Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Kauno „Žalgirio“ gerbėjais save vadinantiems žmonėms reikia atsibusti. Ne, ne tiems, kurie eina į visas rungtynes „Žalgirio“ arenoje ar turi abonementus. Atmerkti akis ir pasižiūrėti į save reikia tiems, kurie nusiperka bilietus tada, kai tai atrodo madinga.

Kai Panevėžys LKL finaluose surenka daugiau sirgalių nei Kaunas, kaltas ne intrigos trūkumas, ne oras, ne didelis kitų renginių skaičius mieste, ne didelė kaina ar dar bet kokia kita priežastis, kurią nurodys toks madingas žmogus. Kaltas susenęs požiūris, kad įdomios yra tik kovos su „Lietuvos rytu“.

„Labas rytas“, – pasakyčiau tokiam žmogui, kuris mane bandytų įtikinti, kad „Lietuvos rytas“ yra įdomiausias varžovas Kaune. „Kuriais metais gyveni?“ – dar paklausčiau. 

Pastaruosius 3 metus „Žalgiriui“ šalies pirmenybėse buvo įdomesnių ir stipresnių varžovų nei „Lietuvos rytas“.

Per šią atkarpą „Neptūnas“ „Žalgirį“ nugalėjo 5 kartus. Tas pats „Lietkabelis“ vien šį sezoną „Žalgirį“ nugalėjo 3 kartus. Tai – tiek pat kartų, kiek „Lietuvos rytas“ laimėjo prieš Kauno klubą per pastaruosius 3 sezonus (3-15 rezultatas, skaičiuojant LKL ir taurės varžybas).

„Lietkabelio“ šio sezono rezultatas žaidžiant su „Žalgiriu“ – 3-4, laimint visus 3 mačus namie.

Po dvejų LKL finalo serijos rungtynių – lygybė ir trečiosios finalo serijos rungtynės vyks Kaune. Taip, „Žalgiris“ toliau išlieka ryškiu LKL finalo serijos favoritu. Nieko nenustebintų, jeigu kauniečiai laimėtų likusias 3 finalo rungtynes, kaip kad padarė pernai serijoje su „Neptūnu“.

Bet tai nereiškia, kad šis finalas nevertas dėmesio. Pateikiu 3 priežastis, kodėl rungtynėse Kaune turėtų būti daugiau nei 5549 žiūrovai.

1. Broliai. Nagi, kauniečiai. Žinau, kad jūs per sezoną prisižiūrite pakankamai krepšinio žvaigždžių, bet broliai Lavrinovičiai yra didžiausios šio finalo žvaigždės, jeigu kalbame apie žaidėjus. Nė vienas dabartinio „Žalgirio“ krepšininkas neprilygsta jiems savo pasiekimais ir karjeros vingiais. Stebėti tokius žaidėjus, net kai jiems yra 37-eri – vienas malonumas.

Broliams tai gali būti paskutinis finalas karjeroje. Koks dar finalas – jiems tai gali būti apskritai paskutinis sezonas karjeroje. Broliai yra Lietuvos krepšinio legendos ir jie nusipelno viso dėmesio, kurį gauna.

Juk per tiek metų tikrai juokėtės bent iš vieno jų bajerio, tai pasinaudokite galimybe, kol galite, pamatyti, kaip šie vyrai dar juda aikštelėje.

2. „Lietkabelio“ kovingumas. Antrosiose finalo rungtynėse „Lietkabelis“ tris kartus skirtingais rungtynių momentais atsiliko 8-9 taškais. Dar po trijų kėlinių jų deficitas buvo 7 taškai. Bet Kazio Maksvyčio komanda kas kartą sugrįždavo į rungtynes ir kvėpuodavo į nugarą, kol galiausiai du Lorenzo Williamso tritaškiai perlaužė mačą.

„Lietkabelis“ finale yra ne per atsitiktinumą. Ne dėl to, kad taip sukrito atkrintamųjų varžybų medis (kaip „Neptūnui“ 2014 metais), ne dėl to, kad paskutinę sekundę triumfavo pusfinalyje (kaip tas pats „Neptūnas“ pernai).

„Lietkabelis“ visą sezoną guldė pajėgius varžovus ant menčių, namie nepralaimėjo nei „Žalgiriui“, nei „Lietuvos rytui“, nei „Neptūnui“. Jų pranašumas pusfinalyje buvo įtikinantis. Ką dar jie turi padaryti, kad įrodytų savo vertę?

3. Gerų rungtynių vakuumas. Paskutines Eurolygos rungtynes namie „Žalgiris“ žaidė kovo 31 dieną. Su „Lietuvos rytu“ po to žaidė balandžio 22 dieną (laimėjo 90:60, bet, aišku, tai tikrai įdomiau nei atkakli dvikova su „Lietkabeliu“ – tą nieko turnyrinėje lentelėje nelėmusį mačą Kaune stebėjo 9510 žiūrovų).

