Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Prienuose, po ketvirtosios Klaipėdos „Neptūno“ pergalės šį sezoną, uostamiesčio rūbinėje aidėjo juokas. Kazys Maksvytis čia auklėtinius neseniai pasveikino su ketvirtąja pergale iš eilės, o per Simo Galdiko muzikos grotuvą skambančios dainos buvo girdimos net ir arenos koridoriuose. 

Paskutinis uostamiesčio komandos rūbinę paliko kolumbietis Juanas Palaciosas. Po rungtynių jis ne tik keliauja į dušą, tačiau tradiciškai išsitiesia ant masažinio stalo ir atsiduoda į komandos medicinos personalo rankas. 

32-ejų metų galingo stoto puolėjo laukti tenka ilgiausiai, tačiau palikti rūbinės jis niekada neskuba. Vėliau išgirdęs klausimą apie savo procedūras po rungtynių, aukštaūgis tik nuoširdžiai nusijuokė.

„Žinote, turiu šiokių tokių nugaros problemų, taigi po rungtynių reikia kai kurių procedūrų. Nors būsiu atviras: taip, po rungtynių išties esu lėtas palikti rūbinę“, – kalbėdamas su tinklalapiu „BasketNews.lt“ šypteli Palaciosas.

Rimtesnių nugaros problemų kolumbietis sakosi turėjęs tik prieš dvejus metus, o dabartinė priežiūra – tik profesionalus noras išlikti šviežiam.

„Neptūno“ legionierius turi pagrindo šypsotis. Klaipėdos ekipa Betsafe-LKL pirmenybėse šį sezoną jau spėjo sužaisti ketverias rungtynes ir visas jas laimėjo.

Užtikrinto klaipėdiečių žygio nepristabdė net šalies čempionas Kauno „Žalgiris“, kurį Maksvyčio auklėtiniai „Švyturio“ arenoje sau nuo kelio nustūmė laimėdami 73:64.

Atrodo, kad praėjusį sezoną be medalių likęs „Neptūnas“ jau spėjo pasiųsti rimtą signalą – šįmet stambūs taikiniai šios komandos taikiklyje nesikeičia. 

Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Šį sezoną metami dvitaškiai

55%
22,8
Pataiko: 22,8
Taiklumas: 55,5%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 14
Daugiausia pataiko: Juan Palacios

Komandos mentalitetas, panašu, iš anksto buvo žinomas ir pačiam Palaciosui.

„Ar eš tuo patenkintas? Juk pergalės pasako viską! Turime keturis laimėjimus, o vienas iš jų buvo iškovotas prieš didžią komandą – „Žalgirį“. Smagu sezoną pradėti pergalingai. Turime gerus vyrukus, neblogai žaidžiame gynyboje. Tikrai geras jausmas taip žaisti.

Kaip žaidėjas, visada turi tikėtis geriausio. Nejaugi komanda gali susirinkti ir sakyti: „Na, ne, kažko ypatingo nepasieksime“? Visada galvojau, kad kažką nuveiksime, nuo pat kontrakto pasirašymo dienos. Dabar esu laimingas, kad komanda žaidžia gerai ir esame pergalingame kelyje.

Prieš atvykstant čia jau pažinojau Renaldą (Seibutį – aut.). Žinojau, kad tai vyrukas, kuris gali gerai žaisti gynyboje ir rinkti taškus. Žinojau ir tai, kad turėsiu gerą trenerį ir darbas bus atliekamas kokybiškai. Ar dėl to esu nustebęs? Ne, tačiau esu labai sujaudintas“, – emocingai mintis liejo legionierius.

Paskutinį kartą linksmasis kolumbietis Lietuvoje rungtyniavo 2013-2014 metų sezone, kuomet gynė Vilniaus „Lietuvos ryto“ spalvas. Beje, tai buvo paskutinis kartas, kai vilniečiai kovojo Eurolygoje.

Nors sostinės klubas tais metais išgyveno dar vieną nusivylimų kupiną sezoną, puikiai rungtyniavęs Palaciosas tapo LKL sezono MVP. 

Vėliau 206 cm ūgio žaidėjo karjeros kelias pasuko link Turkijos. Ten – dveji metai Izmire ir iškovotas šalies čempionų titulas su „Pinar Karšiyaka“.

