Nuotr.: FIBA.com
Nuotr. FIBA.com

Latvijos rinktinė turi naująjį vyriausiąjį trenerį, skelbia šalies žiniasklaida. Atsistatydinusį Ainarą Bagatskį šiame poste pakeis Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavusio Kasparo Vecvagaro tėvas Arnis Vecvagars.

43-ejų metų specialistas paskutiniu metu talkino Bagatskiui, o klubiniame sezone nuo 2014 metų Arnis dirba Jūrmalos „Jūrmala/Fenikss“ ekipos vyriausiuoju treneriu. Taip pat jis yra vadovavęs Latvijos jaunių (iki 18 metų) rinktinei.

Ilgametis Latvijos rinktinės krepšininkas savo šaliai tarptautiniuose turnyruose atstovavo 13 metų. Vecvagars krepšininko karjeros metu daugiausiai žaidė gimtojoje šalyje, kurioje septynissyk tapo aukščiausios lygos čempionu.

Vecvagars darbus naujajame poste pradės jau artimiausiu metu, kadangi iki spalio 12-osios rinktinės privalo pateikti preliminarius kandidatų sąrašus atrankai į pasaulio čempionatą. Pirmasis jos etapas vyks lapkritį.

Bagatskis šias pareigas apleido dėl naujosios FIBA langų sistemos, kuri kertasi su klubiniu sezonu ir nesuteikia galimybės specialistams suderinti darbo komandoje ir rinktinėje.

Komentarai:
djgaffer
Latviams turbūt geriausias variantas šiuo metu.Treneris be klubo,tai galės visą dėmesį skirti rinktinės kovoms atrankoje.O ir Bagatskio asistentu daugelį metų buvo,tai ir žaidėjai jį pažįsta,ir pati žaidimo sistema neturėtų per stipriai keistis.Pats geriausias variantas šiuo metu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-09-27
+9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.