Nuotr.: BC Kibirkštis
Nuotr. BC Kibirkštis

Trejus metus Vilniaus „Kibirkšties“ komandoje praleidusi Daugilė Šarauskaitė pradeda legionierės karjerą. Dvidešimtmetė vidurio puolėja keliasi rungtyniauti į Slovakiją ir vilkės vieno garsiausių šios šalies moterų klubų Košicės „Good Angels“ aprangą. 

Daugilė Šarauskaitė

Daugilė  Šarauskaitė
Komanda: Vilniaus Kibirkštis
Pozicija: C
Amžius: 20
Ūgis: 196 cm
Svoris: 84 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

Tiesa, „Kibirkšties“ komandos ir Šarauskaitės keliai šį sezoną dar susikirs. Tiek vilnietės, tiek slovakės žais vienoje Rytų Europos krepšinio lygos (EEWBL) grupėje. 

Šarauskaitė praėjusiame Lietuvos moterų krepšinio lygos sezone aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 28 minutes, pelnydavo po 10 taškų, atkovodavo po 9 kamuolius, blokuodavo po 3 metimus ir atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

EEWBL 196 cm ūgio krepšininkė pelnydavo po 11 taškų, atkovodavo po 9 kamuolius ir blokuodavo 2 metimus. 

Iš Jurbarko kilusi Šarauskaitė baigė Vilniaus krepšinio mokyklą, dvejus metus vilkėjo „Jaunųjų talentų“ komandos aprangą, o 2014 metais prisijungė prie „Kibirkšties“. Vidurio puolėja žaidė visų amžiaus grupių Lietuvos jaunimo rinktinėse, o šiemet debiutavo ir Lietuvos moterų rinktinėje. 

Šarauskaitė su „Kibirkšties“ komanda iškovojo du Lietuvos moterų krepšinio lygos bronzos medalius bei tapo taurės vicečempione. 

„Džiugu, kad buvusi mūsų komandos žaidėja Šarauskaitė žengė didelį žingsnį pirmyn savo karjeroje, – sakė „Kibirkšties“ komandos vadovas Dainius Virbickas. – Dėkojame jai už trejus klube praleistus metus, už darbą ir kartu iškovotus titulus. Linkime kuo didžiausios sėkmės ir tikime, kad ateityje mūsų keliai dar susikirs. Ieškosime kuo pakeisti Daugilę, turime kelis variantus, greičiausiai šioje pozicijoje turėsime legionierę.“

Daugilės Šarauskaitės dėjimas:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Daugilė Šarauskaitė

Daugilė  Šarauskaitė
Daugilė  Šarauskaitė
MIN: 28.83
PTS: 10.28 (56.23%)
REB: 8.56
AS: 1.48
ST: 0.8
BS: 2.8
TO: 2.2
GM: 25