Nuotr.: Fotodiena.lt/K.Armonaitis
Nuotr. Fotodiena.lt/K.Armonaitis

Utenos „Juventus“ vienas svarbiausių sezono rungtynių pasitinka fiziškai sustiprėjusi – krepšininkai praėjusią savaitę turėjo 5 laisvas dienas, todėl bandė atgauti jėgas prieš svarbų FIBA Čempionų lygos mūšį su Atėnų AEK.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
13
Naudingumas
18
Rezultatyvūs perdavimai
4
Dvitaškiai
75%
3/4

Antano Sireikos auklėtiniai šešioliktfinalyje su galingu klubu iš Graikijos pirmąsias rungtynes žais šiandien Utenoje, o atsakomasis mačas vyks vasario 21 dieną. Į kitą etapą pateks geresnį taškų santykį turėsianti komanda.

Prieš pirmąją dvikovą „Juventus“ treneris Sireika pasidžiaugė, kad jo auklėtiniai galėjo trumpam atsikvėpti nuo rungtynių ritmo ir pasikrauti baterijas.

„Seniai beturėjome tokią savaitę, todėl daugiau skyrėme funkciniam, kondiciniam pasiruošimui. Treniravomės su svoriais, norėjome būti kuo šviežesni. Daugiausiai per tą savaitę gerinome fizinį pasiruošimą per.

Šias svarbias rungtynes pasitinkame optimalios formos. Ką galėjome, tą darėme, o anksčiau nuolat keliaudavome, tai išsimėtydavo kelios dienos per savaitę. Atsistatyti reikėdavo, vėl pasiruošti, o dabar turėjome daugiau laiko padirbėti ir psichologiškai, ir techniškai“, – prieš akistatą su AEK tinklalapiui „BasketNews.lt“ teigė Sireika.

Grupės etape „Juventus“ iškovojo 8 pergales ir patyrė 6 nesėkmes bei užėmė ketvirtąją vietą. Tuo metu Atėnų klubas su 9 pergalėmis E grupėje liko antras. Pastaruoju metu „Juventus“ pagavo pergalių seriją – LKL laimėtos jau penkerios rungtynės paeiliui. Visgi Sireika to nė kiek nesureikšmina.

„Aš neskaičiuoju tų pergalių, daug kas priklauso nuo tvarkaraščio, prieš ką žaidi. Čia tas skaičius nieko nepasako. Aš esu toks žmogus, jog džiaugiuosi tuo, ką turiu. Kad ir kokia mūsų situacija, stengiamės rasti sprendimą. Niekada nesu labai patenkintas žaidimu, visada norisi geriau“, – savo auklėtinių aukštinti nenorėjo treneris.

Šį sezoną metamos baudos

72%
15,0
Pataiko: 15,0
Taiklumas: 71,9%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 24
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Jamar Diggs

Atėnų klubas į Lietuvą atvyko taip pat po puikios serijos – Graikijos lygoje pasiektos keturios pergalės paeiliui. Šiuo metu šalies pirmenybėse su 13 pergalių ir 3 nesėkmėmis AEK užima trečiąją vietą, nusileisdama tik Eurolygos klubams Pirėjo „Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“. Du iš trijų AEK pralaimėjimų buvo prieš šias komandas.

Varžovų komandą į priekį tempia trys gynėjai ir patyręs aukštaūgis. Rezultatyviausiai FIBA Čempionų lygoje žaidžia buvęs Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ legionierius Michaelas Dixonas, kuris įmeta po 15 taškų.  Žaidimą organizuoja įžaidėjai Roko Leni Ukičius (vid. 10,9 taško ir 4,9 rez. perd.) bei šio sezono pradžioje su Vilniaus „Lietuvos rytu“ sportavęs Donaldas McGrathas (vid. 9,5 taško ir 2 rez. perd.).

Tuo metu po krepšiu geriausiai atrodo 30-ies metų 207 cm ūgio serbas Dušanas Šakota, kuris vidutiniškai įmeta po 13,7 taško. Be šių krepšininkų, Sireika taip pat išskyrė 31-erių metų 205 cm ūgio bosnį Milaną Miloševičių (vid. po 7,2 taško).

„Oponentai dažniau žaidžia žemesne sudėtimi, kuomet penkete yra trys gynėjai, – apie AEK žaidimą pasisakė Sireika. – Tai dažniausiai yra McGrathas, Dixonas ir Ukičius. Jie visi atakuoja bei yra pavojingiausi savo komandoje. Svarbu bus juos sustabdyti. Taip pat reikia sustabdyti patyrusį ir įvairiapusišką žaidėją Šakotą, taip pat Miloševičių.

