Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Antrajame „Akvilės“ lygos antrojo etapo ture suspindėjo dvi Kauno KM „Aisčių“ komandos krepšininkės Brigita Mockevičiūtė ir Livija Sakevičiūtė. Pirmoji fiksavo lygos pataikytų tritaškių rekordą, o Sakevičiūtė pakartojo asmeninį atkovotų kamuolių geriausią rezultatą.

Šį sezoną metami tritaškiai

24%
5,2
Pataiko: 5,2
Taiklumas: 24,3%
Vieta lygoje: 4
Geriausias pasiekimas: 12
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Brigita Mockevičiūtė

Pirmasis pralaimėjimas. Pirmąją nesėkmę šio sezono „Akvilės“ lygoje patyrė Vilniaus „Svaja“, kuri svečiuose 46:77 patyrė sutriuškinimą prieš Kauno KM „Aisčių“ klubą. Tai buvo pačios nerezultatyviausios „Svajos“ sezono rungtynės, o pagal naudingumo balų skaičių vilnietės nusileido 40:102.

Tritaškių salvė. KM „Aisčių“ krepšininkė Brigita Mockevičiūtė pergalingose rungtynėse su Vilniaus „Svaja“ pataikė net 8 tritaškius iš 16 ir iš viso pelnė 32 taškus. Įmetusi tiek daug tritaškių, ji užfiksavo visos „Akvilės“ lygos rekordą.

Trio. Kauno SKK „Versan-KTU“ komandą į pergalę vedė krepšininkių trio – mačą su KK „Patriotėmis“ starto penkete pradėjusios Martyna Petrėnaitė, Karolina Ambotaitė ir Gailė Kudžmaitytė pelnė 62 iš 82 komandos taškų.

Taiklumas. Vilniaus universiteto ir „Jonavos“ komandų krepšininkėms katastrofiškai sekėsi atakuoti iš dvitaškio zonos. Pergalę šventusi „Jonava“ pataikė 14 dvitaškius iš 52 (27 proc.), o vilnietės – 14 iš 54 (26 proc.).

Naudinga komandai. Alytaus „RKL-GUT.LT“ krepšininkė iš Ispanijos Ana Belen Molina Barbe pelnė tik 5 taškus, tačiau būtent jau būnant aikštėje komandai sekėsi geriausiai. Ispanė per 29 minutes pelnė 5 taškus (2/8 dvit., 1/1 bauda), sugriebė 11 kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą ir perėmė kamuolį. Jai būnant aikštėje, Alytaus klubas pelnė 24 taškais daugiau nei Vilniaus BC „Tiketa“. Tai buvo geriausias rezultatas komandoje, o arčiausiai jos buvo 23 taškus pelniusi Rita Žilinskaitė (+13).

Be keitimų. „LSU-Kauno“ įžaidėja Deimantė Žukaitė pergalingose rungtynėse 55:44 su Vilniaus DPV žaidė visas 40 minučių ir buvo naudingiausia savo komandos krepšininkė. Šiandien 19-ąjį gimtadienį švenčianti Žukaitė pelnė 15 taškų (3/5 dvit., 1/5 trit., 6/8 baudos), atkovojo 5 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas bei surinko 20 naudingumo balų.

Turnyrinė lentelė. C grupėje išryškėjo lyderių trejetas – „Aisčiai“, „RKL-GUT.LT“ ir „Svaja“ turi po 5 taškus, o likusios komandos „LSU-Kaunas“, Vilniaus BC „Tiketa“ ir Vilniaus DPV – po vieną. D grupėje pirmauja 6 pergales turinti „Jonava“, o jai ant kulnų mina 5 pergales turinti, tačiau tik kartą suklupusi „Kibirkštis-VKM“. Trečioje vietoje su 5 pergalėmis ir trimis nesėkmėmis žengia Kauno SKK „Versan-KTU“.

Turo žaidėja. Antrojo etapo antrojo turo geriausia žaidėja pripažinta Kauno KM „Aisčiai“ komandos vidurio puolėja Livija Sakevičiūtė. Ji mače su „Svaja“ per 40 minučių žaidimo pelnė tik 6 taškus (3/12 dvit.), tačiau atkovojo net 23 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 8 kamuolius, blokavo du metimus ir surinko 31 naudingumo balą. Sugriebusi 23 kamuolius, ji pakartojo savo asmeninį rekordą.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Brigita Mockevičiūtė

Brigita  Mockevičiūtė
Komanda: Kauno KM Aisčiai
Pozicija: PG, SG
Amžius: 17
Ūgis: 170 cm
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva