Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Pirmadienį buvo sužaistas paskutinysis FIBA Čempionų lygos atrankos etapas, po kurio paaiškėjo dar aštuonios artėjančio reguliaraus sezono dalyvės, o tarp jų antrus metus paeiliui prasibrovė ir Utenos „Juventus“ ekipa.

Sofijos „Lukoil Academic“ komandą bendra aštuonių taškų persvara įveikę uteniškiai žais A grupėje kartu su Izmiro „Pinar Karšiyaka“, Mursijos UCAM, Holono „Hapoel“, Oldenburgo „EWE Baskets“, Sasario „Dinamo“, Monako „Basket“ ir Krasnojarsko „Jenisej“.

Prieš išvykos mūšį su Rusijos klubu „Juventus“ komandai teks įveikti milžinišką atstumą – Krasnojarską ir Uteną skiria kiek daugiau nei 5 tūkstančiai kilometrų.

Užtikrintą vietą B grupėje turėjęs Klaipėdos „Neptūnas“ sužinojo du naujus pogrupio varžovus, iš kurių vienu tapo Kapo d‘Orlando „SikeliArchivi“ klubas su lietuviu Arnoldu Kulboka. 

Jo atstovaujama ekipa paskutiniame kvalifikacijos etape pagal bendrą abejų rungtynių rezultatą 161:129 sutriuškino Saratovo „Avtodor“.

Antrasis varžovas – Liudvigsburgo „MHP Riesen“, Briuselio „Basic-Fit“ komandos su Osvaldu Matulionu ir Augustu Pečiukevičiumi barjerą įveikęs net 51 taško skirtumu.

B grupėje su „Neptūnu“, „SikeliArchivi“ ir „MHP Riesen“ taip pat varžysis Šalono „Elan“, Gaziantepo „Gaziantep“, Tenerifės „Iberostar“, Salonikų PAOK ir Juliaus Juciko atstovaujama „Ventspils“.

Pastarasis kartu su Latvijos komanda Klaipėdoje lankysis jau antrajame ture spalio 18-ąją, o Kulboka – sausio 23-ąją.

Lietuvišką akcentą turės ir C grupė, kurioje kovos Venecijos „Umana Reyer“ su Gediminu Oreliku. Po trečiojo atrankos etapo šį pogrupį papildė Radomo „Rosa“ ir Madrido „Estudiantes“ komandos.

Reguliarusis sezonas startuos kitą antradienį. Į kitą etapą žengs pirmos keturios ekipos, o likusios dvi prisijungs prie FIBA Europos taurės atkrintamųjų varžybų.

A grupė B grupė C grupė D grupė
Izmiro „Pinar Karšiyaka“ Šalono „Elan“ Bandirmos „Banvit“ Nantero 92
Monako „Basket“ Gaziantepo „Gaziantep“ Strasbūro IG  Stambulo „Bešiktaš“
Krasnojarsko „Jenisej“ Tenerifės „Iberostar“  Madrido „Estudiantes“ Zeliona Guros „Stelmet“
Mursijos UCAM Liudvigsburgo „MHP Riesen“ Radomo „Rosa“ Bonos „Telekom Baskets“
Holono „Hapoel“ Salonikų PAOK Bairoito „Medi“ Ostendės „Oostende“
Oldenburgo „EWE Baskets“ „Ventspils“ Atėnų AEK Salonikų „Aris“
Utenos „Juventus“ Kapo d‘Orlando „SikeliArchivi“  Liublianos „Petrol Olimpija“ Avelino „Sidigas“
Sasario „Dinamo“  Klaipėdos „Neptūnas“ Venecijos „Umana Reyer“ Nymburko ČEZ
Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.