Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix

Pranašiški Johno Wallo žodžiai, neapibūdinamas Jameso Hardeno pasirodymas, Dwighto Howardo pokštas ir Rajono Rondo sugrįžimas – tai ir daugiau – sausio 11-osios NBA pulse.

  • Nuotraukas iš praėjusios nakties NBA rungtynių rasite fotogalerijoje.

Sausio 11-osios NBA pulsas

PAŽADINO MONSTRĄ. Johnui Wallui nepatiko, kaip čikagos „Bulls“ naujokas Denzelis Valentine'as šventė po pataikyto tritaškio, todėl nusprendė pamokyti naujoką.

„Pažadinai monstrą“, – po to, kai Valentine'as šoko iš džiaugsmo aikštės viduryje pataikęs tritaškį, pasakė Wallas. Vašingtono „Wizards“ įžaidėjas savo žodžius patvirtino veiksmais – jis pelnė 26 taškus, atliko 14 rezultatyvių perdavimų ir pataikė pergalingą metimą, iki mačo pabaigos likus žaisti 5,9 sekundes.

Valentine'as sužaidė geriausias karjeros rungtynes, pelnydamas 19 taškų ir pataikydamas 5 tritaškius.

SERIJA. „Wizards“ namie laimėjo 10-ąjį kartą iš eilės. Tai ilgiausia tokia klubo serija nuo 2006-2007 m. sezono.

APSIRGĘ. „Bulls“ mače su „Wizards“ vertėsi be savo ryškiausių žvaigždžių. Jimmy Butleris ir Nikola Mirotičius yra apsirgę, o Dwyane'ui Wade'ui leista pailsėti.

PRITRŪKO ŽODŽIŲ. Po to, kai Jamesas Hardenas antras rungtynes iš eilės surinko trigubą dublį pelnydamas bent 40 taškų, atkovodamas bent 10 kamuolių ir atlikdamas bent 10 rezultatyvių perdavimų, jo oponentui Marvinui Williamsui pritrūko žodžių.

„Anglų kalboje nėra pakankamai žodžių, kad galėčiau apibūdinti tai, ką jis daro. Jis tiesiogine žodžio prasme kuria istoriją“, – sakė Williamsas.

Šarlotės „Hornets“ puolėjas pernelyg neklydo. Hardenas praėjusią naktį pelnė 40 taškų, atkovojo 15 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų, taip tapdamas vos ketvirtuoju žaidėju NBA istorijoje, dvejas rungtynes iš eilės surinkusiu bent 40-10-10 rodiklius (kiti trys – Pete'as Maravichius, Michaelas Jordanas ir Russellas Westbrookas).

„Rockets“ komandai tai buvo devinta iš eilės pergalių serija, o per ją Hardenas vidutiniškai pelno po 32,4 taško, atlieka po 11,4 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja po 9,9 kamuolio.

REKORDAI. Jonas Valančiūnas pasiekė karjeros atkovotų kamuolių rekordą, sugriebęs 23 kamuolius, 11 iš jų – puolime. Lietuvis didžiąją dalį kamuolių puolime atkovojo po savo paties netaiklių metimų – jų realizavo vos 6 iš 18.

Atkovotų kamuolių rekordą pasiekė ir Valančiūno komandos draugas DeMaras DeRozanas, kuris sugriebė 13 kamuolių. Be to, gynėjas pelnė 41 tašką ir sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes.

KOVA DĖL „VISŲ ŽVAIGŽDŽIŲ“ SAVAITGALIO. Klivlando „Cavaliers“ trenerių štabas šiemet negali vadovauti NBA Rytų konferencijos žvaigždėms per „Visų žvaigždžių“ savaitgalį, todėl dėl šios privilegijos praktiškai kovoja tik „Raptots“ ir „Celtics“ strategai. Praėjusios nakties „Raptors“ pergalė padėjo šiai komandai nuo Bostono klubo atitrūkti per 2 laimėjimus, tačiau dar yra daug laiko, kad viskas pasikeistų – žvaigždes treniruos tas treneris, kurio komanda turės geresnį santykį vasario 5-ąją.

LEIDO PAILSĖTI. „Golden State Warriors“ namie 107:95 susitvarkė su Majamio „Heat“ komanda ir Oklando komandai nė neprireikė Klay Thompsono pagalbos – jam buvo leista pailsėti. Prieš tai dvejas rungtynes paeiliui Thompsonas žaidė nepaisydamas ligos.

