Šarūno Jasikevičiaus nurodymai Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Šarūnas Jasikevičius iškart po susitikimo Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Kauno „Žalgirio“ šokėjų pasirodymas Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Edgaras Ulanovas Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Pauliaus Jankūno emocijos Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Šarūno Jasikevičiaus nurodymai Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Šarūnas Jasikevičius iškart po susitikimo Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Kauno „Žalgirio“ šokėjų pasirodymas Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Edgaras Ulanovas Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Pauliaus Jankūno emocijos Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Kauno „Žalgiris“ (5-9) turėjo galimybę savo sirgaliams įteikti pačią geriausią kalėdinę dovaną, tačiau tokias Šarūno Jasikevičiaus kariaunos viltis į šipulius sudaužė Kazanės UNIKS (5-9) klubas. 

Foto galerija

Javgenijus Pašutinas
 Šarūnas Jasikevičius abejingai žiūri į arbitrus
Kevinas Pangosas dengia Kostas Kaimakoglou
Ketihas Langfordas po sėkmingo epizodo
Edgaras Ulanovas
 Keithas Langfordas
Šarūno Jasikevičiaus priekaištai arbitrui
 Renaldas Seibutis pirmoje mačo dalyje pelnė 2 taškus
 Kevinas Pangosas veržiasi arčiau krepšio
 Kevinas Pangosas organizuoja ataką
Kostas Kaimakoglou džiaugiasi sėkmingu epizodu
 Pauliaus Jankūno emocijos
Kostas Kaimakoglou
Edgaras Ulanovas žaidžia nugara
Edgaro Ulanovo emocijos
Kauno „Žalgirio“ šokėjų pasirodymas
Jevgenijus Voronovas bando įveikti žalgiriečių gynybą
 Pauliaus Jankūno metimas
Brockas Motumas bando sustabdyti Paulo Stollą
 Leo Westermannas prieš Keithą Langfordą
Jevgenijus Pašutinas
Su kamuoliu –  Orlando Johnsonas
Robertas Javtokas bandymą įkrauti iš viršaus sustabdė pražanga
 Kevinas Pangosas ieško komandos draugų
UNIKS treneris Jevgenijus Pašutinas
Brockas Motumas kovoja dėl kamuolio
Edgaras Ulanovas po mačo
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius iškart po susitikimo
Langfordą bando sustabdyti Ulanovas
Šarūno Jasikevičiaus nurodymai
Artiomas Parachouski po rungtynių
Antanas Kavaliauskas

Ketvirtajame kėlinyje subyrėję Lietuvos čempionai namie 80:88 (19:23, 27:20, 23:15, 11:30) nusileido Javgenijaus Pašutino kariaunai.

Kauno klubas ketvirtą kėlinį pasitiko puikiomis nuotaikomis ir tokia rungtynių baigtimi net nekvepėjo. Kauniečiai ketvirčio pradžioje turėjo saugų vienuolikos taškų pranašumą ir, atrodė, visiškai kontroliavo susitikimą (69:58).

Visgi netrukus Tatarstano sostinės komandos spurtą inicijuoti pradėjo Kostas Kaimakoglou, kuris pelnė penkis taškus be jokio žalgiriečių atsako (69:63).

Pakeltas Jasikevičiaus tonas minutės pertraukėlės metu jo auklėtinių nepažadino. Netrukus apie save priminė ir Artiomas Parachouskis bei Keithas Langfordas, o po Orlando Johnsono tritaškio, Kazanės ekipa išsiveržė į priekį (72:70).

Pirmus taškus iš žaidimo „Žalgiris“ pelnė ketvirtajame kėlinyje sužaidus kiek daugiau nei 7 minutes, kai Paulius Jankūnas išlygino rezultatą 72:72. Visgi po to aikštelės šeimininkai daugiau taip ir nebepirmavo.

UNIKS netrukus susigrąžino kelių taškų persvarą ir ją išlaikė iki pat mačo pabaigos. Jankūnas, likus žaisti 63 sekundes, dar buvo buvo priartinęs „Žalgirį“ iki 80:83, tačiau kitoje atakoje pasižymėjo nesulaikomai žaidęs Artsiomas Parachouskis, Jankūnas tada prametė, ir mačo baigtis tapo aiški.

„Tą ketvirtą kėlinį sunku paaiškinti. Per daug klaidų. Praleista 30 taškų be 5 komandinių pražangų. Negalime to leisti, – po rungtynių pyko Leo Westermannas. – Jie visą kėlinį žaidė tuo pačiu deriniu ir mes nesugebėjome jų sustabdyti. Mes žaidėme blogai, o jie – pakankamai gerai.“

Vaizdo reportažas ir krepšininkų komentarai:

UNIKS ketvirtajame kėlinyje realizavo 11 metimų iš 15.

Kauniečiai šį kartą liko nepasinaudoję ir savo snaiperiais. Laikinosios sostinės komanda pataikė tik 5 tritaškius iš 17. Tiek mažai tolimų metimų „Žalgiris“ Eurolygoje šį sezoną dar nebuvo pataikęs.

