„Liūdnos Kalėdos“, – taip šių metų šventes dviem žodžiais apibūdino Mantas Kalnietis. Ir ne tik dėl to, kad per didžiąsias metų šventes jam ir jo komandos draugams teko sportuoti.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
82,6
Pelno taškų: 82,6
Taiklumas: 47,1%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 105
Blogiausias pasiekimas: 64
Naudingiausias: Rakim Sanders

Milano „Emporio Armani“ Kūčių išvakarėse pralaimėjo Barselonoje ir patyrė septintąją iš eilės nesėkmę. Tai – blogiausias visų laikų klubo rezultatas Eurolygoje.

Iš karto po švenčių, gruodžio 27-ąją, Milano klubas suklupo ir Italijos čempionate, kur 87:91 nusileido Redžo Emilijos „Grissin Bon“ ir vietinėse pirmenybėse pralaimėjo antrą kartą per tris mačus. Tarp šių rungtynių „Emporio Armani“ treniravosi – tiek per Kūčias, tiek pirmąją Kalėdų dieną.

Vakar Milano klubo negelbėjo ir rezultatyvus Kalniečio žaidimas. Įžaidėjas per 24 minutes pelnė 21 tašką (5/7 tritaškiai), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus. Tau buvo geriausios jo rungtynės šį sezoną.

„Ta forma – toks sudėtingas dalykas, – paklaustas, kaip dabar įvertintų savo sportinę formą, tinklalapiui „BasketNews.lt“ atsakė Kalnietis. – Sužaidi vienas rungtynes ir atrodo, kad tu jau formoje. Poros nesužaidi ir atrodo, kad ne formoje. Nežinau, kas ta forma. Vakar buvo neblogos rungtynės, bet kas iš to? Mūsų komandinis rezultatas vėl tas pats – grįžome nuleidę galvas.“

Nepaisant poros pralaimėjimų, Italijos lygoje „Emporio Armani“ (11-2) žengia pirmoje vietoje. Kur kas prastesnė situacija su Eurolyga. Čia Italijos čempionai startavo 4-3, bet per kitas 7 rungtynes neiškovojo nė pergalės ir smuko į paskutinę vietą.

„Kiekvienas pralaimėjimas kala į galvą ir neprideda pasitikėjimo. Būna blogų epizodų, gali sugalvoti tūkstančius pasiteisinimų, bet jie niekam neįdomūs“, – aiškino Kalnietis.

Jo paties sezonas elitinėje Europos lygoje taip pat banguotas. Kalniečio rezultatyvumas (5,8 tšk.) yra žemiausias per pastaruosius septynerius metus Eurolygoje, rezultatyvių perdavimų (3,2) rodiklis per atitinkamą atkarpą žemesnis buvo tik vieną sezoną.

Dvitaškius 30 metų krepšininkas meta 44, o tritaškius – 28,6 proc. taiklumu.

Toks pat nepastovus yra ir jo vaidmuo aikštelėje. Per pirmas 11 rungtynių jis vos kartą aikštėje praleido daugiau nei 20 minučių. Per paskutinius tris mačus žaidžiamas laikas šoktelėjo iki 27,7 min.

„Sunku priprasti, nes tas vaidmuo keičiasi, – pripažino krepšininkas. – Vieną kartą taip, kitą – kitaip. Tokia situacija, tiesiog reikia derintis, taikytis. Rinktinėje yra vienaip, klube yra kitaip. Reikia atrasti savo žaidimą iš tokios situacijos, kokią gaunu.“

Milano klubo pralaimėjimai paskatino nesibaigiančias žiniasklaidos diskusijas apie žaidėjų ar trenerio ateitį klube. Pats Kalnietis savo pavardę taip pat ne kartą girdėjo pranešimuose apie atleidžiamus ar parduodamus žaidėjus.

BasketNews.lt“ žiniomis, Milano klubas niekada rimtai ir nesvarstė atsisakyti Kalniečio paslaugų. Netgi priešingai – jau kurį laiką vyko derybos dėl sutarties pratęsimo kitam sezonui.