Visi žaidėjai yra žinomi ir gali parodyti aukštos klasės krepšinį. Neišskiriame, kad reikia sustabdyti vieną žaidėją ir bus pusė darbo padaryta. Aš galvoju, kad Atėnų komanda yra universali ir patyrusi, tad vienos blogybės išsprendimas negarantuos sėkmės.“

Nors Atėnų komandoje rungtyniauja gerai Europoje pažįstami krepšininkai, o klubas skina pergales ir Čempionų lygoje, ir Graikijos pirmenybėse, Sireika teigia, kad jų bijoti nereikia. Specialistas taip pat pažymėjo, kad bus itin svarbu tinkamai nusiteikti pirmajam mačui.

„Komanda verta pagarbos ir ypatingo dėmesio. Ne veltui Graikijoje ji tik „Olympiakos“ ir „Panathinaikos“ ekipoms pralaimi. Nereikia jų bijoti, bet reikia gerbti. Bus svarbios pirmosios rungtynės, mačas namuose labai daug ką parodys. Reikia būti pasiruošusiems bet kokiems atvejams ir prisitaikyti bei primesti savo žaidimo stilių.

Turime sužaisti ypatingai atidžiai ir stipriai gynyboje, reikia atitinkamai būti geros formos, agresyviai nusiteikus pradėti etapą namuose. O apie persvarą nereikia planuoti, kad turime tiek ir tiek taškų laimėti. Po visko galėsime žiūrėti į taškų skirtumus“, – reziumavo Sireika.

Jeigu „Juventus“ įveiktų šį etapą, tuomet aštuntfinalyje uteniškių lauktų Monako „Basket“ komandos iššūkis.

Rungtynės tarp „Juventus“ ir AEK šiandien Utenoje prasidės 19 val.

Komandų lyderiai
Utenos Juventus PTS EFF    EFF PTS Atėnų AEK
Vytautas Šulskis 13,0 10,6   12,0 13,7 Dusan Sakota
Jamar Diggs 12,6 10,2   11,9 10,9 Roko Leni Ukic
Vaidas Čepukaitis 10,5 9,5   11,9 15,0 Michael Andre Dixon Jr.
Dainius Šalenga 7,5 8,5   9,5 9,5 Donald McGrath
Valdas Vasylius 8,5 8,1   7,7 7,2 Milan Milosevic
Komentarai:
Fgh
Nu galetu Utena nuleist krauja vainausku mankurtams. Ir lietkabeliui butų lengviau pusfinaly ir siaip idomus butų Top 4 be ryto ir neptuno

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-02-08
+1
Atsakyti
djgaffer
Gynėjų grandis pas graikus tai tikrai išskirtinė.Sunku bus Juvės mažiukams.O aukštaūgių pozicijoje tai jau Utenos persvara.Reikės pasinaudoti pranašumu po krepšiu.
2017-02-08
Atsakyti
ekspertas
ypac jei wainowskis susivilios galimybe gauti išpirka us negroida, ir siek tiek skolas liizingines apsimazins. paims vietoj jo koki vel is olandijos, ar nbdl gatvinuka papigiai, sutaupys babkiu, tai tokia nuvargusia polską kūrwą paims rakam atšveis graziai dar karta
2017-02-08
+2
Atsakyti
Paciu laiku Sireikos kariauna stipreja. Dar ir Salenga igijo puikia forma. Galima neabejoti kad Utena inirtingai kibs vainauskinei dvesianciai parodija i gerkle. Viena karta jau isniekino tai dabar bus proga ta uztvirtinti.
2017-02-08
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Utenos Juventus
Atėnų AEK
41%
26/64
Metimai iš žaidimo
41%
26/64
38
Atkovoti kamuoliai
37
15
Rezultatyvūs perdavimai
15
6
Perimti kamuoliai
6
73%
16/22
Baudų metimai
88%
14/16
21
Pražangos
19

Rungtynių žaidėjai

Jamar  Diggs
18 PTS
6/13 FG
3/4 FT
Michael Andre Dixon Jr.
15 PTS
6/12 FG
0/0 FT
Jamar  Diggs
7 REB
6 DREB
1 OREB
Atėnų AEK
Keli žaidėjai
6 REB
Jamar  Diggs
8 AS
1 TO
33 MIN
Dusan  Sakota
4 AS
1 TO
25 MIN
Jamar  Diggs
26 EFF
43% 2P%
50% 3P%
Dusan  Sakota
18 EFF
75% 2P%
50% 3P%