Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Lukoševičius
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Lukoševičius

Alytaus „Dzūkijos“ vadovams pastarosios savaitės – pats darbymetis. Klubas greitai rado pamainą priverstinai su komanda atsisveikinusiam treneriui Andrejui Urlepui, tačiau kur kas ilgiau vyksta arenos nuomos sutarties procesas ir papildomų pinigų paieška.

„Alytaus Gidas“ paviešino informaciją, kad „Dzūkija“ neturi sutarties su Alytaus arena, o ji baigėsi dar gegužės mėnesį. Visgi Alytaus valdžia nenorėjo gadinti pirmųjų LKL rungtynių su Kauno „Žalgiriu“, todėl leido „Dzūkijai“ žaisti arenoje.

Skelbiama, kad „Dzūkija“ arenoje naudoja daugiau patalpų nei deklaruota sutartyje, todėl šiemet nuspręsta mokestį padidinti – klubas turi sumokėti tiek, kiek patalpų užima.

Kaip tinklalapiui „BasketNews.lt“ aiškino „Dzūkijos“ direktorius Antanas Sakavickas, klubas dar rugpjūtį pasirašė sutartį dėl arenos nuomos, tačiau arenos atstovai nusprendė susitarimą pakeisti. 

„Iš Alytaus sporto ir rekreacijos centro buvome gavę sutartį rugpjūčio mėnesį. Ji buvo tokia pati, kaip ir pernai bei mes ją iškart pasirašėme. Praėjo dar kelios savaitės ir iš kitos pusės pasirašytos sutarties negavome. Jie pateikė kitą sutartį, su ženkliai išaugusiais kaštais, o dėl šios priežasties mes kreipėmės į kontrolės komitetą. Norime, kad mums skirtos sąlygos būtų tokios pačios, kaip ir visoms Alytaus arena besinaudojančioms komandoms. Dėl to mes paskutinės sutarties versijos nepasirašėme. Tegul dabar šį klausimą sprendžia kontrolės komitetas, o kai jis padarys išvadas, tuomet mes sutartį iškart ir pasirašysime“, – kalbėjo Sakavickas.

Detaliau apie Alytaus arenos ir „Dzūkijos“ sutartį – vaizdo reportaže: 

Šį sezoną pelnomi taškai

43%
70,0
Pelno taškų: 70,0
Taiklumas: 42,9%
Vieta lygoje: 8
Geriausias pasiekimas: 70
Blogiausias pasiekimas: 70
Daugiausia pelno: Katin Thomas Reinhardt

„Dzūkijos“ vadovai rugpjūtį sulaukė ne pačių maloniausių žinių iš Alytaus arenos atstovų ir dėl to klubo atstovas Sakavickas oficialiu laišku kreipėsi į Alytaus savivaldybę su prašymu skirti papildomus 70 tūkst. eurų.

„Prašome skirti papildomą 70 000 eurų finansavimą krepšinio klubui „Dzūkija“, nes kitiems sporto klubams, kurie dalyvauja drauge su mumis projekte reprezentuojant Alytų, yra bandoma skirti finansavimus ne pagal nustatytą tvarką, kas suteikia pagrindo manyti, kad tai vykdoma neskaidriai ir tendencingai, subjektyviai ir pažeidžiant lygybės principus“, – rašoma laiške.

Paprašytas pakomentuoti, ką turėjo omenyje rašydamas apie neskaidrų finansavimą, Sakavickas to daryti nepanoro. 

„Jūs galite tą laišką pasiskaityti „Dzūkijos“ feisbuko paskyroje, o aš daugiau nieko komentuoti apie jį nesiruošiu ir nenoriu“, – sakė direktorius.

Visgi Sakavickas pateikė pavyzdį, jog kitiems sporto klubams savivaldybės skiria papildomas lėšas, todėl to jis laukia ir iš Alytaus.

„Tiek Vilniaus „Lietuvos rytui“, tiek Vilniaus „Žalgiriui“, tiek Kauno „Žalgiriui“ savivaldybės skiria papildomas lėšas. Žinau, kad papildomos lėšos artimiausiu metu papildys ir kitus LKL klubus. Dėl šios priežasties ir mes kreipėmės į Alytaus savivaldybę“, – aiškino Sakavickas.

Praėjusiais metais Alytaus savivaldybė „Dzūkijai“ skyrė 128 tūkst. eurų, o kokia suma klubą pasieks šį sezoną, kol kas yra neaišku. Laiške rašoma, kad Alytaus savivaldybės parama klubui yra mažiausia tarp visų LKL komandų.

Be šių klubo vidaus problemų, „Dzūkija“ sulaukė netikėtų žinių ir krepšinio aikštėje – ekipą dėl šeimyninių problemų nusprendė palikti nuo 2014 metų komandai vadovavęs Urlepas.

Slovėnas Urlepas prieš sekmadienį vykusią treniruotę visus komandos narius sukvietė pokalbiui į rūbinę. Šneka nebuvo ilga – treneris visiems padėkojo už darbą ir pasakė, jog palieka komandą bei išvažiuoja į namus.

