Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Puikiai pasirodęs Vassilis Spanoulis ne tik rinko taškus, bet ir sėkmingai skirstė kamuolį ir atvedė Pirėjo „Olympiakos“ (3-1) komandą į trečiąją pergalę Eurolygoje.

Įžaidėjas pasiekė asmeninį rezultatyvių perdavimų rekordą ir visų laikų lygos žaidėjų sąraše pakilo į antrąją vietą, o „raudonieji“ svečiuose 95:90 pranoko Tado Sedekerskio atstovaujamą Vitorijos „Baskonia“ (2-2).

Spanoulis per 27 minutes pelnė 15 taškų (1/1 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 7/7 baudos), atliko 15 rezultatyvių perdavimų, išprokavo 7 pražangas, 7 kartus suklydo, 2 sykius prasižengė ir surinko 25 naudingumo balus.

Ankstesnis geriausias graiko rezultatyvių perdavimų rezultatas buvo užfiksuotas 2009 metais, kuomet atstovaudamas Atėnų „Panathinaikos“ surinko jų 10. 

Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Baskonia“ dar minimaliai buvo priekyje – 80:79, bet tuomet svečiai laimėjo atkarpą 11:2, persvėrė rezultatą savo naudai ir atitrūko – 90:82.

Vitorijos ekipai buvo pavykę priartėti prie varžovų per tris taškus – 87:90, tačiau tada Erickas Greenas pataikė tritaškį su pražanga ir „Olympiakos“ per likusį laiką persvaros neiššvaistė – 94:87.

Ispanijos klubui atstovaujantis Sedekerskis aikštėje praleido 12 sekundžių, per kurias niekuo pasižymėti nesugebėjo.

„Baskonia“: Tornike Šengelija 20, Adamas Hanga 15, Shane'as Larkinas 14 (11 rez. perd.).

„Olympiakos“: Vangelis Mantzaris 17 (5/8 trit.), Vassilis Spanoulis 15 (15 rez. perd.), Kostas Papanikolaou 15, Erickas Greenas 13.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.