Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Klaipėdos „Neptūnas“ sulaukė itin solidaus pastiprinimo. Reprezentacinį Vakarų Lietuvos klubą papildė Lietuvos krepšinio sirgaliams puikiai pažįstamas Juanas Palaciosas. Su 206 cm ūgio kolumbiečiu pasirašyta sutartis 2017–2018 m. sezonui.

„Tai žaidėjas, kuris atitinka šiuolaikines krepšinio tendencijas, yra gana mobilus. Jis gali žaisti keliose pozicijose, bet mes jį labiau stengsimės išnaudoti kaip vidurio puolėją. Su juo galima naudoti agresyvesnę gynybą, keistis ginamaisiais, taikyti įvairius taktinius sumanymus. Puolime jis geba žaisti ne tik baudos aikštelėje, bet ir perimetre.
 
Galbūt praėjęs sezonas Turkijoje Juanui nebuvo ypatingas, kita vertus, kitu atveju mes nebūtume galėję jo įpirkti. Palaciosas ne kartą žaidė prieš „Neptūną“ ir man paliko gerą įspūdį. Be to, jis yra kartu rungtyniavęs su kitu mūsų komandos naujoku Renaldu Seibučiu. Manau, Palaciosas labai sustiprins ekipą“, – apie 32-ejų aukštaūgį kalbėjo klaipėdiečių vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.
 
„Klubo veikla yra labai gerai organizuota, o komanda žaidžia europinio lygio turnyre, tai man yra labai svarbu. Esu motyvuotas padėti klubui siekti naujų tikslų. Kelio traumą patyriau prieš metus, o ant parketo sugrįžau vasarį. Dabar jaučiuosi puikiai ir dėkoju „Neptūnui“ už sutektą galimybę. Trauma yra praeitis Galėčiau pasakyti netgi taip: esu geriausioje sportinėje formoje gyvenime“, – po sutarties pasirašymo kalbėjo Palaciosas.

Kolumbietis teigė, kad vasarą ne tik sportavo individualiai, bet ir rengė vaikų stovyklas Kolumbijoje bei stengėsi kuo daugiau laiko praleisti su savo šeima: „Vasarą kartu su Serge‘u Ibaka, kitais žinomais krepšininkais bei treneriais Kolumbijoje rengėme krepšinio stovyklą, kurioje dalyvavo apie 200 vaikų. Individualiai sportavau Majamyje, kur taip pat leidau laiką su savo šeima. Krepšinio sezonas yra labai ilgas, todėl vasaromis noriu kuo daugiau laiko būti su brangiais žmonėmis.“

„Vilniuje rungtyniavau kartu su Renaldu Seibučiu, su juo visada bendraujame labai familiariai, jis – puikus vyrukas. Atvykstu norėdamas „Neptūnui“ padėti ir padėti labai daug. Tikiu, kad su Renaldu ir kitais komandos nariais galime pasiekti didžių dalykų. Kai žaidžiau Lietuvoje anksčiau, LKL čempionatas buvo stiprus, tačiau jame iš esmės dominavo dvi komandos.
 
Dabar, manau, situacija pasikeitė ir yra daugiau konkurencingų komandų. Čempionų lygoje mūsų laukia taip pat daug puikų komandų ir nuotykių. Nekantrauju, kada galėsiu prisijungti prie komandos“, – sakė aukštaūgis.
Palaciosas yra pirmasis kolumbietis LKL istorijoje. Ne paslaptis, kad krepšinis šioje šalyje populiarumu gerokai nusileidžia jo didenybei futbolui. Paklaustas, ką mano apie Kolumbijos futbolo rinktinės galimybes triumfuoti 2018 m. planetos čempionate, neptūnietis atsakė: „Tai nebus lengva, bet turime gerų žaidėjų ir labai tikiuosi, kad pasitelkus talentą ir darbą galime tai pasiekti. Tai nėra kažkokia neįmanoma misija.“
 
Kolumbietis 2004–2008 m. studijavo ir žaidė krepšinį Luisvilio universitete. Naujai iškepto neptūniečio karjeros pradžia prasidėjo antroje pagal pajėgumą Ispanijos lygoje. Joje savo vertę su kaupu įrodęs J. Palaciosas 2011 m. persikėlė į „Gran Canaria“ klubą.
 
