Nuotr.: Fotodiena.lt/P. Peleckis
Nuotr. Fotodiena.lt/P. Peleckis

Prieš dvejus metus smarkiai prie „Juventus“ komandos iškovotų LKL ir BBL bronzos medalių prisidėjęs, o šią vasarą į Uteną sugrįžęs Simas Buterlevičius lieka ištikimas sau. Duodamas interviu oficialiai klubo interneto svetainei gynėjas pripažino, jog į Uteną atvyko ne gerinti asmeninės statistikos, o padėti komandai pasiekti užsibrėžtų tikslų.

„Asmeniniai tikslai visada prasideda nuo komandos tikslų. Jei komanda žais sėkmingai, pasieks savo tikslus, tai man bus nusipjauti, ar mano statistika bus geresnė, ar blogesnė. Laikysiu tai geru sezonu“, – teigė 28 metų 200 cm ūgio krepšininkas.

– Simai, kaip sekasi įsilieti į „Juventus“ kolektyvą?
– Manau, kad viskas gerai. Aplinka man pažįstama, nėra jokios sudėtingos situacijos, kad kažkas būtų neaišku ar neįprasta. Esu čia jau praleidęs metus, visą klubo vadovybę gerai pažįstu. O sezoną pradėti su skirtingais komandos draugais ir su jais susipažinti yra įprastas dalykas.

– Kaip vertini „Juventus“ komplektacijos darbus?
– Visus tuos techninius dalykus – kokie žaidėjai surinkti ir kaip mes atrodysim aikštelėje – pamatysime kontrolinių ir oficialių rungtynių metu. Mano nuomone, pats svarbiausias dalykas, kuris yra labai geras, kad surinkti gerų charakterių žmonės. Manau, kad tai yra svarbiausias dalykas ir nuo to reikia pradėti komplektaciją. Kiek suprantu, treneriai bei klubo vadovybė į tai labai kreipė dėmesį ir tas matosi. O kaip sugebėsime įgyvendinti trenerio planus, viską pamatysime vėliau.

– Tavo ir Arvydo Šikšniaus vardai siejasi su skambiausiomis „Juventus“ pergalėmis. Ar jūsų atmintyje šios pergalės taip pat išlikusios?
– Mano ankstesnis sezonas „Juventus“ klube buvo vienas sėkmingiausių tiek asmeniškai, tiek komandai, tai prisiminimai apie Uteną yra tik patys geriausi. Simboliška, kad mes su Arvydu vėl esame čia. Tačiau aš nenorėčiau nuvertinti ir klubo darbo, kuris buvo pasiektas vėliau. „Juventus“ tikrai žaidė labai gerai, laimėjo Karaliaus Mindaugo taurės turnyro bronzos medalius. Nežinau, ar bus su Arvydu tie praeities laimėjimai kuo nors labiau įpareigoja, tačiau pergalių sieks visa komanda.

– Ko reikia šį sezoną, kad „Juventus“ sugrįžtų į stipriausiųjų komandų ketvertą?
– „Juventus“ visada buvo ta komanda, kuri komplektuodavo sudėtį taip, jog pakliūtų į ketvertuką. Šiais metais vėl bus atkakli kova. Negalima nuvertinti nė vienos komandos. Mums reikia tiesiog kiekvieną dieną dirbti ir sezono pabaigoje pamatysime, koks bus rezultatas. Viską, ko reikia norint pakliūti į ketvertuką, mes turime, dabar tik reikia įdėti daug darbo.

– Vasarą buvai vienas pirmųjų, kuris pasirašei sutartį su „Juventus“ ekipa. Kodėl taip anksti priėmei sprendimą?
– Reikia pripažinti, kad praėjęs sezonas man nebuvo sėkmingas ir vasarą nesulaukiau ypatingai gerų pasiūlymų. „Juventus“ buvo ta komanda, į kurią ir pats norėjau sugrįžti, ir kuri parodė man dėmesį. Daug nesvarsčiau, nes situacija man buvo priimtina. Buvo labai smagu grįžti, viskas išsisprendė gana greit ir vasarą tiesiog laukiau sezono pradžios.

– Grįžti po sezono, praleisto Prancūzijoje. Kaip pats sakei, jis buvo blogiausias tavo karjeroje. Kas nutiko Prancūzijoje?
– Viskas susidėjo. Mano asmeninės savybės, trenerio žaidimo braižas, kuris buvo labai paremtas individualiu žaidimu. Sezonas buvo labai keistas, sunkus, bet įdomus, iš kurio vis tiek kažko pasimokiau ir įgavau patirties.

– Ar turi asmeninių tikslų artėjančiam sezonui?
– Solidžiai, garbingai atstovauti Utenos klubui, išvengti traumų. Asmeniniai tikslai visada prasideda nuo komandos tikslų. Jei komanda žais sėkmingai, pasieks savo tikslus, tai man bus nusipjauti, ar mano statistika bus geresnė, ar blogesnė. Laikysiu tai geru sezonu.

Komentarai:
Anonimas
Taip, geriausiai turet charakteri boboa kaip buterleviciaus

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-08-31
+2
Atsakyti
#Juve
Saunuolis Simas. Utena vel komplektuojasi labai protingai. Prisimenant praeito sezono pliuchas vainauskinei lavonu dveselienai galima neabejoti kad siemet JUVE vel nekarta isniekins guogini projekta.
2017-08-31
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.