Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Kęstutis Kemzūra jau antrąjį sezoną iš eilės leidžia taip pat. Kuomet yra pats klubinio sezono įkarštis, jo darbų tvarkaraštis yra ramesnis nei daugumos kolegų. 46-erių metų kauniečiui darbymetis prasideda vasarą, kai startuoja darbai Austrijos rinktinėje.

Toks specialisto darbų planas leidža atidžiai stebėti ne tik auklėtinių austrų pasirodymus, bet ir didžiausių gimtosios šalies klubų batalijas.

O jos šį sezoną Kemzūrą itin džiugina. FIBA Čempionų lygoje Klaipėdos „Neptūnas“ yra grupės lyderis, Europos taurėje Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“ pasiekė antrąjį turnyro etapą, o Kauno „Žalgiris“ rodo dantis Eurolygoje.

Būtent Lietuvos čempionų žaidimas elitiniame Senojo žemyno turnyre Kemzūrai kol kas daro didžiausią įspūdį. Tinklalapiui „BasketNews.lt“ buvęs Lietuvos rinktinės vairininkas tvirtino, kad Šarūno Jasikevičiaus kariaunos žaidimas pirmoje sezono pusėje yra vertas pagyrų.

„Tikriausiai nieko naujo nepasakysiu, teigdamas, kad „Žalgirio“ žaidimas džiugina. Manau, kad tie treneriai ir žaidėjai buvo verti daugiau pergalių, nors kartais trūko labai nedaug. Nereikia pamiršti, kad sudėtis nauja. Manau, kad treneriai gerai sutaria su žaidėjais, tai vienas, tai kitas iššauna ir yra matomas balansas. Jie su Eurolygos lyderiais žaidžia stabiliai net ir išvykose.

Reikia pastebėti ir tai, kad Eurolyga dabar yra kitokia, sustiprėjusi, su daug įtemptų rungtynių. Nebepamenu, kad „Žalgiris“ būtų žaidęs beviltiškai. Be abejo, kai kur trūksta. Gal trenerio patirties, gal kai kur meistriškumo, bet iš esmės manau, kad priekaištų šiai komandai nėra ir „Žalgiris“ yra vertas žaisti Eurolygoje. Tikslas iškovoti mažiausiai 10 rungtynių yra įvykdomas. Aišku, tai nebus lengva“, – tikino Kemzūra.

Jei tarp Eurolygos elito besistumdančiam „Žalgiriui“ tarptautiniame fronte reikia atiduoti visas jėgas bet kuriose rungtynėse, tai LKL pirmenybėse kauniečiams viskas yra paprasčiau. Šiuo metu kauniečiai šalies čempionate yra iškovoję net 15 pergalių iš eilės ir tvirtai žygiuoja pirmi.

Per pirmuosius du ratus „Žalgiris“ už likusias komandas buvo visa galva aukštesnis. Ar galima tikėtis intrigos ir antroje sezono dalyje? Kemzūros tikinimu, toks variantas yra mažiau tikėtinas.

„Užtikrintai laimėdamas prieš „Neptūną“ ir „Lietuvos rytą“, Kauno klubas parodė savo pranašumą. Jau sužaista pirmoji reguliariojo sezono pusė ir tai pamatėme. Kas dėl antrosios sezono dalies, tai kažkokių didelių siurprizų, mano manymu, nenusimato. Bet dar yra du ratai, kitos komandos tobulės ir gali taip pat pasitikrinti.

Gal būtų įdomiau, kad intriga išliktų. Sakyti, kad viskas aišku yra per anksti, nes dar bus ir atkrintamosios. Bet jei spręstume pagal šios dienos tendencijas, „Žalgirio“ žaidimas yra visa galva aukštesnis. Nepamenu, kad jiems būtų didelių sunkumų, išskyrus tą pralaimėjimą Panevėžyje. Kol kas jie yra labai solidi komanda ir nepanašu, kad būtų intriga. Bet nepamirškime, dar laukia pusė sezono“, – atsargiai kalbėjo Kemzūra.

Nuotr. Twitter

Tiesa, taip pat entuziastingai su geros nuotaikos prieskoniu Kemzūra negalėjo kalbėti apie savo auklėtinius – Austrijos rinktinės krepšininkus.

Vilčių austrams teikusi 2016-ųjų vasara buvo nesėkminga. Austrijos krepšininkai nepateko į Europos čempionatą, į priekį grupėje praleisdami Vokietiją bei Nyderlandus ir Senojo žemyno pirmenybėse lieka nedalyvavę nuo pat 1977 metų.

„Darbas buvo padarytas didžiulis, nemažai nuveikėme, bet rezultato nepasiekėme ir į Europos čempionatą nepatekome. Pritrūko labai nedaug, bet vis tik pritrūko. Visi žino, kad tai nėra krepšinio šalis, Austrija daugiau yra laikoma žiemos sporto valstybe.

Visgi federacija labai stengiasi ir visada reagavo į mano reikalavimus, kaip ir žaidėjai. Būtent todėl ir norisi tęsti darbus, nors kartais nėra lengva. Buvau patenkintas darbu, bet nelikau patenkintas tuo, ką pavyko pasiekti“, – pasakojo Kemzūra.

