Lietuvos moterų krepšinio rinktinei nepavyko atkeršyti Rusijai. Penktadienį Italijoje vykstančio Europos čempionato ketvirtfinalyje lietuvės 58:75 nusileido Europos vicečempionei Rusijai ir kausis dėl 5-8 vietų.

Lietuvės prieš rungtynes tvirtino, kad sieks keršto dėl Rusijos vyrų rinktinės pergalės prieš Lietuvą. Rugsėjį Ispanijoje pergalingai žygiavusius vyrus pusfinalyje sustabdė rusai, kurie tapo Europos čempionais.

Beveik tris kėlinius apylygiai su rusėmis kovojusios Lietuvos krepšininkės palūžo paskutinėmis minutėmis. 26-ąją mačo minutę Sandra Valužytė dvitaškiu išvedė lietuves į priekį 50:49, tačiau tuomet Lietuvos krepšininkės sustojo. Keturių minučių atkarpą Rusija laimėjo 10:0 ir įgijo rekordinę 9 taškų persvarą – 59:50.

Valužytės dvitaškis su varžovės pražanga atgaivino lietuvių viltis ketvirtojo kėlinio pradžioje. Gynėjos trys taškai sumažino atsilikimą iki 55:62, tačiau skylėta lietuvių gynyba leido rusėms pelnyti lengvų taškų ir išlaikyti pranašumą.

Akivaizdžia mačo favorite laikyta Rusija nuo dvikovos pradžios turėjo vytis Lietuvos krepšininkes. Taikliai iš toli atakavusios lietuvės po Elos Briedytės tritaškio 7-ąją susitikimo minutę atitolo 9 taškais – 21:12. Po pirmojo kėlinio lietuvių pranašumas siekė 4 taškus, o pirmą kartą į priekį rusės išsiveržė tik trečiojo kėlinio pradžioje. Varžovių atakų sustabdyti nepajėgusios lietuvės buvo priverstos pripažinti pralaimėjimą.

Lietuva: Iveta Marčauskaitė 14 (5/12 metimų, 7 atk. kam.), Sandra Valužytė 13, Lina Brazdeikytė 9, Agnė Čiūdarienė 9.

Rusija: Olga Artešina 17.

Rusijos krepšininkės užsitikrino ne tik vietą pusfinalyje, tačiau bilietą bent į olimpiados atrankos turnyrą. Siekdamos kautis dėl vietos olimpiadoje lietuvės Europos čempionate privalo užimti penktąją vietą – laimėti dvejas likusias rungtynes. Šeštadienį lietuvių laukia prancūzių barjeras.

Komentarai:
ai nesuprantu cia nieko pirmus du kel. gerai suzaidzia o po to nieko nesugeba padaryt pastoviai taip
2007-10-06
+2
Atsakyti
lietuva! turetume patekt i olimpiada.tuo tikiu ;]
2007-10-05
+2
Atsakyti
ruses kitas lygis ir nieko nepadarysi. neissoksi auksciau bambos. dabar reikia atsigaut ir kovot del patekimo i atranka.
2007-10-05
+5
Atsakyti
4 kėlinuke ryškiai kvapo pritrūko moteriškėm. Su prancūzėm bus labai sunku.
2007-10-05
-5
Atsakyti
sto balof kas per zygis per plauka pateko tai butu neteisinga jei laimetu..
2007-10-05
+7
Atsakyti
Koks ten žygis buvo:3 pergales,3 pralaimejimai
2007-10-05
-7
Atsakyti
Rusai seis metais mus skriaudzia. Na, kita karta bus saldesnes pergales tiek vyram tiek moterim :)Sekmes LT!
2007-10-05
Atsakyti
nu db reike du kartus is eiles laimet
2007-10-05
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.