Nuotr.: „Kibirkšties“
Nuotr. „Kibirkšties“

Vilniaus „Kibirkšties“ komandos gynėja Laurita Jurčiūtė sostinėje jau rungtyniauja ketverius metus. Atvykusi iš Kėdainių sporto centro, pradžioje, ji dvejus metus vilkėjo „Jaunųjų talentų“ komandos aprangą, o tada prisijungė prie „Kibirkšties“ kolektyvo, su kuriuo jau pasipuošė ir Lietuvos moterų krepšinio lygos medaliais.

Laurita Jurčiūtė

Laurita  Jurčiūtė
Komanda: Vilniaus Kibirkštis
Pozicija: PG, SG
Amžius: 19
Ūgis: 173 cm
Svoris: 60 kg
Gimimo vieta: Kėdainiai, Lietuva

Devyniolikmetė 173 cm ūgio gynėja priklauso įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėms bei buvo sulaukusi kvietimo ir į nacionalinės moterų krepšinio rinktinės stovyklą. Jurčiūtė šį sezoną save atrado nuo lapkričio mėnesio pabaigos, kai užėmė pagrindinės komandos įžaidėjos vietą ir jos taškų vidurkis pakilo nuo 6 iki 10, o pati gynėja buvo ir viena pagrindinė pergalių kalvių savaitgalio mače su „Sūduva“, kuriame pelnė 13 taškų ir ypač solidžiai žaidė mačo pabaigoje.

Tačiau šiuos faktus apie „Kibirkšties“ žaidėją gali surasti akylesni krepšinio gerbėjai. Tačiau ko jie gali nežinoti? 

„Kėdainiuose buvau pavyzdinga mokinė, darydavau visus namų darbus, nenusirašinėdavau“, – prisimena savo vaikystę Jurčiūtė. – Tačiau kai atvykau gyventi į Vilnių, su kitomis krepšininkėmis, tai kartais pritrūkdavo laiko mokslams, mažiau jiems laiko skirdavau, teko ir nusirašyti, ir iš pamokų pabėgti. Manau, jeigu būčiau likusi Kėdainiuose, mano pažymiai būtų buvę geresni, būtų buvusi didesnė kontrolė ir geresnis baigimas“.

Po mokyklos „Kibirkšties“ atakų organizatorė savo gyvenimą susiejo ne tik su krepšiniu, bet ir su... politika.

„Dar dvyliktoje klasėje nežinojau kur noriu stoti“, – sakė gynėja. – Man labai patiko istorija, o mūsų istorijos mokytojas labai domėjosi politika, mes dažnai diskutuodavome, politikuodavome. Tai mane patraukė į politikos mokslus. Kai nusprendžiau, kad ten noriu įstoti, tai daugiau apie nieką negalvojau ir neįsivaizdavau savęs niekur kitur“.

Tai ar Jurčiūtė save ateityje mato Seime?  

„Jeigu eini į politiką, tai turi būti atsidavęs tik tam darbui. O eiti į Seimą ir nepadaryti nieko gero... ne, aš tam nesu pasiruošusi“, - juokiasi krepšininkė. 

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.