Paulius Jankūnas: „Norisi pradėti laimėti tokias rungtynes“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ korespondentas Maskvoje (Rusija)
2016-11-18 21:55
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt
Nuotr.: BasketNews.lt

Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas pagerino savo karjeros rezultatyvumo rekordą, tačiau triumfuoti Maskvoje tai nepadėjo.

Foto galerija

30 taškų į CSKA krepšį įmetęs puolėjas po rungtynių tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė, jog žaisti per jį buvo komandos trenerių planas.

„Žaisti per mane buvo vienas iš planų. Turėjome daug variantų, bet gerai sekėsi man, todėl gavau daug kamuolių ir išmečiau daug metimų. Gaila, kad pralaimėjome“, – sakė Jankūnas.

Trečiajame kėlinyje žalgiriečiai greitai prisirinko pražangų, o tuo pasinaudodami rusai net 17 taškų šiame ketvirtyje surinko baudų metimais. Jankūnas tikino, kad tai atsiliepė rungtynių baigčiai.

„Tai nulėmė nemažai. Negalėjome taip kibiai gintis, buvome varžomi gynyboje. Eurolygoje lygis yra aukštas, daug kontakto. Kai esi išnaudojęs visas komandines pražangas, tikrai yra sunku“, – teigė kapitonas.

Rungtynių vaizdo reportažas, Jankūno ir Milaknio komentarai: 

Kalbėdamas apie pagrindines pralaimėjimo priežastis aukštaūgis išskyrė klaidas gynyboje.

„Buvo taktinių klaidų, kur mes nesusikeitėme. Arba susikeitėme, bet leidome primesti Teodosičiui tritaškių. Be to, kai išnaudojome komandines pražangas, negalėjome gintis agresyviai kaip norėjome.

Galėjome laimėti, šį sezoną visada balansuojame ant pergalės ribos, bet niekaip tokių rungtynių nelaimime. Norisi pradėti laimėti. Reikia dar daugiau dirbti, daugiau analizuoti, nedaryti tokių pačių klaidų ir tikėsimės, kad tos pergalės ne už kalnų“, – dėstė Jankūnas.

Ateinančias dvejas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ žais su Bambergo „Brose Baskets“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“. Jankūnas tikina, jog šias akistatas yra būtina laimėti.

„Šiuose mačuose pergalės bus privalomos, tačiau privalomos jos buvo ir prieš „Maccabi“ bei „Daruššafaka“. Jei norime Eurolygoje kautis garbingai, reikia tas rungtynes laimėti“, – teigė Jankūnas.

Pauliaus Jankūno komentaras:

Komentarai:
jankunas si sezona puikiai zaidzia,ko nepasakysi apie kitus brangiausius lietuvius
2016-11-18
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Maskvos CSKA
Kauno Žalgiris
49%
25/51
Metimai iš žaidimo
45%
29/65
34
Atkovoti kamuoliai
28
17
Rezultatyvūs perdavimai
21
8
Perimti kamuoliai
4
50%
17/34
Dvitaškiai
48%
19/40
15
Prarasti kamuoliai
14

Rungtynių žaidėjai

Milos  Teodosic
25 PTS
8/16 FG
7/9 FT
Paulius  Jankūnas
30 PTS
8/14 FG
13/15 FT
Jeff  Ayres
7 REB
4 DREB
3 OREB
Paulius  Jankūnas
8 REB
6 DREB
2 OREB
Cory  Higgins
6 AS
1 TO
27 MIN
Leo  Westermann
7 AS
1 TO
25 MIN
Jeff  Ayres
26 EFF
50% 2P%
- 3P%
Paulius  Jankūnas
37 EFF
54% 2P%
100% 3P%