Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Galingas Deniso Lukašovo žaidimas padėjo Ukrainos rinktinei iškovoti pirmąją pergalę Europos čempionate. Sekmadienį mače su Gruzija jis pelnė 17 taškų, atliko 11 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 6 kamuolius, o ukrainiečiai 88:81 nugalėjo Gruzijos krepšininkus.

Dabar jo laukia susitikimas su dviem buvusiais komandos draugais – antradienį Ukraina kovos su Lietuva.

Lukašovas 2015-2016 m. sezoną žaidė Vilniaus „Lietuvos ryte“ ir buvo komandos draugais su Adu Juškevčiumi bei Artūru Gudaičiu. Šiuos vyrus jis susitiko Tel Avivo „Hilton“ viešbutyje, kur apsistojusios visos B grupės komandos, ir jau spėjo persimesti keliais žodžiais.

Rytoj draugysčių nebus. Lukašovas matė, kaip vakar Juškevičius į italų krepšį sumetė 20 taškų, bet sako apie asmeninę dvikovą negalvojantis.

„Mes tiesiog norime laimėti. Tokios rungtynės – nieko asmeniško, svarbiausia yra komandos rezultatas, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ po pirmadienio treniruotės sakė Lukašovas. – Bandysime kautis kaip ir anksčiau. Turime skautus, analizuosime lietuvių žaidimą ir bandysime pasiruošti, kaip įmanoma geriau.“

Jis sako matęs visas lietuvių rungtynes per televizorių, o apie ankstesnius mūsiškių pasiekimus taip pat nereikia priminti.

„Mums nereikia aiškinti apie Lietuvą“, – rimtai pareiškė Lukašovas.

Jis pats apie Lietuvą gali papasakoti ne vieną istoriją. Žaidęs Tomo Pačėso treniruojamoje komandoje, Lukašovas laimėjo Karaliaus Mindaugo taurę, tačiau dabar sako prisimenantis ne tai.

„Buvo tiesiog sunku, galiu pasakyti tik tiek. Laimėjome taurę, bet buvo tikrai labai sunku“, – nedaugžodžiavo įžaidėjas.

Po „Lietuvos ryto“ jo karjera pasuko toli į Rytus – praėjusį sezoną jis atstovavo Krasnojarsko „Jenisei“ komandai ir VTB Vieningoje lygoje vidutiniškai pelnydavo po 3,7 taško bei atlikdavo po 2 rezultatyvius perdavimus.

Kur kas geriau jam sekasi Europos čempionate, kur per trejas rungtynes Lukašovas vidutiniškai pelno po 8,7 taško ir atlieka po 6 rezultatyvius perdavimus.

Ukrainiečiai prieš Europos čempionatą buvo laikomi B grupės autsaideriais, tačiau pergalė prieš Gruziją ne tik neigia tokias prognozes, bet ir atveria Ukrainai galimybę žengti į kitą etapą.

„Girdėjome kalbų, kad esame silpniausia komanda, bet mes žinome, kaip galime žaisti, – tikino Lukašovas. – Kad galime gerai žaisti, pademonstravome ir atrankos varžybose, kai runtyniavome su Slovėnija. Jautėme, kad galime gerai žaisti ir Europos čempionate, ir vakar tai pademonstravome. Tiesiog mums reikia pasitikėti savimi ir vienas kitu. Tada mes galime laimėti ir daugiau rungtynių.“

Ukraina atrankos varžybose E grupėje užėmė antrą vietą, po du kartus įveikusi Bulgariją ir Kosovą, tačiau du sykius nusileidusi Slovėnijai.

Europos čempionate jie startavo nesėkmėmis žaidžiant su Vokietija (63:75) ir Italija (66:78), tačiau neprarado tikėjimo ir atsitiesė žaisdami su Gruzija. Dabar jie tikisi, kad šis laimėjimas įkvėps ir likusioms kovoms.

