Dogus Balbay Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Antanas Kavaliauskas Nuotr.: Dainius Lukšta
Renaldas Seibutis Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Kevin Pangos Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Dogus Balbay Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Antanas Kavaliauskas Nuotr.: Dainius Lukšta
Renaldas Seibutis Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Kevin Pangos Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Kauno „Žalgiris“ po prastai sužaisto ketvirtojo kėlinio turėjo pripažinti Stambulo „Anadolu Efes“ pranašumą 68:76, tačiau po rungtynių treneris Šarūnas Jasikevičius neturėjo didelių priekaištų savo auklėtiniams ir tikėjo, kad jo ekipa gali prasibrauti į ketvirtfinalį.

Foto galerija

Kevin Pangos
Thomas Heurtel
Renaldas Seibutis
„Žalgirio“ sirgaliai prieš rungtynes pasipuošė komandą simbolizuojančiomis spalvomis
Kevin Pangos
Derrick Brown
Isaiah Hartenstein
Jayson Granger
Lukas Lekavičius
Rungtynėms teisėjauja Anne Panther
 Isaiah Hartensteinas atlieka metimą prieš rungtynes
Jayson Granger
Paulius Jankūnas
Jayson Granger
Šarūnas Jasikevičius
Dogus Balbay
Lukas Lekavičius
Kevin Pangos
Kevinas Pangosas apšilimo metu
Renaldas Seibutis
Augusto Lima
Brandon Paul
Renaldas Seibutis
 Tyleris Honeycuttas apšilimo metu
„Žalgirio“ sirgaliai prieš rungtynes pasipuošė komandą simbolizuojančiomis spalvomis
Dogus Balbay
Renaldas Seibutis
Artūras Milaknis
Lukas Lekavičius
Brock Motum
Renaldas Seibutis
Prieš rungtynes sportuoja Bryantas Dunstonas
Lukas Lekavičius
Antano Kavaliausko emocijos
Artūras Milaknis
Lukas Lekavičius
Brandon Paul
Antanas Kavaliauskas
Cedi Osman
Paulius Jankūnas
„Žalgirio“ arena

„100 proc. nepadarėme visko, ką galvojome. Kai kurie dalykai buvo kontroliuojami, kai kada rizikavome. Vyrai kovojo, neabejoju, kad jie paliko širdį, bet pritrūko šalto proto. O kai turėjome šalto proto, tai varžovų atletiškumas padarė savo. Mes nemetame balto rankšluosčio. Liko trejos rungtynės. Situacija, kad mes viską laimėsime, o jie viską pralaimės, tikrai yra reali ir mes to tikėsimės. Mes Tel Avive turime laimėti ir reikės laukti varžovų malonės, bet jūs patys matote mūsų tvarkaraščius. Nebūtų utopija, jeigu jie pralaimėtų trejas rungtynes, o mes viską laimėtume. To ir tikėsimės, to ir sieksime. Svarbiausia viską kuo greičiau pamiršti ir susikoncentruoti kitoms rungtynėms. Turime važiuoti į Tel Avivą su vienintele idėja – laimėti“, – optimistiškai kalbėjo strategas.

„Žalgiriui“ tai buvo vienos svarbiausių sezono rungtynių, o treneris pažymėjo, kad tai krepšininkams pridės daug patirties.

„Reikia suprasti, kad tokias rungtynes dauguma krepšininkų žaidžia pirmą kartą ir aš jiems niekada neturėsiu jokių pretenzijų. Aš žinau savo komandą, jie yra fantastiškai atsidavę savo darbui. Paprasčiausiai šituos dalykus dar reikia praeiti, žaidėjai turi pajusti, kokia tokiose rungtynėse yra kiekvieno kamuolio ir pražangos kaina“, – apie svarbų mačą pasakojo treneris. 

Prieš dvi savaites treneris po pergalės prieš Atėnų „Panathinaikos“ tvirtino, kad tokie laimėjimai yra svarbūs ekipos augimui. Ar ekipą sustiprina ir pralaimėjimai?

