Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Krepšinio sezonui einant į pabaigą, Maskvos CSKA legionierius Aaronas Jacksonas ir Stambulo „Fenerbahče“ atletas Nikola Kaliničius ne juokais pratrūko socialiniame tinkle „Twitter“ bei išsakė viską, ką mano apie Europos krepšinį.

Nikola Kalinic

Nikola  Kalinic
Nikola  Kalinic
MIN: 23.96
PTS: 7.55 (54.62%)
REB: 3.06
AS: 1.55
ST: 0.82
BS: 0.3
TO: 1.39
GM: 33

„Dar viena pergalė ir tada JAV“, – pirmajame pranešime rašė Jacksonas.

„Europoje žaidi tiek rungtynių, kiek jie nori. Dopingo testų atlieki, kiek jie nori. Rungtynių skaičius toks pat, kaip ir NBA, bet negauni normalių atostogų. Mano atveju, per penkis sezonus gal turėjau 20-30 laisvų dienų. Tai – 30 iš 1825 dienų.

Taip pat per savaitę tenka du kartus keisti kamuolį. Įsivaizduokite tokį dalyką NBA. Ir dar jūs svarstote, kodėl kiekvienas žaidėjas nori išvykti NBA pasitaikius pirmai galimybei“, – tulžį liejo Kaliničius.

Netrukus jam antrino ir Jacksonas.

„Europa ir Eurolyga labai greitai pavirs dulkėmis. Krepšininkai yra nevertinami. Komandos privalo atsipeikėti. Kasdien liejame prakaitą treniruotėse, skraidome aplink Europą, o kiekvienos rungtynės yra tarsi finalas. Sezonas baigiasi birželio viduryje. Na, vyrukai, pasimatysime rugpjūčio 17-ąją!“ – nepasitenkinimą trumpomis atostogomis reiškė Jacksonas.

„Visos komandos pasiruošimą turi pradėti tuo pačiu metu – pirmą rugsėjo savaitę, o laisvųjų agentų rinka neturėtų prasidėti tol, kol nebus sužaisti visi nacionaliniai čempionatai. Eurolyga neturi taisyklių, tačiau mums reguliuojama net tai, ką turime vilkėti aikštėje“, – tęsė CSKA amerikietis.

Galiausiai Kaliničius skundėsi dėl to, jog negalėjo tinkamai paminėti istorinio triumfo Eurolygoje.

„Pavyzdžiui, negalėjau atšvęsti Eurolygos trofėjaus su savo komanda, kadangi turėjau atlikti dopingo testą“, – teigė serbas.

Šių dviejų krepšininkų pareiškimai greitai pasklido socialiniame tinkle „Twitter“. Manoma, jog panašią nuomonę gali artimiausiu metu išsakyti ir kitos Eurolygos žvaigždės.

„Priskaičiuokite prie to ir mane“, – rašė rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas Keithas Langfordas.

