Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Šlovingiausiais Tel Avivo „Maccabi“ laikais šią Izraelio komandą treniravęs Pini Gershonas sugrįžo į Lietuvą. Tiesa, šį kartą jis grįžo ne kaip elitinės Europos komandos treneris, o kaip Izraelio krepšinio rinktinių vadovas.

Lietuva jam kelia ypatingus sentimentus. Tereikia prisiminti 2004 metų Eurolygos ketvirtfinalį su „Žalgiriu“ ar faktą, kad Šarūnas Jasikevičius jam dukart padėjo tapti Eurolygos čempionu su Tel Avivo komanda.

Gershonas dabar nebedirba „Maccabi“ klube, tačiau apie šią ekipą vis tiek turi žinių. Penktadienį Kaune pristatęs Lietuvos krepšinio federacijos ir Izraelio krepšinio asociacijos bendradarbiavimą, Gershonas buvo paklaustas ir apie naują „Maccabi“ komandos trenerį. Jo atsakymas kiek nustebino.

„Du pasirinkimai – Jonas Kazlauskas arba Šaras. Du kandidatai „Maccabi“ komandai yra jie. Nežinau, ar vyresnis šį kartą būtinai laimės“, – sakė Gershonas.

Neaišku, ar Gershonas šią frazę ištarė rimtai, tačiau Jasikevičių legendinis Izraelio specialistas vis dar atidžiai stebi. Stebės jis ir šio vakaro rungtynes tarp „Žalgirio“ ir Tel Avivo komandų. Tiesa, šiuo klausimu didelių vilčių lietuviams specialistas nesuteikė.

„Nemačiau Šaro, jis dabar labai užsiėmęs. Dabartinis jo darbas – tai ne tas pats, ką daro žaidėjas. Jis dabar ruošiasi rungtynėms. Kalbant apie rungtynes, „Macabi“ – geresnė komanda, jei Žalgiris“ laimės, tai bus siurprizas.

„Maccabi“ lengvai gali pelnyti 90 taškų, net ir nepasisekusiose rungtynėse. Centrai ir snaiperiai Kaune nėra tokia geri kaip Tel Avivo komandoje

Bet iš savo patirties žinau, kad Kaune niekada nėra lengva. Nebūna lengvų mačų, šioje šalyje, žinau tai. „Žalgiris“ turi geresnius šansus laimėti šiandien, nei Izraelis nukauti Lietuvą Europos čempionate“, – kalbėjo Gershonas.

Dabar trenerio karjeros nebetęsiantis Gershonas prisiminė ir legendinį 2004 metų Eurolygos ketvirtfinalį, kuriame Kauno „Žalgiris“ apmaudžiai krito Tel Avive, taip likdamas už finalinio ketverto borto.

„Jei ne penkios Arvydo Sabonio pražangos bei du netaiklūs Giedriaus Gusto baudų metimai, dabar tikriausiai gyvenčiau palapinėje“, – šmaikštavo Gershonas. 

Komentarai:
Anonimas
Dalbajobas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-28
-1
Atsakyti
pasirodo
visai linksmas vyrukas :)
2016-10-28
-2
Atsakyti
pries maca
Visokiu apkalbu ziniasklaidos kazlausko maza dar apie sara nusimaste

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-10-28
-3
Atsakyti
Anonimas
neblogai paskalde zydukas :)
2016-10-28
+1
Atsakyti
hhtc
daunelis tu
2016-10-28
+1
Atsakyti
kramtoske
Na jeigu Makabi prisiviliotu Sara,o i zalgiri gryztu Kazlauskas.. isliktu taspats lygis.
2016-10-28
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.