Austrai nėra ta krepšiniui egzotiška valstybė, kuri neturėtų talentų. Austrai turi Eurolygos patirties sukaupusį Rašidą Mahalbasičių, Italijoje eilę metų rungtyniavusį veteraną Benjaminą Ortnerį ir, be abejo, kylantį šalies ir Toronto „Raptors“ talentą Jakobą Poeltlą.

Anot Kemzūros, be Ortnerio ir Poeltlo kovoti dėl vietos Europos čempionate jo auklėtiniams buvo pernelyg sunku.

„Priežasčių buvo daug. Pirmiausiai, nepavyko surinkti visų geriausių krepšininkų. Neatvyko Jakobas Poeltlas, kuris buvo ką tik pasirašęs sutartį su Toronto „Raptors“, taigi jam buvo labai svarbu būti Kanadoje. Dėl šeimyninių aplinkybių nebuvo Benjamino Ortnerio, kuris yra patyręs. Buvo mažai laiko, tiesiog taip išėjo“, – pasirodymą Europos čempionato atrankoje komentavo Kemzūra.

Dabar Kemzūra apmąstymams turi aibę laiko, kadangi kitas pasirodymas su austrais jo laukia tik kitų metų rudenį, kai jo auklėtiniai kils į kovą dėl vietos planetos pirmenybėse.

Komentarai:
>žmogus
pasikartosiu,tu ne žmogus o gaidys.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-26
-2
Atsakyti
net idomu
kaip cia tie bronziniai vis nerimsta,bet jie vistiek grasins net kaip si sezona liks ir be bronzos. Juk Zalgiris,Lietkabelis ir Neptunas jiems kosmosas.Ar ne,jus mano kolkas bronziniai?
2016-12-26
+2
Atsakyti
ArtiomMatosi, kad straipsnis yra uzpirktas, kad tik dar labiau pakelti "cempionu" aziotaza. Kiek galima visur ta pati? Juk ir taip aisku kad LKL'e yra si sezona 4 komandos, o ne 1 :) Idomus sezonas, taciau gale sezono pamatysim kas yra kas :]]


Vainauskine atmata, nutarei islieti nevilti kad raso apie geriausia, tituluociausia bei mylimiausia visos Lietuvos komanda? Nekisk cia savo trigrasio, nusipenejes degrade bei savo visokiu antrarusiu degraduojanciu komandu. Tik visiskas atsilupelis gali fantazuoti kad sezono gale kazkas pasikeis nei kas vyksta paskutinius sesis sezonus. Dziaukis jei bent auksciau bronzos pakilsite, vainauskiniai luzeriai.
2016-12-26
+11
Atsakyti
Gariunu Abibas
Artiom kaip rašai,išsitrauk piršta iš ruros....
2016-12-26
+5
Atsakyti
kaunietis
Kemzūrai reikia pasisamdyti rimtą agentą, tarkim kad ir „Beobasket“ Miško Ražnatovičių, kuris manau tikrai jam darbą atrastų rimtame klube. Dabar šiaip neblogas treneris, bet vis sėdi be darbo.
2016-12-26
-2
Atsakyti
del zalgirio eurolygoje
Kemzurai ir taip daug kas pritartu kad verti pagyru uz gera zaidima dziugina zalgiris ir jau dabar buvo verti tureti 7 pergales

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-26
-3
Atsakyti
kemza zjbs
tik nereikia varyt ant kemzuros.. paziuresim ka tas isgirtasis adomaitis nuveiks, ko gero bus fiasko ir pasolvonins su visa lkf
2016-12-26
+7
Atsakyti
kemzura stebisi
Beveltiskai zalgiris zaide tik prie krapiko o si sezona saras pakeite komanda i gera puse ir kovoja kietai iki galo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-26
+1
Atsakyti
Žmogus
Net po šituo straipsniu išlindo etatiniai Wilno taboro dalbajobai Artiomka ir marokak. Dar nenusižudėt po pliuchos Panevėžy?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-26
+3
Atsakyti
djgaffer
Kemzūros aukso amžius buvo 2010 m.Va ten tai buvo neeilinė rinktinė.Paskui deja jo karjera slinko vis žemyn.Nors su austrais šiemet visai neblogai pasirodė,tai gal dar atsigaus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-26
+1
Atsakyti
Matosi, kad straipsnis yra uzpirktas, kad tik dar labiau pakelti "cempionu" aziotaza. Kiek galima visur ta pati? Juk ir taip aisku kad LKL'e yra si sezona 4 komandos, o ne 1 :) Idomus sezonas, taciau gale sezono pamatysim kas yra kas :]]
2016-12-26
-1
Atsakyti
marokak
Pries maccabi namie buvo suvaryti i vienus vartus be jokiu sansu net pagalvoti apie pergale...bet gi koks skirtumas,cia Kemzura,jam nieks net 5 metu vaiku nepatiketu treniruoti
2016-12-26
-4
Atsakyti
sensta Kemzura
Jau tikrai kažkas netaip pas Kemzura su atmintim jeigu jau neprisimena kas buvo net maziau nei prieš metus...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-26
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.