Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Trečiadienį Panevėžio „Lietkabelio“ komanda pradeda savo žygį Europos taurės turnyre. Debiutiniame mače „Cido“ arenoje panevėžiečiai priims Skopjės MZT ekipą.

Prieš startą tarptautiniame turnyre Makedonijos čempionus sukrėtė rimtos permainos – po keturių pralaimėjimų Adrijos lygos starte buvo atleistas vyriausiasis treneris Emilis Rajkovičius ir du amerikiečiai – Torey Thomasas bei Jeremiah Massey.

MZT jau spėjo po dvejų metų pertraukos susigrąžinti serbą Stefaną Sinovecą, o po traumos grįžo Djordje Drenovacas.

Makedonijos ekipoje išskirti galima Xavierą Thamesą (15,8 tšk.), Urošą Lučičių (11,8 tšk.) ir Olandijos rinktinės nartį Charloną Kloofą (10,3 tšk.).

„Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis „Kklietkabelis.lt sakė, kad kiek neramina permainos varžovų gretose, bet jo auklėtiniai yra pasiruošę startuoti pergale, kadangi klubo tikslas – kitas Europos taurės etapas. Tam A grupėje reikia aplenkti bent jau vieną komandą.

Kartu su „Lietkabeliu“ ir MZT A grupėje taip pat kovos Las Palmo „Gran Canaria“, Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ir Zagrebo „Cedevita“.

– Kokios įtakos gali turėti permainos makedonų gretose?
– Permainos dažniausiai įneša sukrėtimą ir bent jau kelias rungtynes ekipa sužaidžia gerai. Varžovus sustiprino serbas, bet laukiame mačo, ruošiamės ir tikimės startuoti pergalingai.

Permainos MZT ekipoje kažkiek neramina, nes buvome pasidarę gerą analizę. Ateis naujas treneris ir gali būti naujovių. Bet kokiu atveju, žaidėjai išliko tie patys, todėl niekas stipriai nepasikeis.

– Kokį žaidimą propaguoja MZT?
– Tai yra tipinė serbų komanda. Kažkiek gyvumo ir sumaišties įneša legionieriai – amerikietis Thamesas ir olandas Kloofas. Prie buvusio trenerio žaidė labai greitą ir net chaotišką krepšinį. Vienas iš tikslų bus sustabdyti jų greitą puolimą. Turi gerų metikų, turi ir gerų aukštaūgių. Pastarajame mače su „Cibona“ jau žaidė geriau, bet pralaimėjo po dviejų pratęsimų.

– Kokie „Lietkabelio“ pranašumai?
– Namų aikštė, priekinė linija. Taip pat esame sužaidė daugiau oficialių rungtynių ir tai galbūt šiek tiek padės.

– Galbūt sekmadienį patirtas pralaimėjimas prieš „Pieno žvaigždes“ buvo naudingas?
– Ir taip džiaugiuosi, kad tą laikotarpį neblogai išsisukome, nes žaidėme be Darjušo ir trejas rungtynes tik su vienu įžaidėju. Galbūt kažkiek nuovargis, kažkiek atsipalaidavimas buvo, bet gavome gerą pamoką, todėl dabar susikaupę norime reabilituotis.

– Koks „Lietkabelio“ tikslas Europos taurėje?
– Patekti į kitą etapą. Matome, kad tai yra ranka pasiekiama. Galbūt net patekti į kitą etapą iš kaip įmanoma geresnės pozicijos.

Susitikimas prasidės trečiadienį 18.45 val.

Komentarai:
lkl
Jeremiah Massey kazkada buvo kietas bicas,dabar ji net is mzt ismete
2016-10-11
-3
Atsakyti
bbz
To big daddy

O ka daryt kai iskrito Lorenzo?Leonavicius,Magden paizaidinejo biski ir tragedija buvo.Sakyk geriau,kad Janaviciui butu uzdrausta metyti,bet izaidinet gali jis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-11
-10
Atsakyti
djgaffer
Į kitą etapą laisvai gali patekti,nes makedonai nėra kažkoks elitinis klubas.O ten jau kaip Dievas duos.
2016-10-11
+3
Atsakyti
jei janavicius ir toliau grajins po 20+ minuciu,tai bus didelis pasiekimas laimeti bent 1 maca
2016-10-11
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.