Kitas Eurolygos rungtynes namie „Žalgiris“ geriausiu atveju žais spalio viduryje. Tai reiškia, kad jau du mėnesius Kaune nebuvo atkaklių rungtynių (iki LKL finalo) ir dar beveik 5 mėnesius reikės laukti Eurolygos.

Ir jūs norite pasakyti, kad tikrai krepšinis taip atsibodęs? Jau tokia rutina, kad nebereikia eiti į finalus? Pykite kiek norite, bet tada aš jūsų nesuprantu.

Komentarai:
Esme euruose
Neverta tu nemazu pinigu sita serija, kaip cia nepudrintu kad idomu. Nu kosmines kainos arenoje uz rungtynes uzkeltos.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-02
+16
Atsakyti
Rungtynes su rytu skatina stebėti ne varžovo pajėgumas, bet vienas Žalgirio tikrų fanų bruožas - NEAPYKANTA ryto komandai. Ir nesvarbu, ar rytas silpnesnis už lietkabelį, ar stipresnis - variklis yra būtent neapykanta tai raudonųjų komandai, kuri gimė prieš daug sezonų ir niekada nebus užmiršta...
2017-06-01
+3
Atsakyti
zalgiris
Na manau tikrai turetu jau sestadieni daugiau ateit nenusileist lietkabeliui kai 1-1 tikrai dabar turim padaryt garso atmosferos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-01
-3
Atsakyti
Kabelis"susirinko apie 5tukst zmoniu,tai tikrai nemazas skaicius zinant kad finale nera ryto". Bet butent apie tai ir eina kalba. Kodel jei butu Rytas staiga zmones noretu rinktis i finala, nors is tiesu Rytas pagal paskutiniu metu rezultatus pries Zalgiri laimi dar maziau nei Neptunas ar Lietkabelis? Nes visi dar kazkaip naiviai tikisi, kad Rytas vienintelis turi sansu, nors is tikro kitos komandos pasirodo dar geriau. Tiesiog yra kazkiek neteisinga tu kitu komandu atzvilgiu.


as suprantu kad liudna kai oponentai taip nuvertina varzova,bet kito recepto nuo to isgydyt kaip pergales nera.kai kabelis ar neptunas nukals zalgiri finale,ar bent jau serija istemps minimum iki 6 macu,tada pamazu ir atsiras pagarba.ji neatsiranda per viena ar du sezonus,ja uzsitarnauti uztrunka metu metus.juk ir rytas pradzioj zalgiriui buvo nevarzovas,tik apie 2000'uosius iskilo vilniaus komanda,o iki to tik atletas ir olimpas sugebedavo mesti issuki zalgiriui
2017-06-01
+7
Atsakyti
kirvis2000nera intrigos zmogau.tai kad kabelis siemet kelis kartus nukale zalgiri jos nesukelia.va,kai laimes kazkas kitas nei rytas ar zalgiris lkl'a,tik tada zmones patikes kad lietuvoj yra netik zalgiris ir rytas.visi mes matem kaip zalgiris moka zaisti kai jis lose el,ir kaip jis zaidzia finale todel perdaug apeliuoti i tai kad zmones nenori moket po 10eur uz lkl maca sakyciau negrazu.galima juk paziuret ir kitu kampu,susirinko apie 5tukst zmoniu,tai tikrai nemazas skaicius zinant kad finale nera ryto


"susirinko apie 5tukst zmoniu,tai tikrai nemazas skaicius zinant kad finale nera ryto". Bet butent apie tai ir eina kalba. Kodel jei butu Rytas staiga zmones noretu rinktis i finala, nors is tiesu Rytas pagal paskutiniu metu rezultatus pries Zalgiri laimi dar maziau nei Neptunas ar Lietkabelis? Nes visi dar kazkaip naiviai tikisi, kad Rytas vienintelis turi sansu, nors is tikro kitos komandos pasirodo dar geriau. Tiesiog yra kazkiek neteisinga tu kitu komandu atzvilgiu.
2017-06-01
-8
Atsakyti
TDaY
Eilinis zk uzsakytas straipsnis, kartu papilti suda ant Ryto ir is fanu dar daugiau pinigu ismelzti, kad moliai kaip Javtokas ar Seibutis gautu savo 20k EUR i menesi. O ko tiketis is bnews, kai redaktorius molis net Trys su nesportine rubrikoje heitinimo komentarus raso ir nasarum su zalkurviniais skraido po Europa. Parsidavelis ir tiek. GEDA
2017-06-01
-6
Atsakyti
sudamaka
Na nera LKL idomus cmepionartas,visi zino kad zlagiris lengvai laimes nes 10 kartu didesni biudzeta turi uz bet kuri varzova ir zymiai geresnius zaidejus....o moketi gana didelia kaina uz bilietus....kaunieciams tas LKL nusisvilpti,o dar uzkele kainas ant bilietu lyg kaunieciams butu labai idomu kazkoks Lietkabalis su super staru janavicium:PPP
2017-06-01
-1
Atsakyti
dabar bent 8K tikrai susirinks - kabelis privers ateit :D seniai taip del lkl finalo dziaugiausi :DDD
2017-06-01
-9
Atsakyti
KabelisPilnai sutinku su autoriumi. Visi tie pasiteisinimai - "ai, karsta", "ai, yra idomesniu veiklu", "ai atsibodo tas LKL'as" pradingtu jei finale butu Rytas. Tiesiog ta visa lietuviskojo "el classico" aura vis dar (nepelnytai) gyva. Ideja, kad "tik Rytas gali pasipriesinti Zalgiriui", nes istoriskai taip visada budavo iaugusi i krauja, bet manau po truputi ji isnyks. Tai, kad Rytas 3 metus is 4 nepatenka i finala (o pateke priesinasi prasciau nei Neptunas ar Lietkabelis) jau nebe atsitiktinumas.


