Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Dvejus metus nerungtyniavęs 41-erių metų 196 cm ūgio atakuojantis gynėjas Ray Allenas nusprendė baigti profesionalo karjerą.

Šiandien krepšininkas oficialiai pranešė, kad po 18 metų praleistų krepšinyje kabina sportbačius ant vinies.

„Rašau jums kaip 41-erių metų vyras, kuris nusprendė pasitraukti iš krepšinio. Esu visiškai ramus dėl savo sprendimo“, – paskelbė Allenas.

Pastarąjį kartą snaiperis 2013-2014 metų sezone rungtyniavo Majamio „Heat“ klube, su kuriuo suklupo tik NBA superfinale. Tuo metu 2012-2013 metų sezone jis su ta pačia „Heat“ antrą kartą tapo NBA čempionu. Prieš tai 2008 metais jis triumfavo su Bostono „Celtics“.

Šią vasarą snaiperis ketino grįžti į NBA, intensyviai tam ruošėsi ir bendravo su komandomis, tačiau galop nusprendė šios minties atsisakyti.

Nuo 1996 iki 2014 metų NBA rungtyniavęs Allenas per savo karjerą pelnė 24,505 tūkst. taškų ir pagal šį rodiklį visoje NBA užima 27-ąją vietą. Allenas 10 kartų dalyvavo NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Krepšininkas per savo karjerą pataikė 2973 tritaškius ir pagal šį rodiklį yra nepralenkiamas. Jis įmetė 413 daugiau tritaškių nei artimiausias varžovas Reggie Milleris.

Savo karjeros metu gynėjas vidutiniškai rinkdavo po 18,9 taško, o tritaškius metė vidutiniškai 40 proc. taiklumu.

Jis gynė ir JAV rinktinės garbę bei 2000 metais Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse iškovojo aukso medalį.

Alleną 1996 metais NBA naujokų biržoje 5-uoju šaukimu pasikvietė Minesotos „Timberwolves“, bet snaiperis debiutavo Milvokio „Bucks“ ekipoje, kurioje žaidė 1996-2003 metais. 

Tuomet jis persikėlė į Sietlo „SuperSonics“ ir rungtyniavo iki 2007 metų. Trečiąja gynėjo komanda NBA tapo Bostono „Celtics“, kurioje jis žaidė 2007-2012 metais, o vėliau jis du sezonus gynė „Heat“ garbę.

Geriausi Alleno karjeros epizodai:

Komentarai:
kunigas
Visi rekordai bus pagerinti su laiku,sio straipsnio esme kad karjera baige nba legenda,tik gaila kad taip kukliai..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-01
-16
Atsakyti
kasiogurugrizk i mokykla ir paprasyk mokytojos paaiskint, kuo skiriasi "nepralenkiamas" nuo "nepralenktas".


Grysiu jei garantuosi, kad bus pagerintas. Ir nereikia man tu jei Curry bus sveikas ir t.t. Maziausiai jam prireiks triju metu jei sezone gale bus ymetes po 400 tritaskiu kaip praitam. O kas bus jei kas nors sustabdis jo karjera?

Ir kodel paaiskint bnews parase nesamone pagal tave? Kiek tinklapiu yra rase, kad nebus pagerintas vienas ar kitas rekordas? Parase straipsny, statistikas dejo, argumentavo ir t.t. bet galiausiai jie klydo. Bet tu kaip matau ysizeidei jog parase ''nepralenkiamas'' ir nepaminejo tavo numyletino Curry ir todel cituoju tavo zodzius ''nu cia tik bnews taip gali parasyt'' :D Argi nejuokinga, nes garantuoju, kad bnews nevieni toki kurie siandien tai parase ar tiki, kad nebus pagerintas ar tiesiog is pagarbos Allen tai parase. Bet turbut krepsinio guru kasiogaru viska geriau zino ir pagal jy tik bnews taip gali parasyt...
2016-11-01
-15
Atsakyti
Chicago BullsNepralenkiamas dabar, o ne uz poros metu ar daugiau. Tai maziau sudus rasyt reikia. Blet gi neparase, kad nebus pagerintas rekordas.


grizk i mokykla ir paprasyk mokytojos paaiskint, kuo skiriasi "nepralenkiamas" nuo "nepralenktas".
2016-11-01
+16
Atsakyti
kasioguru"Krepšininkas per savo karjerą pataikė 2973 tritaškius ir pagal šį rodiklį yra nepralenkiamas."nu cia tik bnews taip gali parasyt - kaip suprast nepralenkiamas? tipo nieks negali imest daugiau? :) Curry nespes pasent, kai aplenks Allena, jau dabar sumetes virs 1600, o jam dar zaist ir zaist. jei karjeros nestabdys ilgos traumos, Stephas gali pasiekt ir 4000 riba.


Nepralenkiamas dabar, o ne uz poros metu ar daugiau. Tai maziau sudus rasyt reikia. Blet gi neparase, kad nebus pagerintas rekordas.
2016-11-01
-5
Atsakyti
"Krepšininkas per savo karjerą pataikė 2973 tritaškius ir pagal šį rodiklį yra nepralenkiamas."

nu cia tik bnews taip gali parasyt - kaip suprast nepralenkiamas? tipo nieks negali imest daugiau? :) Curry nespes pasent, kai aplenks Allena, jau dabar sumetes virs 1600, o jam dar zaist ir zaist. jei karjeros nestabdys ilgos traumos, Stephas gali pasiekt ir 4000 riba.
2016-11-01
-9
Atsakyti
riko
buvo bsk gryzes i preiti heatam padet.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-11-01
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.