„Ačiū ir pradingo. Ir tiek, daugiau nieko“,– kelių minučių situaciją tinklalapiui „BasketNews.lt“ apibūdino „Dzūkijos“ naujokas Gediminas Žalalis.

Norimus žaidėjus į komandą pasikvietęs Urlepas klubą likus, trims dienoms iki sezono pradžios, paliko dėl asmeninių priežasčių, o „Dzūkijos“ vadovai krepšininkams tik vėliau pranešė, kad tos problemos yra šeimyninės.

„Buvome sukrėsti, tikrai buvo toks šokas, – apie netikėtą žinią pasakojo Žalalis. – Urlepas tikrai buvo labai geras treneris, jis visiems patiko. Visi stipriai dirbome, viskas buvo tvarkoje. Sezono pradžia buvo po kelių dienų, bet ką jau darysi, čia juk sportas.“

Urlepo treniruojamoje „Dzūkijos“ komandoje visą praėjusį sezoną žaidė 33-ejų metų 180 cm ūgio Gediminas Navickas. Gynėjas treneriui negailėjo gerų žodžių ir prasitarė, kad Urlepas buvo viena iš priežasčių, kodėl jis ir toliau gina „Dzūkijos“ garbę.

„Kaip ir visi, ateidamas į Urlepo komandą girdėjau, kad jis yra labai griežtas. Taip, jis labai griežtas, bet taip pat treneris pasirodė ir labai teisingas. Galiu prisipažinti, kad nesitikėjau, jog jis bus toks žmogiškas ir su juo bus galima taip apie viską pasikalbėti.

Treneris mane asmeniškai išmokė to, ką kiti per 10 metų neišmokė. Sužinojau tiek daug visokių detalių, jog kai ko per visą savo karjerą nebuvau girdėjęs. Aš jam esu labai dėkingas. Jis labai griežtas, visko išreikalauja iš kiekvieno krepšininko ir net pastumia į limitus. Su juo gali savo karjeroje padaryti didesnį postūmį nei anksčiau galvojai, kad gali padaryti. Man labai patiko su juo dirbti. Ir daugeliui iš mūsų komandos jo darbas tikrai patiko“, – pasakojo Navickas.

Urlepui palikus komandą, tą pačią treniruotę iš jo vyriausiojo trenerio postą perėmė nuo šio sezono Alytaus klube dirbantis trenerio asistentas makedonas Nikola Vasilevas.

Alytaus komandos vadovas Sakavickas tikisi, kad Urlepas dar sugrįš į komandą. Anot jo, šis strategas yra viena didžiausių asmenybių „Dzūkijos“ istorijoje. 

„Mes Urlepui sakome tik pačius geriausius žodžius, nes jis su klubu praleido visą eilę sezonų ir darbu bei indėliu savo vardą į „Dzūkijos“ krepšinio istoriją įrašė auksinėmis raidėmis. Jeigu treneris kažkada norės, mes visada svarstysime jo kandidatūrą. Tikimės, kad treneris artimiausiu metu sugrįš. Jis yra laukiamas“, – apie trenerį pasisakė Sakavickas.

Komentarai:
Anonimas
Keista jog Urlepas pabego is lt kai pradejo lysti galai apie galimai permokamas algas lapetai ir pinigu plovimus.... Sutapimas?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
-1
Atsakyti
djgaffer
Tik sezonas prasidėjo,o jau lenda tokios bėdos.Keista,kaip LKL'as nepatikrino dzūkų situacijos.Juk visas komandas patikrina prieš sezoną.Matyt pro pirštus į viskc pažiūrėjo.Ir įdomu,kur komanda žaistų,jei su arena nepavyktų susitarti.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
+10
Atsakyti
antanas
Girdejau kad jis alkoholikas!
2017-09-22
+9
Atsakyti
asdas
Normalus verslas vyksta, tiesiog daro spaudima savivaldybei, kad remima pakeltu, nes toks finansavimas juokingas,128tukst is savivaldybes yra vargani pinigai ir savivaldybe turbut nesupranta, kad lyga nestovi vietoje, o ji kyla i aukstumas, kitiems klubams savivaldybes visa minimalu biudzeta finansuoja, kad galetu zaisti LKL, o jei dzukai gautu lkl mimimalu biudzeta is savivaldybes, biudzetas galimai issauginti iki 650tukst, kai Lietkabelio 800tukst~ kuris dalyvaus eurocupe
2017-09-22
+4
Atsakyti
prie visa to
galbut ir prisidejo urlepo isvykimas gal nezinojo apie dzukijos bedas
2017-09-22
-1
Atsakyti
Nesvarbu
Basketnews rašė, kad tik nuo kito sezono bus reikalavimas, kad min. biudžetas būtų 400 tūkst. Tai kas pisa protą: basketnews ar Dzūkija ?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
+3
Atsakyti
Sakavickas
Tai ko jus tikites kai ten sakavickas nuejo? Nevezi sudirbo dabar dzuku eile...

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-22
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Gediminas Žalalis

Gediminas  Žalalis
Komanda: Alytaus Dzūkija
Pozicija: C, PF
Amžius: 22
Ūgis: 205 cm
Svoris: 90 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva