Kevinas Durantas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Mindaugas Kuzminskas ir Joakimas Noah sveikina Kristapą Porzingį Nuotr.: AFP – Scanpix
Joakimas Noah ir Kristapas Porzingis Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Emocinga akimirka: buvę auklėtiniai Tajus Gibsonas ir Jimmy Butleris prieš prasidedant rungtynėms apkabina buvusį trenerį Tomą Thibodeau Nuotr.: AP – Scanpix
Derrickui Rose'ui atsinaujino trauma. Jis nebaigė rungtynių Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Kevinas Durantas Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Mindaugas Kuzminskas ir Joakimas Noah sveikina Kristapą Porzingį Nuotr.: AFP – Scanpix
Joakimas Noah ir Kristapas Porzingis Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Emocinga akimirka: buvę auklėtiniai Tajus Gibsonas ir Jimmy Butleris prieš prasidedant rungtynėms apkabina buvusį trenerį Tomą Thibodeau Nuotr.: AP – Scanpix
Derrickui Rose'ui atsinaujino trauma. Jis nebaigė rungtynių Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix

Orlando „Magic“ komandos atsarginių suolelio žaidėjų indėlis, Tomo Thibodeau sugrįžimas į Čikagą ir Kristapo Porzingio emocijos – visa tai ir dar daugiau rasite gruodžio 14-osios NBA pulse.

  • Nuotraukas iš praėjusios nakties NBA rungtynių rasite fotogalerijoje.

Gruodžio 14-osios NBA pulsas

PAKELIUI. Klivlando „Cavaliers“ lyderis LeBronas Jamesas jau kitose rungtynėse rezultatyviausių visų laikų NBA žaidėjų sąraše gali palypėti dar vienu laipteliu aukščiau. Iki aštuntoje vietoje besirikiuojančio Moseso Malone’o jam trūksta tik 28 taškų. 

Puikus LeBrono perdavimas:

KARJEROS MAČAS. Orlando „Magic“ komandos gynėjas Elfridas Paytonas padarė viską, kad jo komanda iškovotų pirmąją pergalę po trijų nesėkmių serijos. Krepšininkas sužaidė karjeros mačą, pelnydamas 24 taškus ir atlikdamas 14 rezultatyvių perdavimų, o „Magic“ svečiuose 131:120 nugalėjo Atlantos „Hawks“.

REZERVAI. „Magic“ klubas pagal rezultatyvumą yra tik 29 lygos komanda, tačiau praėjusios nakties rungtynėse Orlando ekipa pademonstravo savo potencialą. Atsarginiai Paytonas, Jodie Meeksas ir Jeffas Greenas kartu sudėjus pelnė 62 taškus, kuomet penki oponentų ekipos atsarginių suolelio žaidėjai kartu pelnė 35 taškus.

REZULTATYVIAUSIAS. „Magic“ komandai 131 pelnytas taškas reiškia rezultatyviausias rungtynes per pastaruosius septynerius metus. Paskutinį kartą 131 tašką ar daugiau „Magic“ pelnė 2009 metų sausį.

SUGRĮŽO. Čikagos „United Center“ arenoje praėjusią naktį pasirodė vietiniams puikiai pažįstamas veidas – penkerius metus „Bulls“ treniravęs Tomas Thibodeau. Specialistas į Ilinojų sugrįžo jau kaip Minesotos „Timberwolves“ treneris ir šeimininkus paliko be pergalės – 99:94.

Akivaizdu, kad Čikagai Thibodeau vis dar kelia didelius sentimentus. Per komandų pristatymą varžovų komandos treneris buvo pasitiktas triukšmingais aplodismentais, o aikštelėje pasirodžius „Bulls“ startiniam penketui, buvę auklėtiniai Tajus Gibsonas bei Jimmy Butleris šiltai apkabino specialistą.

Nuotr. AP – Scanpix

BANGUOJA. „Bulls“ klubas šiuo metu Rytų konferencijoje galėtų būti gerokai patogesnėje pozicijoje, jei nebūtų barstęs taškų. Šį sezoną Čikagos komanda pralaimėjo 6 rungtynes iš 11 toms komandoms, kurios turi neigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą.