Aukščiausiame Ispanijos divizione aukštaūgis vidutiniškai rinkdavo po 8 taškus ir sugriebdavo po 4 atšokusius kamuolius. Analogiškus statistikos rodiklius žaidėjas demonstravo ir Europos taurėje. 2013 m. jis persikėlė į Nantero JSF klubą, su kuriuo tapo Prancūzijos čempionu.

Prieš ketverius metus, 2013 m. rugpjūtį, į Vilniaus „Lietuvos rytą“ atvykęs krepšininkas tapo pirmuoju Kolumbijos atstovu, kada nors žaidusiu Lietuvos klube. Tuomet Palaciosas padėjo vilniečiams įveikti Eurolygos atranką ir patekti į prestižinį Senojo žemyno turnyrą. Jame aukštaūgis rinkdavo po 10 taškų ir atkovodavo 6 kamuolius.

Į Izmiro „Karšiyaka“ klubą persikėlęs žaidėjas užfiksavo savo karjeros rekordą – 2014 m. spalio 15 d. vakarą Europos taurės mače į Salonikų PAOK krepšį Palaciosas „sukrėtė“ 29 taškus ir surinko 30 naudingumo balų. Įdomu tai, kad tose rungtynėse prireikė net dviejų pratesimų, todėl Palaciosas aikštėje praleido net 45 min.
 
Tą sezoną „Karšiyaka“ triumfavo Turkijos čempionate ir iškovojo vietą kito sezono Eurolygoje. 2015–2016-ųjų sezone krepšininkas Senajame žemyne sužaidė 9 rungtynes (vid. 8 tšk., 4 atk. kam.). Visgi vėliau atletišką krepšininką pristabdė kelio trauma. Į aikštę Palaciosas grįžo 2017 m. vasarį, kai apsivilko Bursos „Tofaš“ marškinėlius.

„Neptūnas“ artėjantį sezoną rungtyniaus Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) ir FIBA Čempionų lygoje.
 
„Neptūno“ sudėtis:

Klaipėdos „Neptūnas“

Pozicija Žaidėjas Amžius Ūgis
PG Mindaugas Girdžiūnas 28 188
PG Laurynas Beliauskas 20 192
PG/SG Tomas Delininkaitis (naujiena) 35 190
SG Renaldas Seibutis (naujiena) 32 196
SF Arnas Butkevičius 24 197
SF/PF Laimonas Kisielius (naujiena) 32 203
PF/SF Mindaugas Kačinas 23 204
PF/C Edgaras Želionis (naujiena) 28 207
PF Juanas Palaciosas (naujiena) 32 203
C Matas Jucikas 23 205
Treneris Kazys Maksvytis (naujiena
Sutartys
baigėsi:
Martynas Mažeika (negrįš), Vytautas Šarakauskas (negrįš), Arvydas Šikšnius (negrįš), Danielis Ewingas, Chrisas Loftonas, Jerai Grantas, Dainius Adomaitis
Domina: Simas Galdikas, Martynas Sajus
 
Komentarai:
j
deivis duxas
2017-08-13
-7
Atsakyti
deivis
2017-08-11
-3
Atsakyti
Pritariu jou, uz kapeikas turetu pirkti NBA vidutiniokus o ne LKL vidutiniokus;)
2017-08-11
-10
Atsakyti
Jou
Nu bet kiek cia cempionu yra svaigatanciu kad su lkl lygio stipriais vidutiniokais delnu seibuciu kisieliumi zelioniu nuvers kalnus, pirmu dvieju jau praejo laikai, antri niekada negalejo zaisti auksciausiu lygiu del savo ribotu galimybiu, dabar palaciosas po traumos dar betruksta Galdiko

