Nuotr.: Fotodiena.lt/Ž.Gedvila
Nuotr. Fotodiena.lt/Ž.Gedvila

Vilniaus „Lietuvos rytas“ patyrė antrąją nesėkmę Europos taurės „Top 16“ etape ir komplikavosi savo padėti dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas.

Pralaimėjimą lėmė prasta gynyba, kuri nesugebėjo sustabdyti galingo Sankt Peterburgo „Zenit“ puolimo. Beveik po 90 taškų per rungtynes vidutiniškai pelnanti Rusijos ekipa, šįvakar pelnė 88 taškus.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
27
Naudingumas
31
Tritaškiai
56%
5/9
Perimti kamuoliai
2

„Pirmiausia – nesugebėjimo apsiginti vienas prieš vieną, ypač – prieš Janį Timmą. Žinojome, kad jie meta ir sunkius metimus, kad žaidžia tikslingai ant galinčių pataikyti, bet nesusitvarkėme. Antrajame kėlinyje grįžome į žaidimą, išlyginome rezultatą. Bet lemiamu momentu paleidome Timmą. Turiu daug pretenzijų, kad nesugebėjome atstovėti vienas prieš vieną“, – mintimis oficialiam „Lietuvos ryto“ komandos tinklapiui dalijosi Pačėsas.

Prieš rungtynes strategas akcentavo, kad negalima leisti įsibėgėti galingam „Zenit“ ekipos puolimui. Visgi vien per pirmąjį ketvirtį rusai pelnė 27 taškus.

„Tikrai turėjome būti ir labiau susikaupę, ir agresyvesni. Ieškojome to optimalaus penketo, žaidė visi. Nors pradžia susiklostė ne taip, kaip planavome, grįžome į žaidimą. Džiaugiuosi, kad gerai įsitraukė Julius Jucikas. Bet viskas prasideda nuo elementaraus žaidimo vienas prieš vieną. Šios dienos rungtynės vėl parodė, kurie mūsų krepšininkai tą gali daryti, o kurie – ne. Visas genialumas glūdi paprastume: jei nesugebame apsiginti vienas prieš vieną, nieko daugiau neprigalvosime ir jokios sistemos nepadės. Tai – krepšinio pagrindai ir tas kelia mums daugiausia nerimo“, – apie komandos problemas kalbėjo Pačėsas.

Kitą savaitę vilniečių laukia dar viena išvyka į Rusiją, kur surems ginklus su Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ ekipa.

Komentarai:
ooo
o sau pretenzijų tu turi , Pačėsai? Visą sezoną tavo komanda visiškai nesigina, ne gynyba, o kažkokia totali fignia, kažkokios nesamoningos pagalbos iš stipriosios pusės, amžinai paliekami laisvi metikai, nes gynėjai kažkokio velnio nusimėžia į baudos aikštelę padėti dengti kažkokių nematomų vaiduoklių. Legionieriai tokie buki, kad iki šiol nesupranta, kad prieš metikus jie privalo eiti per užtvaros viršų - ne, jie eina per apačia, užkliūna už užtvaros arba dar geriau už savo komandos aukštaūgio ir taip nuolatos gaunami trajakai. Neverta net gilintis, nes gilintis nėra į ką - gynybos nerasta visiškai, padrika 5 žmonių košė ir daugiau nieko.
2017-01-12
Atsakyti
djgaffer
Neapsigynė,nes Zenitas turi daugiau individualiai stipresnių žaidėjų.Bet Pačėsas to nesupranta.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-12
-1
Atsakyti
Mmss
Komanda surinkta paceso visiski grybai, mest kuo toliau ta treneri ...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-11
+4
Atsakyti
vilkas
Stebiu Vilniaus komandų žaidimą nuo 1975 metų.Statyba,žaidė virš savo galimybių,širdimi tad nemažai ir pasiekė rungtynės buvo šventė,o dabar; turiu vieną pasiūlymą,parduoti šį nervus gadinanti bardaką su Vainausku ir Pačėsu,kinams ar šeichams už vieną sulankstytą centą.
2017-01-11
Atsakyti
antirytas
teisejams pretenziju neturi? ai, pamirsau, pretenzijos brangiai kainuoja :)
2017-01-11
-6
Atsakyti
niznij novgorod
Ka bus leliamos runktynes pralaimi sakes toliau be sansu laimetu dar butu sansu gyvu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-01-11
+1
Atsakyti
Anonimas
Tai kaip NBA sustabdo Lebrona, Curry ir kitas žvaigždes? Retas kas gali sustabdyt juos vienas prieš viena, todėl ir yra reikalingas treneris, kad būtų tam sugalvotos gynybinės schemos, dvigubinimai, net gi trigubinimai ir pan. Jei žaidėjai be vargo apsigintų vienas prieš viena tai nereikėtu ir to trenerio.. Pačėsas kalba kaip mažas vaikas ir tik parodo savo kaip trenerio lygį kalbėdamas tokias nesąmones.. Pagal jo logika geriau parėkaut: bl.. n.. kr.. ka tu darai ir pan. Taip sugeba kiekvienas Tomai.. O jei žaidėjai nenusiteikę rungtynėms ir nenori žaist, vėl gi kaltas treneris, nes yra nenuteikta komanda.
2017-01-11
-8
Atsakyti
Kas kaltas siandien
Kas kaltas saindien,pacesai? eurolyga,teisejai,o gal rusai puola?
2017-01-11
-1
Atsakyti
nesvarbu
Nieko tokio, likusias visas laimesim ,O zalfaniai iš pavydo neturės ko pridėti
2017-01-11
-2
Atsakyti
Nesuprantu
Kaip dar jo neismete...
2017-01-11
-2
Atsakyti
Olis
Tai klausimas:ar žaidėjas nesugeba apsiginti vienas prieš vieną (reikia ieškoti tokio, kuris tai sugeba),ar žaidėjas nenori apsiginti,kitaip sakant pritingi (tokiu atveju reikia keisti trenerį).
2017-01-11
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Sankt Peterburgo Zenit
Vilniaus Lietuvos rytas
47%
35/75
Metimai iš žaidimo
39%
25/64
43
Atkovoti kamuoliai
41
26
Rezultatyvūs perdavimai
18
9
Perimti kamuoliai
4
88%
7/8
Baudų metimai
76%
22/29
14
Prarasti kamuoliai
15

Rungtynių žaidėjai

Janis  Timma
27 PTS
10/15 FG
2/2 FT
Drew  Gordon
16 PTS
6/13 FG
4/6 FT
Trevor  Mbakwe
9 REB
7 DREB
2 OREB
Drew  Gordon
11 REB
6 DREB
5 OREB
Stefan  Markovic
8 AS
3 TO
27 MIN
Corey  Fisher
5 AS
2 TO
28 MIN
Janis  Timma
31 EFF
83% 2P%
56% 3P%
Drew  Gordon
25 EFF
55% 2P%
0% 3P%