Nuotr.: AP – Scanpix
Isaiah Thomasas atsiima kamuolį iš sirgaliaus Nuotr.: AP – Scanpix
Nikola Jokičius Nuotr.: AP – Scanpix
Yogi Ferrellas džiaugiasi sėkmingu pasirodymu ir komandos pergale Portlande Nuotr.: AP – Scanpix
Mingo Yao marškinėliai atsidūrė „Toyota Center“ arenos palubėse Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr.: AP – Scanpix
Isaiah Thomasas atsiima kamuolį iš sirgaliaus Nuotr.: AP – Scanpix
Nikola Jokičius Nuotr.: AP – Scanpix
Yogi Ferrellas džiaugiasi sėkmingu pasirodymu ir komandos pergale Portlande Nuotr.: AP – Scanpix
Mingo Yao marškinėliai atsidūrė „Toyota Center“ arenos palubėse Nuotr.: AFP – Scanpix

Bostono „Celtics“ tapo daugiausiai pergalių NBA istorijoje turinčia komanda ir tai padarė įveikdama kitą iki tol pirmavusią ekipą – Los Andželo „Lakers“. Tuo metu Dalaso „Mavericks“ atradimas Yogi Ferrellas toliau stebina NBA pasaulį. Apie tai ir daugiau – vasario 4-osios NBA pulse.

  • Nuotraukas iš praėjusios nakties NBA rungtynių rasite fotogalerijoje.

Vasario 4-iosios NBA pulsas

ĮVERTINIMAS. Bostono „Celtics“ treneris Bradas Stevensas vadovaus NBA Rytų konferencijos žvaigždžių komandai. Tai paaiškėjo po to, kai „Celtics“ 113:107 įveikė „Lakers“, o „Raptors“ nusileido „Magic“. „Celtics“ užsitikrino antrą geriausią rezultatą Rytuose ir tai lėmė, kad Toronto klubo strategas Dwane'as Casey liks už borto. Konferencijoje pirmaujančios Klivlando „Cavaliers“ trenerių štabas negali vadovauti žvaigždėms, nes tai darė pernai.

LAIMINČIOS KOMANDOS. „Lakers“ ir „Celtics“ prieš praėjusios nakties tarpusavio dvikovą buvo unikalioje situacijoje. Abi jos buvo iškovojusios po 3252 pergales – tai daugiausiai per NBA istoriją. „Celtics“ laimėjo, todėl dabar ji turi daugiausiai pergalių NBA istorijoje. „Lakers“ ekipai šis titulas priklausė nuo 2001 metų.

NUOGAS APKABINIMAS. Nikola Jokičius praėjusią naktį pirmą kartą karjeroje atliko trigubą dublį. Mače su Milvokio „Bucks“ jis pelnė 20 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Po dvikovos Denverio „Nuggets“ treneris Michaelas Malone'as jam įteikė rungtynių kamuolį, o aukštaūgis atsidėkojo apkabinimu. „Buvau nuogas ir jį apkabinau. Tai tiesa“, – vėliau tikino Jokičius. 

PALANKUS VARŽOVAS. Orlando „Magic“ per paskutinius 7 mačus iškovojo vos 2 pergales, bet abi jas – prieš Toronto „Raptors“. Kanadoje laimėję 114:113, praėjusią naktį „Magic“ triumfavo ir savo aikštėje – 102:94.

DUOBĖ. „Raptors“ problemos neapsiriboja tik „Magic“ komanda. Per paskutines 10 rungtynių Toronto klubas suklupo net 8 kartus ir jam į nugarą jau kvėpuoja 4-5 vietas Rytų konferencijoje užimančios Vašingtono „Wizards“ ir Atlantos „Hawks“ komandos, kurios turi vos viena pergale mažiau. „Raptors“ per 6 iš pastarųjų 7 dvikovų vertėsi be čiurnos traumą besigydančio DeMaro DeRozano.

BEVILTIŠKAI. Namų aikštės pranašumas? Bruklino „Nets“ apie tokį seniai pamiršo. „Nets“ praėjusią naktį 97:106 nusileido Indianos „Pacers“ ir savo aikštėje pralaimėjo 11-ąjį kartą iš eilės.

NUO LENTOS. Ar yra skaudesnis būdas pralaimėti rungtynes, nei kad praleidus metimą nuo lentos? Sakramento „Kings“ tai patyrė praėjusią naktį, kai Devinas Bookeris pataikė dvitaškį nuo lentos ir lėmė Fynikso „Suns“ pergalę 105:103.

PAGERBĖ. Hjustono „Rockets“ į arenos palubes iškėlė Yao Mingo 11-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Per rungtynių su Čikagos „Bulls“ ilgąją pertrauką vykusioje ceremonijoje dalyvavo krepšininko šeima, buvę komandos draugai, taip pat „Rockets“ legendos Hakeemas Olajuwonas ir Dikembe Mutombo bei NBA komisaras Adamas Silveris.

