Kawhi Leonardo dėjimas Nuotr.: AP – Scanpix
D'Angelo Russellas surinko 22 taškus Nuotr.: AP – Scanpix
Courtney Lee ir Bradley Bealo kova dėl kamuolio Nuotr.: AP – Scanpix
Normano Powello dėjimas per Anthony Davisą Nuotr.: USA Today – Scanpix
Jameso Hardeno taikiklis užsikirto – jis pataikė tik tris metimus Nuotr.: USA Today – Scanpix
Kawhi Leonardo dėjimas Nuotr.: AP – Scanpix
D'Angelo Russellas surinko 22 taškus Nuotr.: AP – Scanpix
Courtney Lee ir Bradley Bealo kova dėl kamuolio Nuotr.: AP – Scanpix
Normano Powello dėjimas per Anthony Davisą Nuotr.: USA Today – Scanpix
Jameso Hardeno taikiklis užsikirto – jis pataikė tik tris metimus Nuotr.: USA Today – Scanpix

Skirtingos komandų nuotaikos po sausio mėnesio, Russello Westbrooko įtaka „Thunder“ žaidimui bei rezultatyvūs Kawhi Leonardo pasirodymai – apie tai ir dar daugiau – vasario 1-osios NBA pulse.

  • Nuotraukas iš praėjusios nakties NBA rungtynių rasite fotogalerijoje.

Vasario 1-osios NBA pulsas

SUDIE, SAUSI. Niujorko „Knicks“ sausio mėnesį iškovojo 5 pergales ir patyrė 12 nesėkmių, o komandos puolėjas Carmelo Anthony pažymėjo, kad mėnuo buvo itin sunkus. „Sudie, sausi. Nemanau, kad žmonės supranta, kaip tai yra sunku, bet mes nesiskundžiame. Žaisti po 17-18 rungtynių ir penkis kartus žaisti dvejas rungtynes per dvi dienas… Turi rasti jėgų kiekvieną vakarą“, – pripažino Anthony.

PUIKUS MĖNUO. Vašingtono „Wizards“ sausio mėnesį laimėjo 12 kartų ir tik keturis kartus pripažino varžovų pranašumą. Geresnį santykį turėjo tik „Warriors“ – 12 pergalių ir 2 pralaimėjimai. Iki sausio „Wizards“ buvo laimėjusi 24 rungtynes ir patyrusi 16 nesėkmių.

Praėjusią naktį „Wizards“ namie patiesė Niujorko „Knicks“ ir iškovojo 15 pergalę savo žiūrovų akivaizdoje paeiliui. Ilgesnę pergalių seriją namie komanda iškovojo tik 1974-75 metų sezone, kuomet laimėjo 22 kartus iš eilės.

PORZINGIO SVEIKATA. „Knicks“ treneris Jeffas Hornacekas ketino rungtynėse remtis savo aukštaūgiu Kristapu Porzingiu, tačiau likus vos 20 minučių iki rungtynių jo planai sužlugo. Tuomet buvo nuspręsta aukštaūgį išbraukti iš žaidžiančių krepšininkų sąrašo, kadangi latvis jau keliaudamas į areną pasijuto prastai.

PERGALINGAS ŠŪVIS. Kyle’as Lowry iki praėjusios nakties buvo pataikęs tik 1 metimą iš 21 bandymo, skaičiuojant paskutines 10 sekundžių ketvirtojo kėlinio ar pratęsimo metu. Visgi mače su Naujojo Orleano „Pelicans“ likus 4,3 sek. jis išvedė savo komandą į priekį ir padovanojo pergalę. Lowry trečiose rungtynėse paeiliui pelnė bent 30 taškų (33) ir užfiksavo ilgiausią tokią seriją savo karjeroje.

CITATA. „Tai buvo tarsi laidotuvės, – apie nuotaiką ilgosios pertraukos metu, į kurią „Raptors“ išėjo atsilikdama 46:60, kalbėjo Lowry. – Mes visi buvome palaužti, tačiau DeMarre’as Carrollas antrąją pusę pradėjo su energija ir labai prisidėjo prie to, kad pasiektume pergalę.“

PRASČIAUSIAS MAČAS. Hjustono „Rockets“ lyderis Jamesas Hardenas sužaidė prasčiausias sezono rungtynes – pataikė tik 3 metimus iš žaidimo ir pelnė 10 taškų, o abu šie skaičiai yra jo žemiausi šį sezoną. Visgi Hardeno atstovaujama ekipa varžovus iš Sakramento įveikė 105:83.

TOBULĖJA. Sakramento „Kings“ baigė savo aštuonerių rungtynių išvykoje turą. Per šią atkarpą pasiektos trys pergalės ir patirti 5 pralaimėjimai, tačiau 4 pastarosios rungtynės baigėsi nesėkmėmis. Po tokios serijos DeMarcusas Cousinsas teigė, kad ekipa dėjo žingsnį į priekį.

