Nuotr.: Facebook
Nuotr. Facebook

Klaipėdos „Neptūne“ – pirmasis komandos naujokas. Uostamiesčio klubas pasirašė vienerių metų kontraktą su sunkiojo krašto puolėjo ir centro pozicijose galinčiu žaisti Edgaru Želioniu. 28-erių aukštaūgis praėjusį sezoną atstovavo Ventspilio „Ventspils“ klubui ir per FIBA Čempionų lygos rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 11 taškų, atkovodavo 5,8 kamuolio bei rinkdavo po 11,8 naudingumo balo.

Edgaras Želionis

Edgaras  Želionis
Komanda: Ventspilio Ventspils
Pozicija: PF, C
Amžius: 28
Ūgis: 207 cm
Svoris: 96 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Žaidėjas per savo karjerą rungtyniavo Ukrainoje, Latvijoje, Kazachstane, o Lietuvoje vilkėjo Prienų „Rūdupio“ ir Utenos „Juventus“ klubų marškinėlius.

207 cm ūgio krepšininkas, dėl kurio parašo kovojo Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir kiti klubai, neabejotinai sustiprins „Neptūno“ priekinę liniją. Pats žaidėjas teigia, kad pasirinkti Klaipėdos paskatino pasitikėjimas treneriu Kaziu Maksvyčiu, o strategas džiaugiasi, kad į savo ginklų arsenale turės mobilų aukštaūgį, kuris, pasak trenerio, turėtų puikiai pritapti prie komandos žaidimo.

„Pasitikiu treneriu, o ir klubas labai norėjo manęs, kuris pasiūlė geras sąlygas, – pasirinkimo priežastis dėstė Želionis. – Viskas priklauso nuo manęs. Jeigu įdėsiu visas jėgas ir stengsiuosi, tų minučių tikrai užsitarnausiu. Kol kas esu pirmas komandos naujokas, todėl dar sunku kažką pasakyti konkretaus.“ 

„Šį žaidėją savo komandoje norėjau matyti jau anksčiau. Edgaras gali žaisti dviejose pozicijose, kaip aukštaūgis jis yra gana mobilus. Norėjau tokio tipo aukštaūgio ir manau, kad jis labai tiks prie mūsų žaidimo stiliaus“, – sakė klaipėdiečių strategas Kazys Maksvytis.

Vakar tinklalapis „tv3.lt“ skelbė, kad vidurio puolėjas sukirto rankomis su Vilniaus „Lietuvos rytu“, tačiau, atrodo, kad konkurencinę kovą laimėjo uostamiesčio klubas.

„Krepšininkas pamatė trenerio ir „Neptūno“ organizacijos norą jį įsigyti, pasitarė su šeima ir nusprendė pasirinkti Klaipėdą, nors jį viliojo ir „Lietuvos rytas“. Natūralu, kad atėjus naujam treneriui komandos žaidimas šiek tiek keisis, bet daug kas priklausys nuo to, ar pavyks išlaikyti komandos branduolį. Dabar toks etapas, kai naujienų apie komandos komplektaciją galima laukti kiekvieną dieną. Dabar vyksta derybos su klaipėdiečiais, lietuviais, o vėliau pradėsime kalbėtis su legionieriais“, – komplektacijos planus dėstė strategas.

„Neptūno“ komplektacija:

