ULEB taurės laimėtoja Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipa pasirašė sutartį su Latvijos rinktinės krepšininku Sandžiu Buškevicu. Tai jau antrasis žaidėjas, papildęs Vilniaus klubą per kelias pastarąsias dienas. Sekmadienį buvo paskelbta apie Mathiew Nielseno atėjimą į komandą.

[image=3607 left]28 metų 190 cm ūgio latvis oficialiam "Lietuvos ryto" krepšinio klubo tinklapiui sakė: "Komanda man buvo pažįstama, nes "Lietuvos rytas" jau yra išsikovojęs vardą Europoje. Kitą sezoną nė vienas varžovas Eurolygoje vilniečių nevertins atsainiai, nes pergalė ULEB taurės turnyre daug ką pasako apie ekipos lygį".

 

S.Buškevicas praėjusį sezoną žaidė Maskvos srities "Dinamo" komandoje.  Prieš tai latvis atstovavo "Ventspils",  Stambulo "Galatasaray" (Turkija) ir Permės "Ural-Great" (Rusija) komandoms.

 

Atstovaudamas Maskvos srities "Dinamo" klubui krepšininkas vidutiniškai per FIBA-Europe taurės turnyro rungtynes pelnydavo 8,3 taško, atkovodavo 2,6 ir rezultatyviai perduodavo 2,8 kamuolio.

 

Tai jau antrasis Latvijos rinktinės gynėjas, žaisiantis LKL vicečempionų klube. Praėjusį sezoną komandoje rungtyniavęs Robertas Štelmaheris ekipoje žais ir kitą sezoną.

 

"Lietuvos ryto" klubo viceprezidento Jono Vainausko teigimu, sutartis su S.Buškevicu nebus paskutinė šią vasarą: "Dabar laukiame Roberto Javtoko atsakymo, nuo kurio priklausys tolimesnis sudėties formavimas".

Komentarai:
jo...tai jau reikejo latvijos rinktine nupirkt ir viskas butu o.k. :)
Del australo tai manau, kad pritaps, bet kam komandai reikalingi du latviai, tuo labiau, kai ju pozicijos zaidejai ir taip ant suolo siknas trina???
2005-06-09
Atsakyti
lavrinovicius kainos neturi, reikia deretis su cska ir kas jiems pasaiulys daugiausia ten ir losh
2005-06-08
-7
Atsakyti
del Lauderdalo sutinku.o seip visi pirkti pagal ju kainas ir kokybe optimaliai
2005-06-08
+1
Atsakyti
bl pasakykit kode rytas nenusiperka pwz Priestas Lauderdalas bl jo stobal niekas neuzdengtu po kashiu euroleague nes jis sweria koky 160kg y baudas moka mest normalej ir lkl"e tanoka uzdengtu.beja jis nekajnuoja ten mln euru
2005-06-08
+3
Atsakyti
nevarykit taip, nemanau kad tas tas perspektyvus jaunuolis latvis buvo brangus. butu paskutiniai idiotai jei nepasiliktu pinigeliu skylei vietoj Javtoko uzkista
2005-06-08
+4
Atsakyti
Kazin kokia Lavrinoviciaus kaina :), nes panasu, kad nelieka Dinamo ekipoje. LR jis tiktu ir galetu tobuleti, nes lostu EL.
2005-06-08
+1
Atsakyti
Salenga turbut vaziuos pas Kazla i Olimpiacosa
2005-06-08
Atsakyti
Australas M.Nielsenas normaliai zaidzia, bet sitas... O kur salenga zais? nes per zinias sake kad iesko naujo legionieriaus i jo vieta...
2005-06-08
+5
Atsakyti
Nesamoningas pirkinys. Visiskai Vainauskas negalvoja apie Lietuvos krepsinio ateiti.
Jau penki uzsienieciai, bus dar vienas-du. Tai kiek lietuviu zais startiniam?
Kada Delininkaitis gales tobuleti? Jei bus du jo pozicijos zaidejai latviukai, o dar jei Jarutis liks, tai is vis super komandele :)))
2005-06-08
-5
Atsakyti
Geriau padarytu vel vainausko interviu del ko jis paeme siuos,na bent ta buskeviciu...
2005-06-08
+2
Atsakyti
Kagi LR nutare eiti ES senbuviu saliu pramintu keliu. Nerasdami Lietuvoje tinkamu zaideju jie i komanda priima ES pasa turincius. Ziuresim ar pasiteisins.
2005-06-08
-4
Atsakyti
Latviai musu broliai. Kuo daugiau, tuo geriau.
Gaila, kad Skeles ir Kambalos nepajegia nusipirkt.
2005-06-08
+6
Atsakyti
paziurejus zirgo statistika zaidziant Rusijos superlygoje verkti norisi - pagrindiniai taskai daryti pries zemesnio lygio komandas (Evraz, Universitetas kazkokis, Lokomotyvas (ne tas su Gustu) ir tt), o pries CASK zaista 4 minutes, pries Chimki 14 min, pries Dinamo St.Peterburgas 28 min per 2 rungtynes, pries Dinamo Maskva pasiekimas 50 min per 2 rungtynes. Tai kur zadeti Eurolygos lygio zaidejai - sitas latvis tai tikrai ne
2005-06-08
-4
Atsakyti
Jo galetu dar pora estu nusipirkti - Kuusma ir dar koki nors Buskevico lygio gryba ir komanda jau pasiruosusi sezonui.... Bl....... tuoj suzinosim kad NBA kita sezona bus lokautas ir tada Europos zaideju rinka dar labiau sujudes o ka LR? O LR jau prisipirkusi Buskevicu ir kitokiu po 5-6 taskus vidutiniskai metancius zaidejus (ir tai statistika padidina macai pries autsaiderius)
2005-06-08
+9
Atsakyti
Scola į NBA...
2005-06-07
-3
Atsakyti
Jo man ir juokas ima is tokiu zaideju geriau wiena gera sulipdzius is situ prikiniu kainos....bet faina buna kai warai ant ju o jie ima ir nomrmaliai zaidzia jei taip bus tai tik walio wainauskui jei ne tai nesuprantu as to ryto nors ir uz ji esU...
2005-06-07
-1
Atsakyti
Dabar zirgo galvos lakstys po aikste. Beje gal perpirkti Bagatskio kontrakta. Geriau jau Stepa butu pasieme nes Vel kabes plakatas o kur Stepas.
2005-06-07
-2
Atsakyti
Visi joos che komentuojat, kad zhaidejas nieko wertas...niekas nezhinot kjp jis isijungs i komanda...galbut bus vienas ish lyderiu...niekas nieko nezhinom kokia bus ryto taktika tjgi nieko ir negalim sprest :)
2005-06-07
+3
Atsakyti
eik tu scola nejuokink
2005-06-07
-1
Atsakyti
jauciu tuoj driokstels ir uz likusius pinigus paims koki Scola ar Eureliju:) (jeigu Javtokas i NBA isvyks, kuo labai abejoju)
2005-06-07
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.