Nutrūko ir solidi Artūro Milaknio serija. Snaiperis pirmą kartą po septynerių rungtynių iš eilės per Eurolygos mačą nepataikė nė vieno tritaškio. Į UNIKS krepšį nė vienos tolimos bombos jis neįsodino per tris mėginimus.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 21, Antanas Kavaliauskas 14, Brockas Motumas 11, Lukas Lekavičius 9.

UNIKS: Keithas Langfordas 26, Artiomas Parachouski 24, Quino Colomas 15, Kostas Kaimakoglou 13.

Šarūno Jasikevičiaus komentaras:

Edgaro Ulanovo komentaras:

Pauliaus Jankūno komentaras:

 

Komentarai:
arturas97vistik langfordas ausktesnio lygio uz logana... Galvojau jei logana uzdengia tai betka uzdengs, bet langfordas irode kad geresnis uz logana


Ka tu lygini rezultatyviausia eurolygos zaideja su savo kibiriniu? Langfordo niekas nesustabdo. Ne tik Zalgiris. Eik gydykis.
2016-12-22
+3
Atsakyti
arturas97vistik langfordas ausktesnio lygio uz logana... Galvojau jei logana uzdengia tai betka uzdengs, bet langfordas irode kad geresnis uz logana


Durniau, po kiekvienos Zalgirio pergales kisi cia savo raudona antrarusi mesla su savo apgailetinais zaidejais. Tu rimtai debilas ar nesuvoki kas yra Langforas ir kas yra tavo eilinio sezono apsisikes "dievas"? Cia yra EUROLYGA, cia zaidzia GERIAUSIOS Europos komandos su GERIAUSIAIS zaidejais tai ka tu cia istisai lendi, debiliuk?
2016-12-22
+7
Atsakyti
vistik langfordas ausktesnio lygio uz logana... Galvojau jei logana uzdengia tai betka uzdengs, bet langfordas irode kad geresnis uz logana
2016-12-22
Atsakyti
Zalia_balta_1994nu jo bet ne tai svarbiausia, kad Lukas prameta, negalima žaidėjo kaltinti kad nepataikė laisvas, būtume prapisę 1 tašku tada galima būtų Luką kaltinti sutinku,nes teoriškai laimėtume..Aišku galima analizuoti daug, bet patys kalti, tiesiog pritrūko šalto proto 4 kėliny...


nieks jo ir nekaltina.bet laikas jam tokius pataikyt jei nori el zaist.jis ta tikrai gali,bet kazkaip uzsikirto paskutiniu metu.
2016-12-22
-3
Atsakyti
Vin
Šiaip niekada nestumiu ant Žalgirio vyrų, nu bet gėda už ketvirtą kėlinį. Išėjo jau maždaug su mintim, kad laimėjo ir beliko atvaikščiot lengvai 10min, o kai subinės svilt pradėjo nebesusitvarkė nei puolime nei gynyboj. Atrodo aukšto lygio profesionalai, dauguma kartu žaidžia jau ne pirmą sezoną, bet nusiteikimas ir požiūris kartais stebina.
2016-12-22
-10
Atsakyti
kirvis2000taigi matesi kad pavargo antroj pusej,nors ju belorusas irgi vos parsivilkdavo atgal i gynyba.o zalgiri is esmes nugalejo langford.tik 3am ji pavyko pristabdyt,uztai veliau jis atsigriebe su kaupu.nei seibutis,nei ulanovas,nei visi drauge nesugebejo jo uzdengt.milaknis,pangos ir lima siandien visai neisipaise i zaidima o lekavicius vis labiau nervina savo pramestais metimais po driblingo laisvas.negi neimanoma atidirbt tokio metimo?


nu jo bet ne tai svarbiausia, kad Lukas prameta, negalima žaidėjo kaltinti kad nepataikė laisvas, būtume prapisę 1 tašku tada galima būtų Luką kaltinti sutinku,nes teoriškai laimėtume..Aišku galima analizuoti daug, bet patys kalti, tiesiog pritrūko šalto proto 4 kėliny...
2016-12-22
-2
Atsakyti
Norit pergaliu?? Tai neikit i arena, nes tas fanu palaikunas jiems tikrai ne i nauda, tiesiog neatlaiko spaudimo namie, paziurekit, kaip isvykose zaidzia su realais iki paskutiniu min kapojasi, kombak arenoje laimi, efesa su keturgubai didesniu biudzetu pasiima, o cia paiima ir apsisika, nzn gal jei butu pustuste arena nebut taip apsisike.
2016-12-22
-1
Atsakyti
Zalia_balta_1994aišku nieko tragiško, bet jau maniau prieš savaitę kai buvo oly gauta,maniau kad nieko šaltas dušas bus tik į naudą ir tik pyst pergalė prieš efesą ir jau maniau kad imsim po 3 kėlinių, bet matyt pradėjo per anksti Kalėdas švęst, nu ką nepasiteisino žaidėjų išvarymas į viešbutį, dabar kuo greičiau pamiršt šitas rungtynes ir laukti rytojaus makulatūros žaginimo prieš Lietkabelį