Pirmasis sezonas šioje pajūrio ekipoje Palaciosui buvo nuostabus. Puolėjui su komanda ne tik puikiai sekėsi vietiniame fronte, bet ir Europos taurėje, kur pats krepšininkas vidutiniškai rinko po 14,2 taško. Po to sezono Palaciosas netruko atkreipti pajėgiausių Europos komandų dėmesį, tarp jų – ir galingojo Stambulo „Fenerbahče“.

Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Vis dėlto, Palaciosas tąkart nutarė likti Izmire. Po metų legionierius iš Kolumbijos jau vilkėjo kito Turkijos klubo, Bursos „Tofaš“, marškinėlius. Tiesa, šio karjeros laikotarpio Palaciosas negali prisiminti su gera nuotaika. Prieš metus puolėjas patyrė sunkią kelio traumą, o po jos ant parketo grįžo tik sezonui kertant finišo tiesiąją.

„Praėjęs sezonas Turkijoje Juanui nebuvo ypatingas, kita vertus, kitu atveju mes nebūtume galėję jo įpirkti“, – dar vasarą, iškart po oficialių derybų su Palaciosu pabaigos, sakė Maksvytis.

Taip nuo paskutinio Palacioso karjeros etapo Lietuvoje praėjo treji metai. Jie buvo kupini visko – tiek triumfo, tiek ir nusivylimo kartėlio.

Dabar Palaciosas ir vėl rungtyniauja Lietuvoje. Šalyje, kurioje, kaip jis pats sako, daug kas pasikeitė.

„Jau prieš atvykdamas žinojau, kaip LKL patobulėjo, tai man reiškė, kad lengva nebus. Supratau, kad norint siekti savo tikslų, mums reikės sunkiai dirbti. Svarbiausia, kad nuo to momento, kai atsiradau čia, būtent tai visi ir darome. Rezultatai matosi.

Dabar lygoje tiesiog yra daugiau komandų. Turiu omenyje ekipas, su kuriomis reikia aršiai kautis. Pavyzdžiui, kai žaidžiau „Lietuvos ryte“ visi jautėme, kad čempionate buvo tik dvi ar trys komandos. Dabar jos yra mažiausiai penkios. Tai yra rodiklis, kaip ši lyga auga“, – kalbėjo Palaciosas.

Tiek „Neptūno“ vadovai, tiek treneris Maksvytis kol kas veikiausiai trina rankomis, stebėdami Palacioso žaidimą.

Krepšininkas per tas ketverias pergalingas rungtynes LKL čempionate tiesiog dominavo – vidutiniškai po 17,5 taško, 6,5 atkovoto kamiolio bei 22,8 naudingumo balo.

Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Nenuostabu, kad tokie rodikliai kolumbiečiui atnešė ne tik savaitės, bet ir rugsėjo mėnesio MVP titulą.

„Be abejonės, man tai svarbu. Tuose įvertinimuose matomas mano darbas, kurį nuveikiau vasarą. Bet svarbu, kad laimime, sakau atvirai. Nenoriu būti naudingiausias pralaiminčioje komandoje“, – sakė Palaciosas.

Tiesa, netrukus jis susimąstęs prideda ir dar vieną svarbų savo sėkmės akcentą.

„Esu dėkingas savo treneriui. Kazys man padėjo, aikštelėje suteikdamas daug laisvės. Jis yra puikus specialistas. Man labai svarbu žaisti pas tokį trenerį, žinant, kad turėjau sunkią traumą ir operaciją“, – dalį savo laurų treneriui Maksvyčiui nužėrė Palaciosas.

Kalbėdamas apie Lietuvą, puolėjas dažnai mini „Lietuvos rytą“. Tai buvo pirmoji jo komanda Lietuvoje, tie metai jam buvo tarsi karjeros lūžis bei tais pačiais metais jis pirmąkartą išbėgo ant Eurolygos parketo.

Dabar Palaciosas ir vėl rungtyniauja Lietuvoje, tačiau vilki nebe juodai raudonus, o mėlynus marškinėlius. 