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-11
-10
Atsakyti
Su Seibučiu, Delnu, Kisielium, Palacios, Želioniu drąsiai galėtum žaisti EuroCup.. o dar laukia keli pirkiniai..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-11
+12
Atsakyti
djgaffer
Rizika yra su juo.Po traumos,tai reikės laiko,kad įsivažiuotų.Jo stiprioji pusė metimai iš vid.nuotolio,tai galės praplėsti puolimą.Kamuolius taip pat neblogai ima.Bet tas pasakymas,kad geriausioj formoj kiek stebina žinant,kad rimtą traumą turėjo.Neptūne gal atsigaus.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-11
-19
Atsakyti
F
Dar vienas senis i neptuna. Nepasizymi nei ugiu nei ypac geru atletiskumu. Jei oains galdika, tai jau matom kad centro poziciha bus minusine

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-11
+14
Atsakyti
Nepavydziu Rytui. Ir taip amzinos problemos su Klaipeda, praejusi sezona tik per fuksa del savo aikstes pranasumo issikapste tai kita sezona Neptunas sausai darys ryta kaip kad Zalgiris pastoviai daro.
2017-08-10
-4
Atsakyti
Nesuprantu ar po 30ties krepsininkai paauga-Ryte buvo 203cm ir zaide Pf o dabar jau 206cm ir centras/? neasakau kad jis blogas bet kada Neptunas nusipirks normalu centra nors 208-2010?uzkniso tie mobilumai.prisiminkit kaip Grantas vargdavo su savo 203cm su Lapetom,Javtoku as jau nekalbu apie europa... nuo Anisimovo laiku nepamenu padoraus auksto centro!
2017-08-10
+20
Atsakyti
sirgalius.
Bent 70% žaistu kaip žaidė ryte tai bus super pirkinys.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-10
-11
Atsakyti
ff
antras centras galetu buti Echodas, Sajus arba dar vienas uzsienietis, kam dabar reikia Galdiko, kai turi tokio pacio plano zaideja Palacios
2017-08-10
-9
Atsakyti
"ewing>seibutis

grant>palacios"

visai ne taip

vietoje ewing nezinia kas

lofton, beliauskas > seibutis, delininkaitis

mazeika
siksnius
vietoje jerai juanas

vietoje sarakausko galdikas
2017-08-10
-1
Atsakyti
zuvedru draugas
Seibutis > Ewing arba Baron

Palacijus > Grant, tik kaina jo krito pernai

jau dabar geriau atrodo uz ryta, nors dar bus perkami du zaidejai
2017-08-10
-18
Atsakyti
SerbentautasBiudžetas sumažėjo, bet sudėtis gerokai sustiprėjo.Čia į skolas Klaipėda sulys ar Ercius ar koks jis ten neatrastas talentas?--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


kur matai sustprejima?

ewing>seibutis

grant>palacios (jo geriuasi laikai jau senai praeity)
2017-08-10
-5
Atsakyti
zuvedru draugas
populisto prasiskolinusiai bronzinei dveselenai atejo visiskas vakaras, Seibutis, Delnas, Kisielius, Palacijus, Zelionis nekencia parodijos ir bus itin agresyviai nusiteike pries kibirine siuksle
2017-08-10
+1
Atsakyti
Anonimas
tai kad ir ryte jis nebuvo super greitas, tiesiog universalus centras, galintis ir apsigint ir sekmingai uzpult
2017-08-10
-2
Atsakyti
Biudžetas sumažėjo, bet sudėtis gerokai sustiprėjo.

Čia į skolas Klaipėda sulys ar Ercius ar koks jis ten neatrastas talentas?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-10
-9
Atsakyti
Ei tu Klaidomis
Ar pasijutai užkalbintas? Eik ką nors dirbt, klaviatūros riteri... Kam tu čia aplamai įdomus?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-10
+10
Atsakyti
f
nors tvirtas,bet letas,suolio,sprogstamos jegos nelabai turi,priesingai nei grant,siaip ivairiapusiskesnis zaidejas,is ivairiu distanciju gali pataikyt. turetu isipaisyt gerai i komanda
2017-08-10
+3
Atsakyti
>neptunas
bybi paims o ne Galdika,na ir daunas tu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-10
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

71%
11,5
Pataiko: 11,5
Taiklumas: 71,4%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 1
Daugiausia pataiko: Mindaugas Girdžiūnas