Mindaugas Girdžiūnas Nuotr.: Fotodiena.lt
Jimmy Baronas Nuotr.: Fotodiena.lt
Jerai Grantas Nuotr.: Fotodiena.lt
Mindaugas Girdžiūnas Nuotr.: Fotodiena.lt
Jerai Grantas Nuotr.: Fotodiena.lt
Mindaugas Girdžiūnas Nuotr.: Fotodiena.lt
Jimmy Baronas Nuotr.: Fotodiena.lt
Jerai Grantas Nuotr.: Fotodiena.lt
Mindaugas Girdžiūnas Nuotr.: Fotodiena.lt
Jerai Grantas Nuotr.: Fotodiena.lt

Trečiadienio vakarą „Švyturio“ arenoje Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ FIBA Čempionų lygos turnyre priims varžovus iš Vokietijos Oldenburgo EWE krepšininkus, kuriuos pirmajame rate svečiuose patiesė 64:63.

Foto galerija

Mindaugas Girdžiūnas
Mindaugas Girdžiūnas
Martynas Mažeika
Mindaugas Kačinas
Larry Drew
Tadas Klimavičius
Jimmy Baronas

Prieš susitikimą „Neptūno“ treneris Dainius Adomaitis pabrėžė, kad oponentų žaidimas gali itin skirtis priklausomai nuo to, ar žais Vaughnas Dugginsas, kuris vidutiniškai pelno po 11,3 taško.

„Tai disciplinuota, gerai besiginanti, įvairiapusė ir pavojinga komanda. Turime informacijos, kad jų ekipai dėl traumos gali nepadėti Dugginsas. Jei šis žaidėjas iš JAV rungtyniaus, tai EWE žais vienokį, jei ne – kitokį krepšinį. Tai krepšininkas, kuris imasi iniciatyvos ir priima netradicinius sprendimus", – pabrėžė „Neptūno“ vyr. treneris Dainius Adomaitis.

Šiuo metu klaipėdiečiai yra FIBA Čempionų lygos C grupės lyderiai – užima pirmąją vietą. Jie priekyje žygiuoja su aštuoniomis pergalėmis ir dviem pralaimėjimais. EWE ekipa su 6 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais turnyro lentelėje įsitaisė trečioje pozicijoje.

„Vokietijos komandoje ir be minėto Dugginso yra būrys pavojingų žaidėjų. EWE komandos stiprybė – susižaidimas. Būrys šios komandos žaidėjų kartu rungtyniauja ne vieną sezoną ir puikiai perpranta vienas kitą“, – sakė Adomaitis.

Kalbėdamas apie pirmąsias nerezultatyvias tarpusavio rungtynes treneris teigė, kad šįkart ekipa turi sėkmingiau žaisti puolime bet stabdyti oponentų greitas atakas.

„Tai buvo nerezultatyvios rungtynės. Klaipėdoje privalome įmesti daugiau taškų, tačiau visgi visi suprantame, kad svarbiausia yra pergalė. Reikia kontroliuoti žaidimą. Akcentuojame, kad būtina susikoncentruoti 100 procentų ir žūtbūt laimėti kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių. Tokiu būdu mes galėtume užkirsti varžovams kelią į greitas atakas“, – sakė „Neptūno“ strategas.

EWE garsėja savo giliomis krepšinio tradicijomis – klubas yra įkurtas 1966 metais bei per savo gyvavimo istoriją yra tapęs ne tik Vokietijos čempionu, bet ir iškovojęs daugybę kitų trofėjų.

„Rungtynės su Vilniaus „Lietuvos rytu“ parodė, kad privalome kautis susikaupę nuo pirmos iki paskutinės dvikovos sekundės. Nepakanka gerai žaisti 37 ar 39 minutes, reikia iš visų jėgų kovoti iki dvikovos sirenos“, – akcentavo treneris.

Rungtynėse su Vokietijos komanda „Neptūnui“ tikriausiai dar negalės padėti traumą besigydantis Arvydas Šikšnius.

Komentarai:
adomaiti, siandien nuvylei
2017-01-04
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Klaipėdos Neptūnas
Oldenburgo EWE
43%
23/53
Metimai iš žaidimo
42%
27/64
40
Atkovoti kamuoliai
31
24
Rezultatyvūs perdavimai
22
3
Perimti kamuoliai
15
41%
12/29
Tritaškiai
39%
9/23
23
Prarasti kamuoliai
12

Rungtynių žaidėjai

Jimmy  Baron
17 PTS
6/11 FG
1/2 FT
Rickey  Paulding
18 PTS
7/12 FG
1/2 FT
Mindaugas  Kačinas
8 REB
5 DREB
3 OREB
Oldenburgo EWE
Keli žaidėjai
5 REB
Klaipėdos Neptūnas
Keli žaidėjai
6 AS
Chris  Kramer
8 AS
2 TO
40 MIN
Martynas  Mažeika
14 EFF
100% 2P%
25% 3P%
Rickey  Paulding
19 EFF
67% 2P%
50% 3P%