Rungtynių žaidėjas

Taškai
25
Naudingumas
30
Rezultatyvūs perdavimai
8
Baudų metimai
67%
4/6

„Lygiai tiek pat komandai yra svarbūs ir pralaimėjimai. Jie šiandien buvo beprotiškame kare. Jie pajautė, ką reiškia, kai 15 tūkst. žmonių stovi už jų nugarų. Tai buvo gražu, fantastiškas jausmas. Kiekviena tokia situacija prisideda prie žaidėjų augimo, o tai yra fantastiškas dalykas jų karjerai“, – kalbėjo treneris.

Rungtynių pabaigoje „Žalgirio“ atakose kamuolys dažniausiai atsidurdavo Luko Lekavičiaus rankose. Įžaidėjas pelnė 11 taškų ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, o treneris pripažino, kad šiandien Lukas aikštėje atrodė agresyviausiai.

„Taip, jautėsi, kad Lukas iš visos komandos buvo agresyviausias ir nebijojo priimti sprendimų, todėl su juo ir žaidžiau. Iš kitos pusės, reikia nulenkti kepurę prieš varžovus, jie nuo pat pirmų minučių pataikė sudėtingus metimus. Pataikė net ir tie varžovai, prieš kuriuos mes rizikavome“, – pažymėjo specialistas.

Atėjus lemiamoms akimirkoms „Žalgiris“ sunkiai kovojo dėl kamuolių ir varžovams leido karaliauti po lenta. Treneriui buvo skaudu matyti, kad tuomet, kai žaidėjai turėjo šansų pakovoti dėl kamuolių, juos pasiimdavo varžovai.

„Dėl to neturėtų būti kaltas nuovargis, nes mūsų rotacija yra didesnė nei kitų komandų. Išskyrus Paulių, kiti daug žaidžiantys krepšininkai yra jauni. Nuovargis dėl neatkovotų kamuolių nėra pasiaiškinimas, tai buvo detalių neišpildymas. Kartais kamuolys buvo niekieno, tačiau jį pasiėmė varžovai. Man tai buvo skaudžiausia“, – atviravo Jasikevičius.

Jasikevičius prieš rungtynes prašė sirgalių palaikymo ir jo sulaukė su kaupu – arenoje susirinko rekordinis skaičius žiūrovų šį sezoną (14,862). 

„Ačiū sirgaliams, kad jie mus išgirdo. Prisipildė pilna arena, o mes jautėme, kad sirgaliai mumis tiki ir nori padėti. Fantastiškas jausmas. Daugelio ekipų aistruoliai sako, kad mes esame kartu su komanda. Bet ne visada tai yra teisybė, daug kas priklauso nuo to, kaip sekasi aikštelėje. O šiandien žaidėjai jautė, kad bus didžiulis palaikymas ir aistruoliai sukūrė fantastišką atmosferą. Tarp sirgalių ir komandos taip turi būti visada, kad ir kaip sekasi“, – džiaugėsi treneris.

Trečiajame kėlinyje teisėjų sprendimai sulaukė audringos tiek sirgalių, tiek ir atsarginių žaidėjų suolelio reakcijos, o treneris buvo perspėtas, kad už emocijas gaus techninę pražangą. Visgi Jasikevičius kaltinti teisėjų neketino.

„Komanda kai kurių dalykų neišpildė, tad visko suversti ant teisėjų yra nelogiška. Taip, man jų sprendimai buvo įdomūs. Bet arbitrai suklysta į abi puses, tad nemanau, kad jie nusprendė šios dienos rungtynes“, – pasisakė Šaras.

Po šios nesėkmės „Žalgiris“ itin susikomplikavo savo šansus žengti į ketvirtfinalį. Likus trims turams iki reguliaraus sezono pabaigos, kauniečiai nuo aštuntoje vietoje esančios „Anadolu Efes“ atsilieka trimis pergalėmis.

Kad patektų į kitą etapą, per paskutinius 3 turus „Žalgiris“ turės laimėti visas rungtynes ir tikėtis trijų „Anadolu Efes“ nesėkmių ir trijų (per ketverias rungtynes) Stambulo „Daruššafaka“ komandos pralaimėjimų.