„Kaip galiu to neprisiminti? – šypteldamas atsako Palaciosas. – Tąkart tapau sezono MVP. Deja, tas sezonas mums nepasisekė, tačiau be abejonės – smagu tuos laikus prisiminti.“

Veikiausiai dar daugiau prisiminimų Palaciosą užplūs spalio 14-ąją, kai „Neptūnas“ dar vienos pergalės vyks į Vilnių. Tiesa, ten jau nebežaidžia nė vienas tos 2013-2014 metų komandos narys, o savo istoriją kitur kuria ir pats Palaciosas.

Komentarai:
TDaY
Nerealus zaidejas. Ko gero siu metu geriausias LKL (dar laukiam ka Graikas parodys). Tam paciam Zalgiri butu lyders ir kertinis zaidejas. Nuskilo Neptunui. Puikus vadybos darbas.
2017-10-03
-3
Atsakyti
Big_Daddy90000isivaizduociau jei Palacios butu 24,dar is po sunkios traumos toki zaidima demonstruot per visa sezona,NBA garantuotai atsidurtu kitam sezone


Big_Daddy90000djgaffer nustok megautis vyriskais organais. apie koki dar rizika sneki??? nezinojai kad PG-13 pacersuos 7pts vidurki turejo kai ta sezona bande gryzt i aikste is po traumu? jau kitam sezone tas pats sudas su 20ppg, tik maziau atletiskas. beveik panasiai su palaciosu. bet skirtingai progresuoja iprastai krepsininkai.


tu nesveikas kad su savim rasinejiesi? ;D
2017-10-03
+1
Atsakyti
mauras
galetu zlagiris pasiulyti Jankuna ir Palacios....nes Jankunas atrodo visiskai nusenes,sudai is siknos jau byra ir visai nepabega ir nepasoka...tai galetu pasiulyti Neptunui mainus tokius...nes Palacios jaunas erzilas ,greiitas,atletiskas....nepalyginsi su seneliu jankunu,kuriam net pries nevezi jau per aukstas lygis
2017-10-03
-1
Atsakyti
isivaizduociau jei Palacios butu 24,dar is po sunkios traumos toki zaidima demonstruot per visa sezona,NBA garantuotai atsidurtu kitam sezone
2017-10-03
-1
Atsakyti
djgaffer nustok megautis vyriskais organais. apie koki dar rizika sneki??? nezinojai kad PG-13 pacersuos 7pts vidurki turejo kai ta sezona bande gryzt i aikste is po traumu? jau kitam sezone tas pats sudas su 20ppg, tik maziau atletiskas. beveik panasiai su palaciosu. bet skirtingai progresuoja iprastai krepsininkai.
2017-10-03
+4
Atsakyti
djgaffer
Po tokio prasto sezono ir tokios rimtos traumos jis žaidžia kol kas tikrai puikiai.Matosi,kad stipriai ruošėsi sezonui ir dėjo daug pastangų,kad tokią formą įgautų.Rizikavo su juo Neptūnas,bet ta rizika kol kas pilnai pasiteisina.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-03
+4
Atsakyti
Vilnietis
Cia turbut ryta omeny turejo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-03
-4
Atsakyti
palacios
uzdominuos pries ryta ziuresim ka stipraus nuveiks
2017-10-03
-6
Atsakyti
R
Kiek pagal jo kalba suprantu, tai iki nauju turetu patepti slides i kokia eurolygos komanda.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-03
+2
Atsakyti
hmm
Palacios geras zaidejas, taciau per didele traumu galimybe imti i rimtesne komanda nei Neptunas, manes visiskai nestebina jo zaidimas kolkas, nes jis yra tikrai auksto lygio. Jam taip pat naudinga zaist komandoj, kur jis gauna ismesti kiek nori metimu ir turi labai daug laisves. Daug ka girdejau snekant, kam imam visokius White'us, bet isvadas galima bus daryt po sezono ir tik tada, nes Motumo pavyzdys irodo, kad greitai daryt isvadas yra kvaila.
2017-10-03
-5
Atsakyti
Na
Visa laika buvo ~204 ugio, bet kaip matau sulaukes 30ties ugtelejo iki 206 :)
2017-10-03
-9
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Juan Palacios

Juan  Palacios
Komanda: Klaipėdos Neptūnas
Pozicija: PF, C
Amžius: 32
Ūgis: 206 cm
Svoris: 105 kg