„Tik iš Lietuvos spaudos sužinau, kad tai aš „atleistas“, tai treneris, tai kitas žaidėjas. Ar išeinu į „Galatasaray“, ar grįžtu, ar nenori. Gandai nėra kažkas naujo, mes prie to pripratę, visą karjerą vyksta tokie dalykai“, – aiškino krepšininkas.

Kalnietis atskleidė, kad klubo vadovai bando sukurti atmosferą, kurioje krepšininkai negalvotų apie sklandančius gandus.

„Jie stengiasi žiūrėti, kad komandai būtų geriau, stengiasi sukurti atmosferą, kad būtų lengviau. Kai kažkas pradeda labiau reaguoti į gandus, klubo vadovai pasikalba su vienu ar kitu žaidėju“, – aiškino Kalnietis.

Apskritai, „Emporio Armani“ per paskutinius metus stipriai keičiasi. Klubas persikėlė į „Mediolanum Forum“ areną, kurioje rungtyniavo, ir čia įsirengė ne tik biurą, bet ir treniruočių, treniruoklių sales.

„Emporio Armani“ trofėjų lentyna naujame biure „Mediolanum Forum“ arenoje
„Emporio Armani“ trofėjų lentyna naujame biure „Mediolanum Forum“ arenoje
Nuotr. BasketNews.lt/J.Miklovas
Pernai sezono viduryje atsisveikinęs su „Žalgiriu“, Kalnietis su Milano klubu tapo Italijos čempionu, tačiau nuo gimtojo miesto komandos pernelyg nenutolo. Jis sako kas kartą, kai turi galimybę, stebintis „Žalgirio“ pasirodymus.

„Visą laiką, jeigu mes žaidžiame ketvirtadienį, o jie penktadienį, arba atvirkščiai, tai visada žiūriu. Kai nesidubliuoja, mačiau kiekvienas rungtynes“, – tikino Kalnietis.

Kokį įspūdį palieka „Žalgiris“?

„Nieko naujo nepasakysiu, tikrai atrodo įspūdingai, – atsakė krepšininkas. – Žaidžia labai drausmingą ir protingą krepšinį. Jų pagrindinė savybė, kad važiuoja ne pasižaisti, o laimėti. Manau, tas yra svarbiausia. Tai didelis visų – ir trenerių, ir žaidėjų, ir klubo vadovų – indėlis.“

Įžaidėjas jau spėjo sureaguoti ir į Pauliaus Jankūno žodžius, kuris šiandien ryte pareiškė, kad „Kalnietis supranta, jog „Žalgiriui“ pergalė reikalingesnė“. 

„Paskambinau jam ir bandžiau išsiaiškinti, ką jis turėjo omeny, bet tai buvo sudėtinga padaryti“, – kvatojo įžaidėjas.

Komentarai:
zalgiris
ir siaip zalgiriui parankiau zalgiris turejo polsio o kaip sake kalnietis jiems nebuvo kada ilsetis jei treniravosi tiek per kucias tiek pirma kaledu diena
2016-12-28
+3
Atsakyti
Kalnieti
Kalnieti, varyk is tos Italijos ir i Zalgiri, geras sezonas, geras treneris zaliu, mdavai ir paimkit ta euroligos titula :D !
2016-12-28
-1
Atsakyti
zalgiris
Kalnietis nesuprato apie jankuno zodzius juokelius bande isiaiskint bet taip ir atsakymo negavo juokesi kalnietis

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-28
+5
Atsakyti
kalnieti netik tau liudnos kaledos
ne ka geriau ir zalgiriui baigesi liudnai neatnesant nuotaikos kaledoms

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-28
-6
Atsakyti
Dilmah
Sėkmės Mantai rytdieną! Linkiu iškovot tavo komandai lengvą pergalę!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2016-12-28
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Mantas Kalnietis

Mantas  Kalnietis
Mantas  Kalnietis
MIN: 18.82
PTS: 5.79 (41.84%)
REB: 2.43
AS: 3.21
ST: 0.71
BS: 0
TO: 1.57
GM: 14