Komentarai:
skirta "Straipsnio autoriui" vartotojui
Jūsų nurodytu atveju komandos turėtų po 15-15 ir į kitą etapą eitų Anadolu, nes tarpusavio rezultatuose jie turi 3-1, mes turim 2-2, o Dogus sėdėtų su 1-3. Taip, kad nepatektume...
2017-03-22
+3
Atsakyti
kunigas
pilnos kelnes utopijos buvo pas zaidejus varzybu pabaigoje

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-22
-3
Atsakyti
linkiu Šarui pasveikti
Po sezono Šarūnui butinai reiketu atsigulti i ligonine,kad atsigauti psichologiškai ir dvasiškai ir aplamai per jo rungtyniu transliavima TV ekrane turetu buti zenklas N-14.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-22
+2
Atsakyti
TDaY
SAUNU, KAD ILIUZIJOS PAGALIAU BAIGESI! Zalgeris ir taip, kaip amzinas Eurolygos autsaideris, pasieke tikrai daugiau nei is ju si sezona visi tikejosi. Juk visi galvojom, kad su Unicsu del 15-tos vetos kovos kaimieciai. Cia Sarui paminkla reiktu statyti, kad su tokiais lavonais tiek pergaliu iskovojo.
2017-03-22
-4
Atsakyti
Straipsnio autoriui
Tai kad darussafaka reikia ne 3, o 2 nesekmiu. Paskaiciuok geriau. Krc Zalgiriui reikia 3-0, efes 0-3, o darrussafaka 2-2 arba 1-3. Tada visos 3 komandos tures po15-15. Ir zalgiris uzima 8 vieta. Bus LABAI sunku ir gaila jog dabar ne viskas nuo musu priklauso, bet sancai dar yra

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-22
+1
Atsakyti
Is dalies
RUgtyniu nenuleme, nes buvo xx sansu atsitiesti. Taciau trecio kelinio pradzioje nuleme pirmaujancia komanda, ir labai zenkliai.

#NeverEfes

#RespectFenerbahce (jie laimet pajegia ir be teiseju pagalbos)
2017-03-22
+1
Atsakyti
Tam biednam teisingam
Jeigu sudetum biednas Kavaliausko, Seibucio ir Javtoko algas, gautusi visai nebiednas skaicius ir visai rimtas zaidejas (likusiu 2 vieta Valinskas su Hartensteinu atzaistu, ne blogiau)
2017-03-22
-1
Atsakyti
Bybiene
Ne utopija. Jeigu ir pralaimetu, tai teisejai neleis taip atsitikt. Juk tai turkish airlines euroleague, ne kokia maxima ar senukai euroleague.
2017-03-22
-5
Atsakyti
Anonimas
nu kad Žalgiris viską laimėtų, o Efes viską pralaimėtų tai tikrai įmanoma, bet kad Darušafaka nelaimės bent 2 iš 4 likusių tai sunkiai tikėtina.
2017-03-21
+2
Atsakyti
Ray
Cia to korsaras.zinai jei rytas ar lietkabelis taip zaistu kaip zalgeris gal ir ka padarytu, bet sei dienai tai ....sendien zalgeris tikrai gerai atrode 20min. Tik va antta puse niekas nepakrito.netgi laisvi metimai ir nereikia cia kaltint zalgerieciu ar trenerio ir nereikia tiketis is tokios sudetes stebuklu...siai dienai turim ka turim ir yra super ir reikia didziuotis tuo...o ten rytas senai nurasytas, o kabelis dar spardos o taip vaikai mano mieli;)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-21
-1
Atsakyti
korsarai ir Ko
eikit ilsetis,nes jusu rytoj laukia gyvybes ir mirties rungtynes su khimkais-dvieju luzeriu nebeturiciu ka veikt jau kovo menesi susitikimas.Nervu tai nedaug like po per Marytes plauka isplestu pergaliu 1-2 taskais pries Siaulius,Dzukija,Pieno zvaigzdes.
2017-03-21
-4
Atsakyti
Būkim biedni,bet teisingi
Žalgiris šiemet su tokia sudėtimi žaidžia virš savo galimybių.Galima priekaištauti,kad Crvena Zvezda su mažesniu biudžetu jau pateko į aštuntuką,bet reikia pripažinti,kad jų sudėtis taip pat nėra žvaigždžių rinkinys,tačiau geriau subalansuota.Prieš šiandienos rungtynes buvo akcentuojama,jog reikia žaisti per centrus.Tik kur jie pas Žalgirį yra?Kai tuo tarpu CR turi galingą centrą Ognjeną Kuzmičių.Šiandien aiškiai matėsi kaip ketvirtame kėlinyje mūsų mažiukus prie tritaškio išgaudė,o priedo dar ir Jankūnas nesužaidė.Na o Žalgirio centrai sumoje gal pelnė 5 taškelius.Kai tokios problemos su sudėtimi (aišku ir finansais),tai ir treneris nieko "nepristrateguos".
2017-03-21
+5
Atsakyti
kawenskas pituchas
Nesitikejau kad sendien turkai iškruš musu zalgeriuka per subine,vienu žodziu pagaidino kaip reikalas.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-21
+6
Atsakyti
Valdas
Na tikrai jau nebėra jokių šansų,bet sezonas geras