Komentarai:
Kareem Rush tas neblogai degradavo, sulose dar ne per blogiausia sezona sugryzdamas i nba uz Pacers is vilniaus atvykdamas, bet po to is jo nieko neliko, tik stovi 24 sekundes pusiau kraste prie tritaskio linijos BIG 3 turnamente, ir pats nelabai prasiverzimus atlieka padoriai
2017-09-04
Atsakyti
RamsasJis ne vienas. Visa kruva zaideju gali patvirtinti kad papuolus i laikrastini kibirini mesla belieka tik degraduoti. Prisiminkime visiems zinoma snaiperi Akognona, o kur dar visi kiti? Siaip sau Loganas prasesi buti paleidziamas?Lukasovui karjera sudrytyje buvo kosmaras, Adui - lygiai tas pats. Dabar abu tiesiog spindi.


cia Gedvydas viska supiso visus reikalus jaunimo tobulejimui ir valdybos IQ. turejo labai neblogu gyneju savam laike, bent viena pilna sezona dar is NBA atvyke sulosdavo , ir i NBA dar Macijauskas lose, bet is situ laiku vilniaus komandos, apart Valanciuno nelabai jie kuo gali pasigirt. bet neblogai issipisinejo is AKOGNON, norejo pacesas kad ans gynyboj daugiau is saves isspaustu, nors jei ir situo pasigirtu Akognon, jis ir taip NBA butu zaides. turi labai gera puolima, nesveikus prasiverzimus 1vs1, gera driblinga, bet berods pora menesiu truko, o ji isspyre pacesas ir co
2017-09-04
-7
Atsakyti
a_White37
viska pasako tai, kad net toks zaidejas karjeros etapa ryte laiko klaida :DDD vilniui geda uztrauke vainausko projektas
2017-09-04
Atsakyti
Jis ne vienas. Visa kruva zaideju gali patvirtinti kad papuolus i laikrastini kibirini mesla belieka tik degraduoti. Prisiminkime visiems zinoma snaiperi Akognona, o kur dar visi kiti? Siaip sau Loganas prasesi buti paleidziamas?

Lukasovui karjera sudrytyje buvo kosmaras, Adui - lygiai tas pats. Dabar abu tiesiog spindi.
2017-09-04
+4
Atsakyti
Anonimas
Šendien Žalgiris loš su astanos komanda

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-04
+1
Atsakyti
Apgailetinas zaidejas kuris nieko nesugeba, dar i ryta atejo su nevykusia statistika

Dabar rinktinej reik butinai imt 2pergales kad uzimt 1vt grupej ir gauti grybus astunfinaly priesingu atveju cempionatas pakibs ant plauko nes purmos 3 komandos auksto lygio is kitos grupes ir dar ispanu negautume iki finalo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-04
+16
Atsakyti
Schmitt Trigger
Sitas dar uz milakni didesnis fruktas.
2017-09-04
+1
Atsakyti
djgafferKai žaidė ryte,matėsi,kad užspaustas trenerio buvo ir nerado ravo žaidimo.Bet dabar demonstruoja,kad yra neblogas įžaidėjas.Teks ir su juo padirbėti mūsiškiams,bet jei Belinellį uždengėm,tai Lukašovą tuo labiau uždengsim.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Kai zaidejas patenka i toki apgailetina lygi koks yra laikrascio merdejantis projektas tai nenuostabu kad zaidejas moraliskai zlunga. Paziurek kiek zaideju raudona meslo kruva pereme is kitu lkl komandu ir nei vienas nepasiteisino. Neveltui siemet visa kruva lietuviu jau atsisake eiti i laikrascio parodija nes mate kitu degradavima. Cepukaitis, Vasiliauskas, Kulvietis, Gailius... Adas jau pries metu tepe slides kai uzkniso ji sedeti bronziniame mesle. Tas pats gudaitis neveltui skele interviu kad noretu palikti sita dvesianti projekte, bet zmogui nepasiseke ir teks iskenteti iki sio sezono galo, o tada begs i visas puses kuo toliau.
2017-09-04
-6
Atsakyti
to djgaffer
Tu supranti kad tu nieko neuzdengei? Kodel jus iprate esat sakyti mes uzdengem mes laimejom o kai gauna lietuva tai jau lietuva? vapse nei jus denget nei jus laimejot nei jus praloset..jus sedejot namie geret pigu alu ir lidlo cipsus valget ir burnojot milakni su adomaiciu ir tiek..
2017-09-04
+1
Atsakyti
djgaffer
Kai žaidė ryte,matėsi,kad užspaustas trenerio buvo ir nerado ravo žaidimo.Bet dabar demonstruoja,kad yra neblogas įžaidėjas.Teks ir su juo padirbėti mūsiškiams,bet jei Belinellį uždengėm,tai Lukašovą tuo labiau uždengsim.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-04
+3
Atsakyti
FuckALL
Vargsas. Uzuojauta Denisui. Galima tik isivaizduoti kaip dabar jis nuostabiai jauciasi issivadaves is raudonskudurines dveselienos merdejancio projekto.
2017-09-04
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.