Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda prieš Europos taurės turnyro rungtynes su Skopjės MZT ekipa išgyvena savotišką deja vu jausmą.

Tiek prieš mėnesį, tiek šį savaitgalį Kazio Maksvyčio auklėtiniai pralaimėjo Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) rungtynes namuose. Tiek dabar, tiek ir praėjusį kartą būtent prieš panevėžiečius debiutuos naujas vyriausiasis treneris.

Vos mėnesį prie MZT vairo praleidęs Aleksandras Jončevskis Europos taurėje pergalių nepasiekė, bet Adrijos lygoje sugebėjo įveikti du varžovus. Vis dėlto po nesėkmės prieš Novo Mesto KRKA strategas savo noru paliko postą. Dabar laikinuoju vyr. treneriu paskirtas asistentu dirbęs Goranas Krstevskis.

MZT pokyčiai įvyko ir sudėtyje: atvyko Didžiosios Britanijos rinktinės aukštaūgis Danielis Clarkas, afrikietis Souleymanas Diabate ir makedonas Stojanas Gjuroskis. Po traumos pasveiko praėjusio sezono lyderis Dorde Drenovacas.

Jeigu „Lietkabelis“ išsigydė kamuojančias traumas ir kurį laiką jau rungtyniauja pilnos sudėties, tai MZT turės verstis be Olandijos rinktinės lyderio Charlono Kloofo, kuris dvikovoje Panevėžyje pelnė 10 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 16 naudingumo balų. Nuo to laiko jo ant parketo nebuvo.

Susitikimas „Cido“ arenoje prisimenamas iki šiol, nes „Lietkabelis“ išbarstė 17 taškų pranašumą ir buvo per žingsnį nuo pralaimėjimo, bet lemiamą ataką baigė netaiklų Lorenzo Williamso metimą pataisęs Donatas Tarolis, taip išplėšdamas dramatišką pergalę 90:89.

Situacija A grupėje tokia, kad pergalės Makedonijos sostinėje atveju, „Lietkabelis“ užsitikrintų vietą kitame Europos taurės turnyro etape. Būtent siekti pergalės panevėžiečiai antradienį ir išvyko.

– MZT gretose įvyko nemažai pokyčių. Ko galime tikėtis? – kklietkabelis.lt paklausė Maksvyčio.
– Matosi, kad komandos netenkina esame situacija, todėl pasikeitė treneris, atsidaro trys nauji žaidėjai, kurie tikrai sustiprino ekipą. Bus sunkesnės rungtynės nei Panevėžyje. Žinant turnyrinę situaciją, mums tai bus vienas iš kertinių mačų, kuris gali garantuoti vietą kitame etape. Reikėtų laimėti ir tą stengsimės padaryti.

– Pralaimėjimas prieš „Juventus“ nesugadino nuotaikos?
– Tikimės, kad pralaimėjimas sutelks mūsų jėgas, nes galima sakyti, jog kažkiek atsipalaidavome ir leidome varžovams daryti, ką jie norėjo. Tikėsimės, jog šį kartą to nebus.

– Šį šeštadienį Klaipėdoje kovosime prieš „Neptūną“. Kuris mačas svarbesnis?
– Svarbios abejos rungtynės. Imant turnyrine prasme, prieš MZT svarbesnės, bet negalime skirstyti jų pagal svarbą. Nors dar nėra sezono pabaiga, prasideda toks etapas, kai kiekvienas mačas tampa svarbus.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.