Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Kauno „Žalgirio“ pagrindinėje komandoje rungtynėse su „Šiauliais“ debiutavo jau ilgą laiką klubo sistemoje esantis Martynas Varnas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
19
Naudingumas
23
Dvitaškiai
67%
6/9
Baudų metimai
100%
4/4

Jaunasis žalgirietis per 18 minučių pelnė 3 taškus (1/4 dvit., 1/2 baudos), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, dukart suklydo, išprovokavo pražangą, dukart prasižengė ir surinko -2 naudingumo balus.

Tokiu žaidėjo pasirodymu neliko patenkintas treneris Šarūnas Jasikevičius. Jis pabrėžė, kad jeigu 19-os metų 196 cm ūgio gynėjas ir toliau taip žais, jam suteikiamų šansų bus vis mažiau.

„Varnui nėra lengva, nes jis yra mėtomas tarp dviejų komandų, tačiau jie žaidžia taip, kaip ir vis jaunieji žaidėjai – į viršų ir į apačią. Vienos geriau, kitos blogiau. Taip ir šiandien buvo – gana prastai. Ypač jauni žaidėjai turi išnaudoti galimybes. Sąžiningai kalbant, viskas priklausys nuo jo. Jeigu Varnas žais taip, kaip šiandien, tų šansų bus mažiau ir mažiau“, – spaudos konferencijoje kalbėjo treneris.

Varnas vasarą Europos jaunimo čempionate patyrė kojos traumą ir ilgam iškrito iš rikiuotės. Krepšininkas buvo registruotas pagrindinės komandos sudėtyje, tačiau po reabilitacijos įgijo formą „Žalgirio“ dubleriuose. Dvigubą licenciją turintis gynėjas Mezon-NKL pirmenybėse vidutiniškai pelno po 9,8 taško.

Įprastai Varnas net nebūdavo registruojamas rungtynėms. Visgi šįkart mačą su LKL autsaideriais praleido kapitonas Paulius Jankūnas ir įžaidėjas Leo Westermannas, taigi šansas atsirado būtent Varnui.

Be svarbių žaidėjų rungtyniavęs „Žalgiris“ šiauliečius įveikė 98:82. Nors mačo pabaigą Jasikevičius galėjo stebėti ramiai, jis neliko patenkintas savo auklėtinių gynyba.

Martynas Varnas

Martynas  Varnas
Komanda: Kauno Žalgiris
Kauno Žalgiris-2
Pozicija: SG, SF
Amžius: 19
Ūgis: 196 cm
Svoris: 82 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

„Nemanau, kad mes galime „Šiauliams“ leisti įmesti 82 taškus, tai šiek tiek per daug. Jeigu Eurolygoje kai kurioms komandoms leidžiame pelnyti mažiau taškų, tai čia tikrai nebuvo geras gynybos pasirodymas. „Šiauliai“ atidavė širdį, o mes to nepadarėme“, – apie rungtynes kalbėjo treneris.

Tuo metu „Šiaulių“ treneris Vaidas Pauliukėnas akcentavo, kad jo auklėtiniai nebrangino kamuolio, tačiau pasidžiaugė vyrų kova.

„Vyrai nenuvylė, žaidė iki galo. Padarėme 5 klaidas išsimetant kamuolį iš užribio, jie įmetė 10 lengvų taškų. Tai kainuoja, sunku atlošti, o ir patys prametėme laisvų metimų. Sutikime, „Žalgiris“ nebuvo 100 proc. susikoncentravęs, ypač mačo pradžioje, bet tai nieko nekeičia – džiaugiuosi vyrais ir galiu tik pagirti“, – kalbėjo „Šiaulių“ vairininkas.

Šarūno Jasikevičiaus ir Vaido Pauliukėno komentarai:

Komentarai:
boo
na nezinau, Saras turi suprast kaip niekas kitas, kad zaidejas po traumos, ir jam sunku atsigaut, turi nekritikuot , o palaikyt jaunuoli.Prisiminkim Jankio dantis nuskilo, tai pusantru metu buvo "prapuoles", tas pats Mantas po peties sunkiai , Po traumos atsigavusi zaideja siek tiek naturalu kad kamuoja siokia tokia baime, nezinai kaip i toki kruvi reaguos tavo organizmas, vistik treniruote ne tas pats kaip varzybos :) Taip kad nusiraminkimi ir lai jaunimas dirba aikstelej
2016-12-18
-4
Atsakyti
visiems skirta
Pirmi du dalykai, kurie mane labai erzina ir parodo tik bukuma lietuvos krepsinio sirgaliu apie krepsini...

