Nuotr.: Fotodiena.lt/E. Blazevičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E. Blazevičius

Kinijoje vykstančiame Borislavo Stankovičiaus taurės turnyre pirmąją pergalę iškovojo Kroatijos vyrų krepšinio rinktinė. Toli gražu ne pajėgiausia sudėtimi į turnyrą atvykusi kroatų komanda nugalėjo Kinijos vyrų rinktinę rezultatu 81:71 (28:8, 13:18, 24:17, 16:28).

Tomislav Zubcic

Tomislav  Zubcic
Komanda: Saratovo Avtodor
Žemutinio Naugardo Nizhny Novgorod
Pozicija: C
Amžius: 27
Ūgis: 213 cm
Svoris: 105 kg
Gimimo vieta: Zadaras, Kroatija

Kroatijos rinktinę į prieki vedė Tomislavas Zubčičius ir Ivanas Buva. Zubčičius pelnė 23 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir 4 kartus suklydo.

Buva pelnė 30 taškų, atkovojo 5 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius, 2 kartus blokavo priešininkų metimus ir padarė 3 klaidas.

„Jeigu kas nors man būtų pasakęs, kad po 7 dienų pasiruošimo mes žaisime tokį krepšinį – aš nebūčiau patikėjęs, – Kroatijos vyrų rinktinės treneris Aco Petrovičius gyrė savo krepšininkus. – Mes galime didžiuotis savo žaidimu.“ 

Kroatams šiose rungtynėse nepadėjo tokios žvaigždės kaip Bojanas Bogdanovičius, Dario Šaričius, Mario Hezonja, Ante Žižičius ir Draganas Benderis.

Kitose rungtynėse Vokietijos B komanda rezultatu 83:69 nugalėjo Egipto krepšininkus.

2005 metais Lietuvos komanda taip pat dalyvavo šiame turnyre ir laimėjo pirmąją vietą.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Ivan Buva

Ivan  Buva
Ivan  Buva
MIN: 19.63
PTS: 13.14 (63.64%)
REB: 4.43
AS: 1
ST: 0.43
BS: 0.14
TO: 1.29
GM: 7