TRIGUBAS. Praėjusią naktį 15-uoju karjeros trigubu dubliu džiaugėsi „Golden State Warriors“ puolėjas Draymondas Greenas, kuris mače su Naujojo Orleano „Pelicans“ pelnė 12 taškų, atkovojo tiek pat kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų. 

GYNYBA. Greenas šiame mače taip pat perėmė ir 4 kamuolius, o vienas iš jų buvo itin svarbus, kuomet rungtynių pabaigoje sprendėsi mačo nugalėtojai. Greenas stengėsi apsiginti nuo Anthony Daviso atakos ir galiausiai perėmęs kamuolį nuskubėjo į puolimą. Tuo metu Davisas tiesiog pašėlo, kad prieš jį nebuvo užfiksuota pražanga, tačiau arbitras centrą greitai nuramino technine nuobauda už diskusijas.

„Išmušiau kamuolį tuomet, kai jis bandė į mane žaisti pečiu. Manau, kad tai buvo švarus epizodas“, – po rungtynių sakė Greenas.

EMOCIJOS. Antrus metus NBA rungtyniaujantis Kristapas Porzingis neleis savęs stumdyti, o tuo spėjo įsitikinti ir Fynikso „Suns“ krepšininkas Marquesse’as Chrissas, kuris trečiajame kėlinyje stumtelėjo latvį. Ant parketo parkritęs aukštaūgis greitai atsistojo ir nesusitvardęs susikibo su Chrissu. Tiesa, nuo rimtesnio incidento apsaugojo šalia buvę komandos draugai bei greitai į epizodą sureagavę apsaugos darbuotojai.

Situaciją įvertinę rungtynių arbitrai Chrissui skyrė techninę pražangą ir pražangą už Porzingio stumtelėjmą, o po vieną techninę nuobaudą be latvio gavo taip pat aktyviai susistumdyme dalyvavę Brandonas Jenningsas ir Ericas Bledsoe.

NESĖKMIŲ RUOŽAS. Oklahomos „Thunder“ klubas išgyvena sunkias pagirias po šešių pergalių serijos. Billy Donovano auklėtiniai pralaimėjo jau antrą susitiikimą per pastaruosius tris, o paskutine „Thunder“ nesėkme tapo pralaimėjimas Portlande 95:114.

POELGIS. „Thunder“ lyderis Russellas Westbrookas po Steveno Adamso dėjimo nusprendė kiek pasišaipyti iš Damiano Lillardo. Kai pastarasis lenkėsi paimti kamuolį, Westbrookas jį nuspyrė lik tribūnų, o varžovo poelgio nesupratęs Lillardas kreipėsi į mačo arbitrus.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Portland Trail Blazers Oklahoma Thunder 114-95 stat »  
Phoenix Suns New York Knicks 113-111 stat »  
New Orleans Pelicans Golden State Warriors 109-113 stat »  
Chicago Bulls Minnesota Timberwolves 94-99 stat »  
Atlanta Hawks Orlando Magic 120-131 stat »  
Cleveland Cavaliers Memphis Grizzlies 103-86 stat »  

Dienos rekordai:

Naudingumas
Kevinas Love'as (37)
Taškai

Kristapas Porzingis (34)

Atkovoti 
kamuoliai

Tysonas Chandleris (23)

Rezultatyvūs 
perdavimai

Elfridas Paytonas (14)
Perimti 
kamuoliai

Maurice'as Harklessas (5)

Blokai
  

Anthony Davisas (5)

Tritaškiai

 

J.R. Smithas (6)

Gražiausių epizodų dešimtukas: 

Dienos akimirka:

 

Kuzminskas ir Noah sveikina Porzingį
Kuzminskas ir Noah sveikina Porzingį
Nuotr. AFP – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

 Philadelphia 76ers Toronto Raptors 02:00  
 Washington Wizards Charlotte Hornets 02:00  
 Orlando Magic Los Angeles Clippers 02:00  
 Miami Heat Indiana Pacers 02:00  
 Brooklyn Nets Los Angeles Lakers 02:30  
 Memphis Grizzlies Cleveland Cavaliers 03:00  
 Houston Rockets Sacramento Kings 03:00  
 Dallas Mavericks Detroit Pistons 03:30  
 Utah Jazz Oklahoma Thunder 04:00  
San Antonio Spurs Boston Celtics 04:30  
Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.