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-21
+1
Atsakyti
JD
KorsarasGedingas pralaimejimas. Taip zaidziancius siandien turkus net rytas ir lietkabelis butu sutriuskines, na bet zalgiris net luzeriams sugeba pralaimeti. Gerai kad nepateks i top8, nes ten visi nerastume sau gedos ant 40 tasku persvaros gaudami nuo realo.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Vainausku mankurte, eik komentuoti savo laikrascio dveselienos pasirodymus siame sezone. Ai tiesa, raudona komjaunimo kekse jau visur isniekinta.
2017-03-21
-2
Atsakyti
Korsaras
Gedingas pralaimejimas. Taip zaidziancius siandien turkus net rytas ir lietkabelis butu sutriuskines, na bet zalgiris net luzeriams sugeba pralaimeti. Gerai kad nepateks i top8, nes ten visi nerastume sau vietos nuo didziules gedos ant 40 tasku persvaros gaudami nuo realo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-21
-5
Atsakyti
Korsaras
Gedingas pralaimejimas. Taip zaidziancius siandien turkus net rytas ir lietkabelis butu sutriuskines, na bet zalgiris net luzeriams sugeba pralaimeti. Gerai kad nepateks i top8, nes ten visi nerastume sau gedos ant 40 tasku persvaros gaudami nuo realo.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-03-21
-3
Atsakyti
šaunuoliai
vyrai, tikrai kovėsi kaip liūtai, bet norint laimėt tokias varžybas reikia sužaist beveik idealiai, deja, kaip ir visa sezona, savo metimu nepataike seibutis, pangosas zaide labai silpnai ko pasekoje lukas gale isvis kvapo pritruko, gaila kad jaska pabijojo mila 4am kel išleist, jis manau galejo timptelt komanda, nesvarbu kad su 4iom baudom, yleido jy kai realiai jau gavom varzybas. Tel avivas ant bangos, nematau daug sansu laimet ten, sezona uzbaigsim su 13 pergaliu, kas atrodo labai labai puikus rezas, dar karta aciu uz kova
2017-03-21
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Stambulo Anadolu Efes
43%
26/61
Metimai iš žaidimo
49%
27/55
31
Atkovoti kamuoliai
37
19
Rezultatyvūs perdavimai
13
6
Perimti kamuoliai
6
21
Pražangos
17
35%
7/20
Tritaškiai
35%
7/20

Rungtynių žaidėjai

Lukas  Lekavičius
11 PTS
4/13 FG
2/5 FT
Jayson  Granger
25 PTS
9/13 FG
4/6 FT
Leo  Westermann
5 REB
4 DREB
1 OREB
Tyler  Honeycutt
12 REB
10 DREB
2 OREB
Leo  Westermann
8 AS
3 TO
28 MIN
Jayson  Granger
8 AS
2 TO
32 MIN
Leo  Westermann
17 EFF
33% 2P%
67% 3P%
Jayson  Granger
30 EFF
86% 2P%
50% 3P%