taigi matesi kad pavargo antroj pusej,nors ju belorusas irgi vos parsivilkdavo atgal i gynyba.o zalgiri is esmes nugalejo langford.tik 3am ji pavyko pristabdyt,uztai veliau jis atsigriebe su kaupu.nei seibutis,nei ulanovas,nei visi drauge nesugebejo jo uzdengt.milaknis,pangos ir lima siandien visai neisipaise i zaidima o lekavicius vis labiau nervina savo pramestais metimais po driblingo laisvas.negi neimanoma atidirbt tokio metimo?
2016-12-22
-4
Atsakyti
Nu jau ant tiek skysta komanda paskutiniame kelinyje buvo kad net nera kaip apsakyti. Puolimas be galvos, gynyba kiaura it retis. Nusivyles asmeniskai komanda. Suzaide ne kaip profesonalai.
2016-12-22
-5
Atsakyti
aišku nieko tragiško, bet jau maniau prieš savaitę kai buvo oly gauta,maniau kad nieko šaltas dušas bus tik į naudą ir tik pyst pergalė prieš efesą ir jau maniau kad imsim po 3 kėlinių, bet matyt pradėjo per anksti Kalėdas švęst, nu ką nepasiteisino žaidėjų išvarymas į viešbutį, dabar kuo greičiau pamiršt šitas rungtynes ir laukti rytojaus makulatūros žaginimo prieš Lietkabelį
2016-12-22
+7
Atsakyti
Laimim - Ok viskas gerai visi laimingi, viskas gerai.

Pralaimim - ir visi sudus pradedat pilti ant komandos. Turekite garbes, zmones....
2016-12-22
+1
Atsakyti
Kaip galima amžinai šiek tiek pirmaujant atsipaliduot pergale patikėt ir pralaimėti vis tai kaip žaidėjam į galva įkalt reikia žaisti kas čia per specifinė psihologija

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-22
-7
Atsakyti
Nu nx laimėtas rungtynes gavo :(
2016-12-22
-6
Atsakyti
Nu tai nebut zalgiris, tik pagalvok, kad jau daros rimtesne komanda ir taip susika nuotaika per 10min, kad pz... Ir dar ziauriausi, kad gale rungtyniu, kai jau buvo viskas prarasta Jankunas tokiu ramiu veidu sedejo, kad atrodo, kad taip ir turejo but.
2016-12-22
+8
Atsakyti
Nepasisieke
2016-12-22
+4
Atsakyti
vienas kelinys - reikejo 10 minuciu atsilaikyt, bet NET TO NESUGEBEJO atgrubnagiai
2016-12-22
-10
Atsakyti
Kaip taip sugebėt pralošt namie tiem ką turi žūt būt įveikti b... Ir amžinai taip susišikt nu neisivaizduojama ir baisu taip dalyt pergales kurias turim pasiimt žūt būt namie... Prikalbėjo Čeponis Uniks prastai 4 kėlinius žaidžia...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-22
+2
Atsakyti
Puiki kaledine dovana :D... Ne tiek pikta ant komandos kiek apmaudu kad pralaimejo rungtynes kurias turejo tikrai laimet... Tiesiog kaledine dovana varzovui.. nesuprantu kaip taip pralaimet paskutini kelini 20tasku skirtumu... gerai kad bent efesa iveike isvykoj tai ne tiek tragiska savaite..
2016-12-22
-1
Atsakyti
ktu nx,nebutu taip abidna jei nebutume +12 pirmave....turbut patikejo jau pergale...
2016-12-22
-4
Atsakyti
Daunai, daunai, daunai, daunai! Byby dėjau aš ant tu atmatu kurva, nedapisti urodai kurva

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-22
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Kazanės UNIKS
48%
30/62
Metimai iš žaidimo
56%
31/55
30
Atkovoti kamuoliai
26
15
Rezultatyvūs perdavimai
22
3
Perimti kamuoliai
5
29%
5/17
Tritaškiai
45%
9/20
11
Prarasti kamuoliai
10

Rungtynių žaidėjai

Paulius  Jankūnas
21 PTS
8/12 FG
4/4 FT
Keith  Langford
26 PTS
9/14 FG
6/8 FT
Antanas  Kavaliauskas
6 REB
3 DREB
3 OREB
Kostas  Kaimakoglou
6 REB
5 DREB
1 OREB
Lukas  Lekavičius
6 AS
0 TO
24 MIN
Joaquin  Colom
8 AS
1 TO
35 MIN
Paulius  Jankūnas
23 EFF
70% 2P%
50% 3P%
Keith  Langford
36 EFF
78% 2P%
40% 3P%