes rankos ir kojos - tuo sunkiau yra atlikti pratimus. del to sunkiaatleciai pagrinde ~170cm ugio
2016-10-06
+5
Atsakyti
to to LIETkabelis
Ka cia kliedi, vainausku dalbajobe? Padla yra tik viena Lietuvoje tai tavo RAUDONA KOMJAUNIMO PADLA ir cia tu negrasink, valkata, nes jus grasinate kiekviena sezone, bet jau sesis metus Zalgiris ne tik jus isniekina, bet jus patys ant dvesiant kad net iki dvieju bronzu nusiritote bei net ir kibire jau pirmame etape bunat spardomi.
2016-10-06
+3
Atsakyti
sudu maisas
atrodo kaip hulkas o stumia tik 150...chemijos priryjas ir tiek.
2016-10-06
-9
Atsakyti
to LIETkabelis
Ziurek savo reikalu zalios padlos fane , jusu varzovai busimi losia su Oklahomos Thunder lygiai , o jus su Pasvaliu lygiai losiat, taip , kad greitu metu busit pastrojinti is savo sapno nenugalimo ir sugrzazinti i realybe nuo pat sezono pradzios...
2016-10-06
+7
Atsakyti
lkl
diska galetu metyti :)
2016-10-06
+11
Atsakyti
[quote]LIETkabelis"Mače sostinėje tarp vietos „Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“ susirinkę sirgaliai aiktelėjo, kuomet Galdikas svarbiu rungtynių metu be jokių skrupulų sugrūdo kamuolį į krepšį per Artūro Jomanto ir Artūro Gudaičio rankas".Gerai cia Galdikas pasityciojo is sudrycio lavonu priekio. Pasiseke kad pabaigoje gordonas nublokavo per fuksa nes garantuotai raudona komuniagu q2rwa butu kritusi savo tvarte. Nieko, bus atsakomosios Panevezyje, jau zais dar vienas Brolis taip kad raudonai sliundrai bus su kaupu atseiketa.[/Tamsta,debilojdas konkretus :)))
2016-10-06
-10
Atsakyti
LIETkabelis
"Mače sostinėje tarp vietos „Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“ susirinkę sirgaliai aiktelėjo, kuomet Galdikas svarbiu rungtynių metu be jokių skrupulų sugrūdo kamuolį į krepšį per Artūro Jomanto ir Artūro Gudaičio rankas".

Gerai cia Galdikas pasityciojo is sudrycio lavonu priekio. Pasiseke kad pabaigoje gordonas nublokavo per fuksa nes garantuotai raudona komuniagu q2rwa butu kritusi savo tvarte. Nieko, bus atsakomosios Panevezyje, jau zais dar vienas Brolis taip kad raudonai sliundrai bus su kaupu atseiketa.
2016-10-06
-5
Atsakyti
ereas
uzsivares bicas
2016-10-06
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.