Nuotr.: V.Mikaitis
Nuotr. V.Mikaitis

Iš D.J. Balentine'o svaraus indėlio taip ir nesulaukęs Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandos vyriausiasis treneris Ramūnas Cvirka legionierių pakeitė iš Graikijos atvykusiu Evaldu Žabu.

D.J. Balentine

D.J.  Balentine
Komanda:
Pozicija: SG, PG
Amžius: 23
Ūgis: 188 cm
Svoris: 95 kg
Gimimo vieta: JAV

49-erių „Pieno žvaigždžių“ vairininkas viliasi, jog ekipos naujokui pavyks suteikti komandos žaidimui tai, ko legionieriui nepavyko.

„Žabą stebėjome iš anksčiau, kontaktavome. Kol neatleidi vieno, tol negali imti kito. Iš jo tikimės daugiau greičio, agresyvumo, kuris matosi yra. Žabas – greitas žaidėjas, gali prasiveržti ir įmesti. Iš anksčiau jo nepažinojau.

Šiuo momentu nenoriu gilintis apie jo pozicijas, nes žaidėjas ką tik atvažiavęs ir reikia jį statyti į žaidimą. Kai pradėsi mokyti žaisti per visas pozicijas, tai jis nieko nemokės. Rungtynėse su Uogrės „Ogre“ pelnė 13 taškų, bet varžovas nebuvo toks principinis, prieš kuriuos žaidžiame čia Lietuvoje“, – oficialiai „Pieno žvaigždžių“ svetainei „bcpienozvaigzdes.lt“ sakė Cvirka.

– Kodėl Balentine’ui visgi nepavyko pritapti?
– Čia turbūt yra geriausia paklausti paties D.J. Balentine’o. Paprasčiausiai neatitiko LKL lygio, nes jis yra geras ir ne kiekvienas Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) universitetą baigęs, matyt, gali sužibėti. Nesakau, kad jis nieko nedavė komandai.

Dirbo gynyboje, bet to kaip legionieriui yra ryškiai mažai. Teko kalbėtis asmeniškai, prašė daugiau laiko ir gaudavo jo daugiau. Duodi 10 ar 20 minučių, vis tiek įmeta du taškus. Duosi 30 minučių, įmes keturis taškus. Čia ne legionieriaus situacija. Mums reikėjo rezultatyvesnio žaidėjo, o iš jo tiksliai matėsi, jog mes negausime.

D.J. Balentine

D.J.  Balentine
D.J.  Balentine
MIN: 15.92
PTS: 3.29 (33.87%)
REB: 1.64
AS: 0.71
ST: 0.36
BS: 0.07
TO: 0.71
GM: 14

– Ką galite pasakyti apie Igno Fiodorovo progresą?
– Aš manau kaip žaidėjui, atėjusiam iš Regionių krepšinio lygos, tai neblogai. Kartais jam nepasiseka, kartais neturi to pasitikėjimo, bet kai pajaučia savo žaidimą, matosi, jog yra naudingas, svarbiausia, kad duoda pailsėti kitiems žaidėjams, žaidžiame dvejas rungtynes per savaitę, tad reikia kažkam pamažinti krūvį.

Fiodorovas nėra paslėptas suolo gale. Pagal situaciją sprendžiu, kada jis gali padėti ir gali žaisti. Pas mane nėra taip, jog tik leisti jį į aikštę. Turiu žinoti, kodėl aš leidžiu ir ką jis gali padaryti.

– Kaip vertinate komandos pasirodymus LKL ir BBL?
– Tame ir esmė, kad kartais ne priešininkas laimi, o mes patys pralaimime per kažkokias ne darbo minutes, kur neatidirbame, nepadarome to, ką turime padaryti, gal kartais būna juoda diena, bet vis tiek turėtume laimėti prieš žemiau mūsų esančias komandas. Nuo to niekas nėra apdraustas. Prieš vieną komandą pralaimime, prieš kitą laimime ir viskas eina į priekį. Nesame mes nei kažkur labai apačioje turnyrinės lentelės, nei labai viršuje. Manau, esame konkurencingi ir kiekvienos rungtynės mus arba stumia į viršų, arba šiek tiek nustumia į apačią. 

– Kas lemia banguotą žaidimą?
– Paprasčiausiai viskas susideda į vieną. Kartais nesužaidžia Derrickas Low, o tai jau yra blogai mums. Aukštaūgiai greitai prisirenka pražangų, reikia daryti keitimus, kurie įprastai gal nebūtų daromi. Nenoriu koncentruotis ar tu pralaimi „Šiauliams“, ar pralaimi Kauno „Žalgiriui“. Tai yra minus vienas taškas. Jeigu laimi, tai yra plius vienas. Gerai visą laiką nebūna.

– Ar esate patenkintas kaip komanda progresuoja?
– Patenkintas arba nepatenkintas gali būti po sezono. Dabar visą laiką esi judesyje, visą laiką kovoji, esi nepatenkintas, nes visada kažkas tai neišeina. Nebūna taip, kad patenkintas. Baigsis sezonas, tada žiūrėsime, kur mes esame.

Kitas rungtynes „Pieno žvaigždės“ penktadienį žais namuose, kada „Tete-a-Tete Casino-LKL“ pirmenybių mače susitiks su Alytaus „Dzūkija“. Susitikimo pradžia – 18 val.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.