Nuotr.: USA Today - Scanpix
Nuotr. USA Today - Scanpix

Sezono pradžioje Zagrebo „Cibona“ ekipoje, o dabar Stambulo „Daruššafaka“ gretose spindintis Ante Žižičius artėjantį tarpsezonį paliks Europą.

Ante Zizic

Ante  Zizic
Ante  Zizic
MIN: 24.88
PTS: 10.2 (63.54%)
REB: 7.6
AS: 0.4
ST: 0.3
BS: 0.8
TO: 1.5
GM: 10

Pernai Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje dalyvavęs 20-metis centras savo pavardę išgirdo 23-ias.

Jį pasirinko ateitį su šiuo Kroatijos talentu siejanti Bostono „Celtics“ ekipa, kurioje aukštaūgis kitą sezoną pradės savo karjerą.

„Pradinis planas buvo likti „Cibona“ gretose dar metams ir tuomet iš ten persikelti į NBA, tačiau metų viduryje jie susidūrė su finansinėmis problemomis bei turėjo parduoti kelis žaidėjus. Jie nusprendė mane parduoti, kadangi nebeturėjo jokių didelių lūkesčių Adrijos lygoje ir Europos taurėje.

Aš pasirinkau „Daruššafaka“, kadangi tai yra puiki komanda ir čia galiu geriau pasiruošti NBA. Praėjusią vasarą buvau per jaunas NBA lygai. Norėjau dar patobulinti savo žaidimą. Tai yra neabejotinai lengviau tobulėti, kuomet žaidi su geriausiais.

Anksčiau būdavo labai sunku europiečiams apsispręsti dėl persikėlimo į NBA, bet dabar viskas yra lengviau. Jeigu tik turi šansą, tu tučtuojau jį priimi, kadangi NBA – kiekvieno krepšininko svajonė“, – teigė Žižičius.

Šį sezoną atstovaudamas „Cibona“ klubui Žižičius FIBA Čempionų lygoje vidutiniškai pelnė po 16 taškų, atkovojo po 5,9 kamuolio ir blokavo po 1,6 metimo.

Tuo metu Eurolygoje vidurio puolėjas per 10 sužaistų mačų vidutiniškai pelnydavo po 10,2 taško, atkovodavo po 7,6 kamuolio bei rinkdavo po 14,8 naudingumo balo.

Komentarai:
Flash
Geriausias jaunas zaidejas europoje po Donciciaus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-07
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Ante Zizic

Ante  Zizic
Komanda: Stambulo Darussafaka
Pozicija: C
Amžius: 20
Ūgis: 210 cm
Gimimo vieta: Kroatija