nera intrigos zmogau.tai kad kabelis siemet kelis kartus nukale zalgiri jos nesukelia.va,kai laimes kazkas kitas nei rytas ar zalgiris lkl'a,tik tada zmones patikes kad lietuvoj yra netik zalgiris ir rytas.visi mes matem kaip zalgiris moka zaisti kai jis lose el,ir kaip jis zaidzia finale todel perdaug apeliuoti i tai kad zmones nenori moket po 10eur uz lkl maca sakyciau negrazu.galima juk paziuret ir kitu kampu,susirinko apie 5tukst zmoniu,tai tikrai nemazas skaicius zinant kad finale nera ryto
2017-06-01
+4
Atsakyti
sestadieni
jau bus su 3 aukstu tai belieka ateit sirgaliams
2017-06-01
-25
Atsakyti
ace
Cia dar klausimas kieno sostine tas Kaunas yra istikruju. Jeigu krepsinis jums neidomus, tai gal reikia pasamdyti buduliu princa sela, kad per pertrauka duotu daug garso ir sviesu? Jauciu ispirktu visus bilietus per pusvalandi ir nereiktu arenos administracijai pazorintis uzdarinejant aukstus.
2017-06-01
+3
Atsakyti
kaunas
renkames uzpildom sestadieni arena vieningai parodom lietkabeliui kad ir mes galim nustebint oras ir nebus labai siltas
2017-06-01
-5
Atsakyti
kaunas
aisku visi priprasdavo prie lietuvos ryto patekimu i finala bet va ir baigesi keliai link finalo
2017-06-01
+1
Atsakyti
Kauniskis
Na as visa savo gyvenima sirgau uz zlagiri ,bet tik eurolygos rungtynes ajdavau arba per TV ziuredavau,man asmeniskai tai ta LKL neidomi ir vienodai man ar 1 vieta uzims zalgiris ar paskutine....atsimenu kelis kartus bandziau ziureti ta LKL,nu bet ant tiek komandu lygis apgailetinas kad neimanoma isziureti visu 40 Minuciu....
2017-06-01
+4
Atsakyti
milklovas
straipsnio pradzioi taicia gerai skele grieztai
2017-06-01
-5
Atsakyti
bilietai
zalia 7,00 bronzine 12.00 ruda 9.00 sidabrine 20.00 rozine 5.00
2017-06-01
-6
Atsakyti
kaunas
kaunieciai perkam bilietus
2017-06-01
+6
Atsakyti
Kazkoks bandymas dirbtinai daryti intriga.Zalfaniams lkl finalai nebeidomus nes jie dar pries finala zino kad laimes LKL.Nieko nelemnciose rungtynese pries ryta atejo daugiau nei finale ir tai sako apie tai kad zaliems svarbiau ir idomiai ziuret kaip rytas nugalimas nei laimimas finalas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-01
-9
Atsakyti
kurmis
Tiesiog LKL nera prestizinis turnyras ir europoje LKL laikoma menkaverciu turnyreliu,didzioji dalis net kurie domisi europoje krepsiniu,net nezino kas per dalykas ta LKL,tai nera nej zaidejams noro kovoti nej zmonems ziureti kazkokio lietkabalio
2017-06-01
-9
Atsakyti
Pilnai sutinku su autoriumi. Visi tie pasiteisinimai - "ai, karsta", "ai, yra idomesniu veiklu", "ai atsibodo tas LKL'as" pradingtu jei finale butu Rytas. Tiesiog ta visa lietuviskojo "el classico" aura vis dar (nepelnytai) gyva. Ideja, kad "tik Rytas gali pasipriesinti Zalgiriui", nes istoriskai taip visada budavo iaugusi i krauja, bet manau po truputi ji isnyks. Tai, kad Rytas 3 metus is 4 nepatenka i finala (o pateke priesinasi prasciau nei Neptunas ar Lietkabelis) jau nebe atsitiktinumas.
2017-06-01
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.