Klaipėdos „Neptūnas“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Mindaugas Girdžiūnas 28 188
PG Laurynas Beliauskas 20 192
SF Arnas Butkevičius 24 197
PF/SF Mindaugas Kačinas 23 204
PF/C Edgaras Želionis (naujiena) 28 207
C Matas Jucikas 23 205
Treneris Kazys Maksvytis (naujiena
Sutartys
baigėsi:
Martynas Mažeika, Vytautas Šarakauskas, Arvydas Šikšnius, Danielis Ewingas, Chrisas Loftonas, Jerai Grantas, Dainius Adomaitis
Domina: Martynas Mažeika, Deividas Gailius, Evaldas Šaulys, Simas Galdikas
Komentarai:
Mazeika iki naujuju metu zaide gerai, po to del kojos praleido dvi rungtynes ir zaidimas krito
2017-07-06
-2
Atsakyti
matyt ryto valdzia pagaliau suprato kad neverta lkl zaidejams moketi daugiau nei jie verti.neptune jis greiciausiai eis i starta,o rytui ant suolo ji laikyt tiesiog per brangu.idomu kaip bus su mazeika,si sezona visai nespindejo.
2017-07-05
-11
Atsakyti
Aišku menkniekis, bet vistiek labai malonu....
2017-07-05
+1
Atsakyti
net Želionis nenori žaist tokio žemo lygio komandoj,pagarba jam
2017-07-05
+10
Atsakyti
lkl
siaip is iperkamu lietuviu aukstaugiu,toks puse velnio jis.bet nedidelis cia rytui pralaimejimas,jei norejo dideliu pinigu,tai geriau legionieriu imti.zelionis toks valeikos variantas,vistiek daug negautu ryte zaisti.
2017-07-05
-3
Atsakyti
pataikes lemiama bauda
Achacha Guoga tik pyzdelint moka :DD net tokie Zelionaiai nera uztikrinti del Ryto vadovavimo ir stabilumo. Kalbu milijonas viesoj erdvej, o darbu kolkas NULIS is Ryto puses.
2017-07-05
+4
Atsakyti
guoga
matyt neprisidejo kad priviliotu zelioni tai dabar prasosi gordono lykti
2017-07-05
-7
Atsakyti
kaunas
sita biciuka norejau zalgiriyje matyti
2017-07-05
-3
Atsakyti
che che
Oi juokingi kai kurie komentatoriai,,,, rėkavo koks RYTAS blogas iš kitų LT klubų panosės pervilioja zaidėjus,,,, vargsas Neptunas, is po noses Zelioni paime
2017-07-05
-5
Atsakyti
Tai Lryto kišenė neišnešė? :) Gerai Kurtinaitis sakė apie tą Guogą - svaigulys.
2017-07-05
-17
Atsakyti
artiom nesvaik
dabar jau nesiteisink nereikalingas kai jau pralaimejo kova
2017-07-05
+11
Atsakyti
Anonimas
Tai tik irodymas kad praejo laikas kai pinigai buvo laikrascio puseje.
2017-07-05
-6
Atsakyti
neptunas
na ziuresim kiek duos naudos zelionis sezono metu ir ar buvo vertas zaisti lietuvos ryte
2017-07-05
-2
Atsakyti
Neptunas jei kazka ir laimejo, tai del Ryto nes suprato, kad toks kaip zilionis niekam nereikalingas ryte, nes ir taip tokio lygio zaidejais reik atsirkratyt (jucikas, kisielis, ir negriukai visi)
2017-07-05
-10
Atsakyti
neptunas
tai vietoi sarakausko dar neisku del galdiko
2017-07-05
-2
Atsakyti
cha cha
neptunas laimejo kova kaip kad per runktynes neptunas uzdejo daugiau saibu
2017-07-05
-9
Atsakyti
Anonimas
Galesit džiaugtis kad koks vasiliauskas pas rytuka pareis tap y bus
2017-07-05
-5
Atsakyti
Jau ryto fanai rašo tokio ilgio pasaką kaip "Games of Thrones''.
2017-07-05
+3
Atsakyti
Čia tai bent tarytum NBA free agent rinka . Labai džiaugiuosi kad toks mankurtas nebus sostinės komandas . Netraukia pilietis sostinės spalvų lygio . Žemas lygis o ir mentalitetas jo nėra nugalėtojo tai tik Ventspilio astanos lygio siukšle kuri yra nepageidaujamą VILNIAUS LIETUVOS RYTE!!! LIETUVOS RYTE žaidėjai yra kovotojai su aukštomis moralinėmis normomis tik A lygio Europos atletai mums reikalingi. Mes sugrįžtam vėl dominuosime !!! Valioooo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-07-05
+9
Atsakyti
:d
tas Gordonas nepasiliks ryte nebesvaik, taigi jau aiskiai pasake kad dejo skersa ir elgiasi taip kad nutrauktu su juo sutarti :D Teks is nkl imt zaidejus :D
2017-07-05
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Edgaras Želionis

Edgaras  Želionis
Edgaras  Želionis
MIN: 24.6
PTS: 10.69 (60.66%)
REB: 5.77
AS: 1.08
ST: 0.77
BS: 0.31
TO: 1.23
GM: 13