Komentarai:
mR.Dainius
Verksniai...
2017-06-12
+4
Atsakyti
djgaffer
Žinoma,kad čia svajonių darbas,bet iš dalies galima suprast jų nepasitenkinimą.NBA sezonas birželį baigiasi,kitas tik spalį prasideda,o tai jau 4 mėn.atostogų.Pas mus,Europoje,sezonas baigiasi taip pat birželį,bet atostogų tik mėnesį turi,nes jau liepą prasideda rinktinių stovyklos.Taigi,tai svajonių darbas,bet jo dividendus ir malonumą tik baigęs karjerą pajusi.Bet,jei jau pasirinko tokį kelią,tai žinojo,kur eina.Todėl ir myžčiot mažiau reikia.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-12
+5
Atsakyti
:D
Gauna belekokius pinigus (aisku mazesnius nei nba nes europos krepsinio isvystymas ir finansai ne tame lygyje), turi svajoniu darba, darbas tikrai nera pernelyg sunkus pagal gaunama alga o ir nebutinai kasdien 100 proc padaryt viska jei nesiseka tai nesiseka visiem px, pamato puse pasaulio apkeliaudami ne savo saskaita, yra zvaigzdes, ir dar blogai jiems matai :D
2017-06-12
-10
Atsakyti
nu
nelabai suprantu, kas jiem cia negerai. Turi svajoniu darba, uzdirba didelius pinigus, yra izymys zmones ir dar jiems negerai? Tokiu atveju, jei krepsinis jiem neteikia dziaugsmo, o tik yra pinigu saltinis, tuomet tegu jie kabina sporbacius ant vinies ir isteigia savo verslus. Tada tures tas atostogas, pinigus ir gales nedrozt savo sveikatos tomis treniruotemis.
2017-06-12
+3
Atsakyti
...
gauna belekokius pinigus uz kamuolio musinejima, nera ten jau taip sunku viskas pats zaidziau anksciau, ir verkia dar...
2017-06-12
+34
Atsakyti
Coach k
Kai gauni pinigus uz kamuolio musinejima, tai ir prasideda princesiu igeidziai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-12
+14
Atsakyti
Le Korsaras James
Komentatoriai tai dalbajobeliai su zemu intelektu. Sako milijonus gauna uz pasibegiojima ;))) ahahaha. Pasibegiojate tik jus kieme su draugais zaisdami krepsini. O visos krepsinio zvaigzdes praktiskak baigia karjera yra vos ne invalidai. Nekalbu apie tuos, kurie zaidzia visa karjera tik epizodiskai. O kurie visa karjera daug mijuciu zaidzia, o europoje pridekite prie to dar ir 2 kartus vykstanckas treniruotes, tom dienom kai nera rungtyniu, tai kruvis labai didelis. Visu tokiu zaideji keliai suvaryti, kad veliau tik su lazdomis vaikscios (panasiai kaip kleiza), visu ju koju raisciai taip suvaryti, kad veliau bet koks pasibegiojimas gali baigtis vel rimta trauma. O ka jau kalbeti apie sirdies problemas buo labai dideliu kruviu. Sabonis sirdies infarkta patyre vos 45 metu budamas. Pagalvokite dar karta ar uz milijona norite buti vos ne invalidais nuo 40m sulauke. Bet kur jus suprasite kvaileliai rimtai (profesionaliai) nesportave niekada.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-12
+2
Atsakyti
Kad tik tokios problemos butu visiem zmonem kaip sitiem. Vienam per sunku su dviem skirtingais kamuoliais zaist, kitam 2 menensiai atostogu per mazai :D Aisku visada yra iseitis jeigu jau neapsikencia tokiu dideliu problemu gyvenime :D reikia vyram profesijas keisti arba varyti i kokia silpna komanda kuri zaidzia, tik vietinese pirmenybese ir nereikes pervargti
2017-06-12
+7
Atsakyti
As
Nesuprantu ko cia jie skundziasi, tegul eina Lietuvij infabrika koki dirbti uz 300 eu, sunku matai jiem pasidare.
2017-06-12
-1
Atsakyti
R
Vienas didelis skirtumas yra tarp NBA ir europos. Nba žaidėjai tikrąja ta žodžio prasme atidirba ir netgi uždirba pinigus klubams, o Europoje klubai nesukuria vertingo produkto, kuris atsipirktų. Klubai tiesiog išleidžia pinigus be jokios finansinės grąžos, todėl tie žaidėjai nėra tokie svarbūs, nieko neatsitiks pakeitus juos kitais.
2017-06-12
+26
Atsakyti
Jonas
Tas ju nba kaskoks antikrepsinis nesiojas ta kamuoli pasemes o cia jau per sunku.verksniai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-06-12
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Nikola Kalinic

Nikola  Kalinic
Komanda: Stambulo Fenerbahce
Pozicija: SF
Amžius: 25
Ūgis: 202 cm
Svoris: 101 kg
Gimimo vieta: Serbija