APGAVO. Dwightas Howardas ėjo link Bruklino „Nets“ ekipos atsarginių suolo, kad pasisveikintų su buvusiu komandos draugu Jeremy Linu, tačiau paskutinę minutę apsigalvojo, taip apgaudamas įžaidėją.

SKIRTINGI KELIAI. Atlantos „Hawks“ iškovojo 7-ąją pergalę iš eilės, 117:97 įveikdama Bruklino „Nets“. Tai padėjo Atlantos klubui (22-16) pakilti į ketvirtąją Rytų konferencijos vietą. „Nets“ tai buvo 7-asis iš eilės pralaimėjimas ir Bruklino klubas (8-29) išlieka paskutinis NBA.

UŽPILDĖ. Giannis Antetokounmpo dėl ligos praėjusią naktį žaidė vos 9 minutes ir nepelnė nė taško, tačiau jo vietą su kaupu užpildė Michaelas Beasley. Jis sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes, pelnydamas 28 taškus, o „Bucks“ išvykoje 109:107 palaužė antrą geriausią rezultatą lygoje turinčią San Antonijaus „Spurs“ komandą. Taip buvo nutraukta 9 iš eilės San Antonijaus klubo pergalių namie serija. Tai buvo ir pirma „Bucks“ pergalė San Antonijuje nuo 2008 metų.

DOMINUOJA. Portlando „Trail Blazers“ yra tikras košmaras Los Andželo „Lakers“ krepšininkams. Praėjusią naktį „Blazers“ Kalifornijoje laimėjo 108:87 ir tarpusavio rungtynėse iškovojo 10-ąją pergalę iš eilės.

SPURTAI. Jutos „Jazz“ ir Klivlando „Cavaliers“ rungtynės buvo pažymėtos trimis „sausomis“ atkarpomis. Iš pradžių „Jazz“ antrą kėlinį pabaigė spurtu 10:0, po to „Cavaliers“ trečiąjį pradėjo atkarpą 16:0, o netrukus į tai „Jazz“ atsakė 17:0. Galiausiai Jutos klubas šventė pergalę 100:92.

DEBIUTAS. Kyle'as Korveris debiutavo „Cavaliers“ gretose ir per 18 minučių pelnė 2 taškus bei atkovojo 3 kamuolius.

SUGRĮŽO. Penkerias rungtynes prieš tai dėl trenerio sprendimo praleidęs Rajonas Rondo sugrįžo į aikštę. Mačą su Vašingtono „Wizards“ jis pradėjo nuo atsarginių suolo ir per 28 minutes pelnė 12 taškų bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai:  

Sacramento Kings Detroit Pistons 100-94 stat »
Golden State Warriors Miami Heat 107-95 stat »
Los Angeles Lakers Portland Trail Blazers 87-108 stat »
Utah Jazz Cleveland Cavaliers 100-92 stat »
San Antonio Spurs Milwaukee Bucks 107-109 stat »
Houston Rockets Charlotte Hornets 121-114 stat »
Brooklyn Nets Atlanta Hawks 97-117 stat »
Toronto Raptors Boston Celtics 114-106 stat »
Washington Wizards Chicago Bulls 101-99 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Jamesas Hardenas (42)
Taškai

DeMaras DeRozanas (41)

Atkovoti 
kamuoliai

Jonas Valančiūnas (23)

Rezultatyvūs 
perdavimai
 
Johnas Wallas (14)
Perimti 
kamuoliai

LeBronas Jamesas,
Marcusas Smartas (po 4)

Blokai
  

Andre Drummondas (7)

Tritaškiai

Jamesas Hardenas (7)

 

Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka:

Johno Wallo emocijos
Johno Wallo emocijos
Nuotr. AFP – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

 

Philadelphia 76ers New York Knicks 02:00
Oklahoma Thunder Memphis Grizzlies 03:00
Minnesota Timberwolves Houston Rockets 03:00
Boston Celtics Washington Wizards 03:00
Los Angeles Clippers Orlando Magic 05:30
Portland Trail Blazers Cleveland Cavaliers 05:30
Komentarai:
djgaffer
Beasley sužvėrėjo.Antras rungtynes iš eilės yra vienas iš Bucksų lyderių.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-11
-2
Atsakyti
CAVS
Antra vieta perliukas, pasaka, per slieką supiso.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-11
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.