TRITAŠKIAI. „Rockets“ į „Bulls“ krepšį praėjusią naktį įmetė 16 iš 43 tritaškių ir tai buvo 27-asis kartas šį sezoną, kai jie pataikė bent 15 tolimų metimų, taip pakartodami pernai „Golden State Warriors“ pasiektą NBA rekordą. Kai įmeta bent 15 tritaškių, „Rockets“ laimėjo 23 rungtynes.

PONAS TRIGUBAS DUBLIS. Russellas Westbrookas grįžo prie sau įprastų trigubų dublių, o Oklahomos „Thunder“ grįžo į pergalių kelią. Įžaidėjas pelnė 38 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų, o jo ekipa 114:102 palaužė Memfio „Grizzlies“. Tai buvo 25-asis Westbrooko trigubas dublis šį sezoną.

PONAS KETVIRTASIS KĖLINYS. Isaiah Thomasas dar kartą pademonstravo, kad lygoje, ko gero, nėra geriau ketvirtuose kėliniuose žaidžiančio krepšininko. Mače su Los Andželo „Lakers“ jis paskutiniame ketvirtyje surinko 17 iš savo 38 taškų.

Tai buvo jau 34-osios iš eilės rungtynės, kuriose Thomasas pelnė 20 ar daugiau taškų. Jam trūksta vos vienų tokių rungtynių, kad pakartotų klubo rekordą, kuris priklauso Johnui Havlicekui.

NEPAKAKO. „Kings“ komandos negelbėjo nė trigubą dublį surinkęs DeMarcusas Cousinsas – 22 taškai, 12 atkovotų kamuolių, 12 rezultatyvių perdavimų. Tai buvo šeštasis aukštaūgio karjeros trigubas dublis.

IŠ NIEKUR. 10 dienų sutartį su Dalaso „Mavericks“ turinti Yogi Ferrellas toliau stebina NBA pasaulį. Įžaidėjas pelnė 32 taškus, pataikydamas 9 tritaškius, ir atvedė Dalaso „Mavericks“ į pergalę Portlande. Per ketverias rungtynes, kurias visas „Mavericks“ laimėjo, Ferrellas surinko 71 tašką, o šioje serijoje buvo įveikti ir du solidūs varžovai – San Antonijaus „Spurs“ bei Klivlando „Cavaliers“.

  • Daugiau naujienų apie NBA rasite paspaudę čia.
  • NBA statistinius lyderius rasite paspaudę čia.

Visi praėjusios nakties rezultatai: 

Portland Trail Blazers Dallas Mavericks 104-108 stat »
Sacramento Kings Phoenix Suns 103-105 stat »
Denver Nuggets Milwaukee Bucks 121-117 stat »
Boston Celtics Los Angeles Lakers 113-107 stat »
Oklahoma Thunder Memphis Grizzlies 114-102 stat »
Houston Rockets Chicago Bulls 121-117 stat »
Detroit Pistons Minnesota Timberwolves 116-108 stat »
Brooklyn Nets Indiana Pacers 97-106 stat »
Orlando Magic Toronto Raptors 102-94 stat »

Dienos rekordai:

Naudingumas
Russellas Westbrookas (47)
Taškai

Jamesas Hardenas (42)

Atkovoti 
kamuoliai

Andre Drummondas (18)

Rezultatyvūs 
perdavimai
 
Russellas Westbrookas,
DeMarcusas Cousinsas,
Matthew Dellavedova (po 12)
Perimti 
kamuoliai

Marcusas Smartas (5)

Blokai
 

Wilsonas Chandleris,
Johnas Hensonas (po 4)

Tritaškiai

Yogi Ferrellas (9)

 

Gražiausių epizodų dešimtukas:

Dienos akimirka: 

„Mavericks“ atradimas – Yogi Ferrellas
„Mavericks“ atradimas – Yogi Ferrellas
Nuotr. AP – Scanpix

Artėjančios nakties tvarkaraštis:

Washington Wizards New Orleans Pelicans 02:00
Atlanta Hawks Orlando Magic 02:00
Indiana Pacers Detroit Pistons 02:00
Miami Heat Philadelphia 76ers 02:30
New York Knicks Cleveland Cavaliers 03:30
Utah Jazz Charlotte Hornets 04:00
Phoenix Suns Milwaukee Bucks 04:00
San Antonio Spurs Denver Nuggets 04:00
Minnesota Timberwolves Memphis Grizzlies 04:00
Sacramento Kings Golden State Warriors 05:30
Komentarai:
To ...
Ta pati galima pasakyt ir apie Kerr. Manau siuo meto Popovic ir Stevens yra geriausi NBA treneriai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-04
-24
Atsakyti
...
Stevens senai vertas pabut all star treneriu o ne ta trenerio parodija Lue
2017-02-04
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.