1. pastovus aiskinimas, kad kitose salyse geriau isauginami talentai.... nebesvaikit, lyginant su ispanija musu yra dauuuug maziau, kad kiekvienoje kartoje turetume po super talentinga rinktines nari. Ir kalbant, kad uzsienyje geriau lietuviam, tai irgi visiska nesamone, nes uzsienio galingieji klubai susiperka pacius talentingiausius lietuvos krepsininkus, kurie turi daugiausiai potencialo, todel cia taip atrodo. Paziurekit kokia vieta lietuva uzima pasaulyje, ir jus sakot, kad visi zaidejai buvo uzsienyje uzauginti??? lol...

2. Apie jaunu zaideju laika. Jie turi ji issikovot ir uzsitarnaut, kaip tai buvo padare lekavicius ir ulanovas. Jeigu Varnas nkl nepatempia gerai, tai kam ji laikyt lkl per prievarta, turi uzsitarnaut tai, jeigu jau patekai i zalgiri, tai nereiskia, kad tu jau zvaigzde, turi dirbt ir irodyt. Aciu uz demesi, kurie skaite.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-18
Atsakyti
Anonimas
Saras niekados nieko neslepia ir neburia kasko, pasako taip kaip ira..Ir viskas..
2016-12-18
+15
Atsakyti
to svyturio ekstra
Negi nesupranti kad saras nenori lkl pralaiminet? Losiant daugiau su valinsku,varnu, hartensteinu,dar koki biruti pasiemus zalgiri gali iveikt lietkabelis, neptunas,ko gero ir rytas. Juk Varna's, hartensteinas, valinskas,birutis,dar lekavicius nera tokie super talentai kaip koks doncic,rubio,kuris debiutavo 14m ispanu lygoj. Manau siems jaunuoliams uztenka lkl palost apie 15min,per tiek laiko galima izvelgt AR zaidejas ateity bus vertas dar daugiau laiko zaist.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-17
+3
Atsakyti
djgaffer
Gal truputį pes stipriai Šaras pasakė,bet nuolaidžiauti taip pat nereikia.Nori daugiau žaisti-stenkis labiau už visus.Ir kad ir ką sakytume,jog reikia jaunimui duoti daugiau minučių,bet jie jų gaus tik tada,kada gerai sužais.Mes ne ispanai,kur leidžia žaist daug jaunimui,kad ir kaip gaila būtų.Pas mus tiesiog kitas mentalitetas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-17
+6
Atsakyti
Jeigu jie tikrai turi to talento zaisti krepsini tai ir LKL nepralos :) Kam jie tuomet reikalingi? Siaip pametyti i krepsi ir as galiu.
2016-12-17
-4
Atsakyti
cha
O jeigu leisdamas vien jaunima gaus zalgiris kelis macus lkl? Taigi tuoj pat su zemem Sara maisysit. Lietuviams reikia visko iskart. IR pergaliu IR kad jaunimas daug lostu IR I top 8 patekt eurolygoj su pirma sezona komandai nuo pradziu vadovaujanciu treneriu..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-17
+9
Atsakyti
Kodel Sarunas bijo tai nezinau bet tikrai galetu zaisti LKL su savo antra sudetim ar net trecia net nezinau kiek cia tu zaideju jie turi :) O is vienu rungtyniu sprest aisku negalima bet ta kritika ir zaidejui sioks toks zenklas kad reikia pasitempti.