„Manau, kad kaip komanda mes patobulėjome. Tai buvo sunkios išvykos su daugybe mums nesėkmingų akimirkų. Daug kas nesiklostė taip, kaip norėtume, bet manau, kad tapome geresne komanda per šį laikotarpį“, – kalbėjo „Kings“ lyderis.

REZULTATYVUS. San Antonijaus „Spurs“ lyderis Kawhi Leonardas trejas rezultatyviausias savo karjeros rungtynes sužaidė per pastarąsias 18 dienų. Prieš tai į Klivlando „Cavaliers“ ir Fynikso „Suns“ komandų krepšį atitinkamai įmetęs 41 ir 38 taškus, praėjusią naktį jis mače su Oklahomos „Thunder“ pelnė 36.

WESTBROOKO ĮTAKA. Oklahomos „Thunder“ žaidimas aikštėje esant Russellui Westbrookui ir jam sėdint ant suolo skyrėsi lyg diena ir naktis. Kol įžaidėjas buvo aikštėje, jo ekipa pelnė 8 taškais daugiau nei „Spurs“. Tačiau persvarą „Spurs“ susikrovė per 14 minučių, kuomet Westbrookas sėdėjo ant suolo – tuomet be savo lyderio žaidę „Thunder“ krepšininkai leido oponentams surinkti 22 taškais daugiau.

PERGALĖS. „Spurs“ treneris Greggas Popovichius netrukus taps lygos rekordininku skaičiuojant pergales, iškovotas su viena treniruojama komanda. Strategas dabar turi 1,126 pergales ir vienu laimėjimu atsilieka nuo Jerry Sloano, kuris treniravo Jutos „Jazz“.

PAKARTOJO. Domantas Sabonis atkovojo 10 kamuolių ir pakartojo asmeninį rekordą NBA pirmenybėse. Jis sugriebė 9 kamuolius gynyboje ir vieną puolime. Lietuviui ši naktis turėtų įsiminti ir dėl galingo dėjimo nepaisant Davido Lee gynybos.

PAKILO. Šarlotės „Hornets“ lyderis Kemba Walkeris pelnė 22 taškus ir rezultatyviausių komandos žaidėjų sąraše aplenkė Larry Johnsoną (7,405 taškai). Dabar Walkeris turi 7,423 taškus ir užima trečiąją vietą, o prieš jį liko Geraldas Wallace’as (7,437) ir Dellas Curry (9,839).

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

 Los Angeles Lakers  Denver Nuggets 120-116 stat »
 Portland Trail Blazers  Charlotte Hornets 115-98 stat »
 San Antonio Spurs  Oklahoma Thunder 108-94 stat »
 Houston Rockets  Sacramento Kings 105-83 stat »
 Toronto Raptors  New Orleans Pelicans 108-106 stat »
 Washington Wizards  New York Knicks 117-101 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Kawhi Leonardas (32)
Taškai

Kawhi Leonardas (36)

Atkovoti 
kamuoliai

Kennethas Fariedas, Anthony Davisas (po 17)

Rezultatyvūs 
perdavimai
 
Russellas Westbrookas (14)
Perimti 
kamuoliai

Gary Harrisas, Victoras Oladipo, Brandonas Jenningsas (po 4)

Blokai
 
  

7 žaidėjai po 3 blokus

Tritaškiai

Kyle'as Lowry, Ryanas Andersonas (po 6) 

Gražiausių epizodų penketukas:

Dienos akimirka:

Courtney Lee ir Bradley Bealo kova dėl kamuolio
Courtney Lee ir Bradley Bealo kova dėl kamuolio
Nuotr. AP – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

 Orlando Magic  Indiana Pacers 02:00
 Cleveland Cavaliers  Minnesota Timberwolves 02:00
 Boston Celtics  Toronto Raptors 02:30
 Brooklyn Nets  New York Knicks 02:30
 Miami Heat  Atlanta Hawks 02:30
 Detroit Pistons  New Orleans Pelicans 02:30
 Dallas Mavericks  Philadelphia 76ers 03:30
 Denver Nuggets  Memphis Grizzlies 04:00
 Utah Jazz  Milwaukee Bucks 04:00
 Phoenix Suns  Los Angeles Clippers 04:00
 Oklahoma Thunder  Chicago Bulls 04:30
 Golden State Warriors  Charlotte Hornets 05:30
Komentarai:
djgaffer
Sabas jau ir dėliot pradėjo.Apsiprato prie NBA ir kitiem per galvas deda.
2017-02-01
-4
Atsakyti
>juozaijuozai
I šikna susikišk ta savo basketball page,asile!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-01
-6
Atsakyti
paparazzi
saba ten baudavo , kaip einikis zmona bauduoja

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-01
-2
Atsakyti
juozaijuozai
new fb basketball page

https://www.facebook.com/atroucious/
2017-02-01
+3
Atsakyti
Anonimas
Sabas su mėsom įdėjo - nėra pražangos. Leonardas įmetė iš po kašio, tai užšvilpė mistinę baudą.
2017-02-01
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.