Nuotr.: fiba.com
Nuotr. fiba.com

Net 17 metų Gruzijos rinktinei atidavęs 33-ejų metų 211 cm ūgio Zaza Pačulija nusprendė baigti savo karjerą nacionalinėje komandoje.

Tai jis pranešė paaiškėjus, kad Gruzija nepateko į Europos čempionato aštuntfinalį. B grupėje ekipa užėmė penktąją vietą.

„Tai buvo puikūs 17 metų, per kuriuos gyniau savo nacionalinės komandos garbę. Prisimenu daug puikių momentų ir pergalių. Galų gale, be rinktinės praleidau tik vieną vasarą, kuomet buvau traumuotas.

Dabar esame nusivylę, nes nepatekome į kitą etapą. Manau, kad mes krepšinyje paaugome tiek individualiai, tiek kaip visa valstybė. Dėl to didžiuojuosi, o dabar tai palieku jaunesniems komandos draugams“, – sakė Pačulija.

Gruzija pirmą kartą Europos čempionate žaidė 2011 metais Lietuvoje, o nuo tada pirmenybėse rungtyniauja nuolatos. Iki tol rinktinė neįveikdavo atrankos etapo.

Geriausiai krepšininkui sekėsi 2015 metų Europos čempionate. Tuomet jis vidutiniškai per 27 minutes pelnydavo po 13,5 taško, atkovodavo po 6,3 kamuolio, atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus ir surinkdavo po 16,7 naudingumo balo.

Šių metų Senojo žemyno pirmenybėse gruzinas vidutiniškai per 26 minutes įmesdavo po 13,4 taško, sugriebdavo po 9,2 kamuolio ir surinkdavo po 12,4 naudingumo balo.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.