As vistiek pasiliksiu prie savo nuomones kad musu gabus zaidejai tiesiog praranda galimybes zaisdami rkl,nkl na kodel kitos salys ir klubai duoda jauniems zaisti o mes matai negalime. Sneka poto kaip gerai zaidem bet pralosem... Tai koks skirtumas kaip gerai tu zaidi jeigu pralosi.
2016-12-17
-3
Atsakyti
AnonimasPuikus pavyzdys dėl ko talentai turi dingt iš Lietuvos ir varyt tobulėt į užsienį.


va butent,duoda ten jiems zaist net tada kai visai neina zaidimas nes zino kad prasilauz.o pas mus turi iskart zaist kaip patyres zaidejas,priesingu atveju suolas.

p.s. as nelabai suprantu kam cia Saras isvis vaizduoja kazkoki nepasitenkinima.lyderiai pailsejo,jaunimas gavo pazaist(na nesuzaide siandien bet gal suzais sekanti karta geriau),iskovota lengva pergale.
2016-12-17
-3
Atsakyti
n
Viska gerai pasake. Tik nori duot supra st. Kad reikia dirbti ir nesustot kad I po traumos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-17
-7
Atsakyti
SvyturioEkstraKirvis o tai ka nori kad sakytu treneris? Sulauks tas Varnas 25 tarkim metu ir sakysim gal perspektyvus? Reikia nuo 16-18 metu rodyt kad tu gali zaisti o jeigu jau gavai proga ar kelias tai naudokis parodyk kad kazkas esi ir gali zaisti. Kituose klubuose tokiu zaideju yra kodel pas mus negali tokiu but?


sprest pagal 1 pasirodyma negalima.duokit jam seibucio minuciu ir pavasari jau turesim normalu zaideja.kodel lkl Saras bijo zaist antra sudetim?
2016-12-17
+3
Atsakyti
Anonimas
Puikus pavyzdys dėl ko talentai turi dingt iš Lietuvos ir varyt tobulėt į užsienį.
2016-12-17
-4
Atsakyti
Kirvis o tai ka nori kad sakytu treneris? Sulauks tas Varnas 25 tarkim metu ir sakysim gal perspektyvus? Reikia nuo 16-18 metu rodyt kad tu gali zaisti o jeigu jau gavai proga ar kelias tai naudokis parodyk kad kazkas esi ir gali zaisti. Kituose klubuose tokiu zaideju yra kodel pas mus negali tokiu but?
2016-12-17
-7
Atsakyti
Saras cia per stipriai uzstume.jei jau tokius kriterijus taikom po traumos atsigaunanciam dubleriui,tai kokius kriterijus reikia taikyt senbuviu,kurie uzdirba desimtis kartu daugiau nei Varnas,zaidimui?as nesakau kad jis neturi stengtis,bet cia juk pirmas jo macas siemet LKL! drebt tokia kalba is trenerio puses labai netaktiska.
2016-12-17
-3
Atsakyti
bla bla
kur ten zaisi gerai nkl kai masiulis tik sunui i krepsi mest leidzia...
2016-12-17
+1
Atsakyti
whiteside11 lochas
Sarunai viska teisingai darai,butinai reikia suteikti sansa jaunimui
2016-12-17
-7
Atsakyti
to saras
kokio laiko? jis trauma turejo pora menesiu, o dabar jau pora menesiu zaidzia nkl ir treniruojasi su pagrindine zalgirio komanda. O nkl jis siemet atrodo labai prastai ir isviso atrodo, kad jis kazkokia zvaigzdziu liga susirgo ar siaip nebeideda pastangu jokiu, nes pernai nkl zaide dar prasciau negu uzpernai, o siemet (kad ir po traumos) tai isviso nieko gero...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-17
-1
Atsakyti
saras
Sarai taigi nenorek kad po ilgos pertraukos traumos imtu gerai suzaistu debiuta taigi reikia laiko

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-17
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Šiaulių Šiauliai
52%
34/66
Metimai iš žaidimo
46%
27/59
39
Atkovoti kamuoliai
28
21
Rezultatyvūs perdavimai
24
6
Perimti kamuoliai
3
3
Blokuoti metimai
3
107
Naudingumas
78

Rungtynių žaidėjai

Edgaras  Ulanovas
19 PTS
7/10 FG
4/4 FT
Martynas  Echodas
19 PTS
7/8 FG
5/8 FT
Robertas  Javtokas
7 REB
5 DREB
2 OREB
Donatas  Sabeckis
5 REB
3 DREB
2 OREB
Lukas  Lekavičius
6 AS
0 TO
20 MIN
Donatas  Sabeckis
10 AS
0 TO
27 MIN
Edgaras  Ulanovas
23 EFF
67% 2P%
100% 3P%
Martynas  Echodas
20 EFF
88% 2P%
- 3P%