Nuotr.: The Canadian Press - Scanpix
Nuotr. The Canadian Press - Scanpix

Laisvuoju agentu esantis Serge'as Ibaka sureagavo į žiniasklaidoje pasirodžiusias naujienas, esą jo amžius yra suklastotas.

Šį sezoną pelnomi taškai

46%
105,8
Pelno taškų: 105,8
Taiklumas: 46,2%
Vieta lygoje: 12
Geriausias pasiekimas: 132
Blogiausias pasiekimas: 77
Daugiausia pelno: DeMar DeRozan

Anot žinomo žurnalisto Zacho Lowe'o, NBA klubai netiki iš Kongo kilusio puolėjo nurodomu amžiumi. Oficialiai nurodoma, kad Ibakai šiuo metu yra 27-eri, tačiau kalbama, kad puolėjas iš tikrųjų gali būti sulaukęs 30-ies. Manoma, kad būtent dėl šios priežasties komandos vengia Ibakai siūlyti solidžius ilgalaikius kontraktus.

Pats Ibaka pažymėjo, kad žiniasklaida už savo veiksmus turėtų prisiimti atsakomybę.

„Esu labai nusivylęs maža visuomenės dalimi, kuri skleidžia gandus ir kuria naujienas be jokių įrodymų. Liūdna, kad vis dar pasitaiko išankstinių nusistatymų dėl žmogaus kilmės.

Gimiau Kongo Demokratinės Respublikos sostinėje Kinšasoje, kurioje gyvena virš 1 mln. žmonių. Mieste yra ligoninės ir žmonių registravimas. Užaugau rūpestingoje, mylinčioje ir vieningoje šeimoje. Negimiau džiunglėse.

Žinau, kad gyvename greitų naujienų pasaulyje, kuriame vyrauja gandų naujienos, bet manau, jog žiniasklaida turėtų prisiimti atsakomybę už savo veiksmus, kurie gali pakenkti žmonėms.

Liūdna, kad galbūt žmonės perskaitys tuos gandus ir padarys klaidingą prielaidą, kuri gali likti amžinai. Visgi niekas neatims mano pasididžiavimo savo kilme ir meile krepšiniui“, – rašė krepšininkas.

Ibaka gimė Konge, o Afrikoje gimimo datų klastojimas nėra retas atvejis. Būdamas paauglys jis persikėlė į Ispaniją, o 2011-aisiais krepšininkas gavo šios šalies pilietybę.

Praėjusį sezoną Ibaka baigė Toronto „Raptors“ gretose. Jis vidutiniškai rinko po 14,8 taško, atkovojo po 6,8 kamuolio bei atliko po vieną rezultatyvų perdavimą.

Komentarai:
...
Afrika yra Afrika, ar dziungles ar miestas - nedidelis skirtumas, nes ne miesto dydyje o mentalitete, o Afrikos mentalitetas daugmaz aiskus, ne pirmas toks panasus atvejis su tais pasais, ir kaip is tikro niekas jau neatknis.

Kalbant apie Ibaka, jis gan anksti atsiskleide, pries keleta metu jau, panasiai 22m amziaus (oficialiai), nors paprastai krepsininkai atsiskleidzia geriausiai ~25 metu amziaus. Stai ir turim 3 metus
2017-07-02
-3
Atsakyti
djgaffer
Deja,bet bulvarinės spaudos toks darbas-nepateikus įrodymų,skleisti gandus.Per juos dabar Ibaka daug babkių gali netekt,nes nieks solidaus kontrakto nesiūlo.Į teismą paduot rimtai tuos bulvarinius,kurie taip žmogų šmeižia nepatikrinę faktų.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-02
-1
Atsakyti
bkick
Ne nu ft geresnes uzmest negalejot

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-02
+2
Atsakyti
idomucha
i celtiks gali Valanciuna issiust.......
2017-07-02
+1
Atsakyti
Anonimas
Bet nepasakė kad nesuklastotas :D
2017-07-02
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Serge Ibaka

Serge  Ibaka
Serge  Ibaka
MIN: 30.66
PTS: 14.79 (51.88%)
REB: 6.75
AS: 0.99
ST: 0.51
BS: 1.58
TO: 1.3
GM: 89