Kroatijos krepšinio asociacija nenori sutikti su tuo, kad Zagrebo "Cibona" po kito sezono pasirašys naują trejų metų sutartį su ULEB Eurolyga.

Penktadienį per asamblėją buvo patvirtintas naujas strateginis planas, pagal kurį naujas sutartis pasirašiusios ekipos užkirstų kelią savo tėvynainiams patekti į pajėgiausią Europos turnyrą, jeigu šaliai Eurolygoje skirta viena vieta.

Pagal šią situaciją Lietuvoje, mūsų šaliai toliau atstovaus Kauno "Žalgiris", nors už jį pajėgesnis pasirodytų Vilniaus "Lietuvos rytas". Tuo tarpo Kroatijoje "Cibona" užkirstų kelią "Zadar", "Zagreb" bei Splito "Croatia osiguranje" klubams.

"Cibona" komanda Kroatijos pirmenybių pusfinalyje turi problemų. Eurolygos dalyvės ir "Zagreb" klubo poros rezultatas lygus 1-1, tačiau dėl traumų išretinta "Cibona" ekipa nėra laikoma poros favorite.

Kroatijos krepšinio asociacija nusiuntė prašymą į ULEB, kad ši komandą iš Kroatijos rinktųsi pagal rezultatus šalies čempionate, taurės varžybose bei Adrijos lygoje.

Taip pat asociacija siekia, kad ULEB nepasirašytų su "Cibona" naujos sutarties, o kasmet į prestižiškiausią Europos krepšinio turnyrą deleguotų pajėgiausią lygos ekipą.

Tuo tarpu "Cibona" vadovai kaip beįmanydami stengiasi pasirašyti naują sutartį.

Šios dvikovos rezultatas paaiškės tada, kai ULEB komandoms pateiks pasiūlymus dėl naujų kontraktų pasirašymo.

Komentarai:
Komanda turi bent metus pazaisti eurolygoje, kad galetu priprasti, uzgrudint jaunima. O jei zais visalaik stipriausia salie komanda, tai labai sunku pasiekti kokiu rezultatu zaidziant vienus metus ir nezinan ateities perspektyvu.
2005-05-31
+4
Atsakyti
bet kaip pas mus bus tokia situacija, lkl manau tiles nes ten jau senei navikauskas su saboniu visus papirke, kaip ir teisejus
2005-05-31
+3
Atsakyti
to chaosmaker
visu pirma su Lrytu niekas tos sutarties nesirasys, visu antra paziuresim kas cia geda darys kitais metais toj eurolygoj. gales senis majonezas boksuotis i sveikata kol ant rimtesnio neuzsiraus...
2005-05-31
+2
Atsakyti
ta pati turetu parasyti ir lietrytis.... nereikia kad vel zalgiris darytu geda europoje sekancius 3 metus....
2005-05-31
-2
Atsakyti
Na tai jei tiek pajegiu klubu lieka uz borto. Tai tuoj dar kokia nors klubu asociacija ikurs nauja europos lyga ir permas visus Bortalamejus. Va uzuomazgos jau galetu but pvz: BBL lygai padarius Final Four su Adrijos lyga. Po 2 komandos is kiekvienos lygos galetu kapotis ir tai jau butu zingsnis.
2005-05-31
+2
Atsakyti
Teisingai turi zaisti stipriausia salies komanda,o ne pasirase kontraktus,ka tu zinai gal po kito sezono tas zalgiris bus aplamai trecioje vietoje:)
2005-05-30
-1
Atsakyti
svarbu kad Zalgiris atstovaus dar tris sezonus:)
2005-05-30
+2
Atsakyti
As ir manau kad turi atstovaut salies stipriausias klubas o ne sutarti pasirases klubas kuris galbut daug silpnesnis negu i eurolyga neprasimuse klubai
2005-05-30
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.