Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Dar praėjusį sezoną Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipoje debiutavęs Martynas Arlauskas žengia dar vieną platų žingsnį savo karjeroje. 17-metis 199 cm ūgio krepšininkas sulaukė kvietimo iš vyrų komandos ir jau debiutavo oficialiose rungtynėse vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius.

Martynas Arlauskas

Martynas  Arlauskas
Martynas  Arlauskas
MIN: 7.61
PTS: 2.67 (50%)
REB: 0.67
AS: 0.33
ST: 0
BS: 0
TO: 0.33
GM: 3

Buvusio ilgamečio žalgiriečio Mindaugo Arlausko atžala nosies į viršų neriečia ir džiaugiasi jam suteikta netikėta galimybe. Apie tai jaunasis krepšininkas kalbėjosi su „Žalgiris TV“.

„Viskas įvyko netikėtai, – kalbėjo jaunuolis. – Galvojau naujajam sezonui grįšiu į dublerių komandą. Stengsiuosi būti svarbesniu žaidėju toje komandoje, bet štai atėjo kvietimas treniruotis su vyrų ekipa.“

Arlauskas praėjusiame sezone debiutavo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) žaidžiančios „Žalgirio“ dublerių komandos sudėtyje. Pirmieji šešiolikmečio žingsniai antrajame pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio divizione nebuvo itin tvirti. Tiesa, sezonui įsibėgėjus, vyriausiasis „Žalgiris-2“ treneris Tomas Masiulis aikštėje rasdavo vis daugiau laiko iki dviejų metrų ištįsusiam universaliajam gynėjui.

Jau NKL atkrintamųjų metu Arlauskas aikštėje praleisdavo vidutiniškai po 27 minutes ir pelnydavo po 9,1 taško. Tai beveik dukart viršijo įprastą žaidėjo vidurkį 2016-2017 m. sezone (5,2 tšk.).

„Pirmose rungtynėse rankos drebėjo. Nežinojau net ką daryti, – savo debiutą NKL čempionate prisiminė Arlauskas. – Visas sezonas buvo pereinamas, nežinojau, kur žaisti, kaip tą daryti, kiek žaisiu. Tiesa, po truputį, sezonui įsivažiavus, tapau svarbesne komandos dalimi.“

„Žalgirio“ dublerių ekipoje 2016-2017 m. NKL pirmenybėse krepšinio sirgaliai Arlauską galėjo išvysti įžaidėjo rolėje. Tiesa, patekęs į pagrindinę „Žalgirio“ sudėtį, krepšininkas buvo pastumtas į atakuojančio gynėjo poziciją. Kodėl? Paprasta ir labai natūrali priežastis – septyniolikmetis vasarą nemažai ūgtelėjo.

Šį sezoną metami dvitaškiai

47%
18,5
Pataiko: 18,5
Taiklumas: 47,1%
Vieta lygoje: 9
Geriausias pasiekimas: 24
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Edgaras Ulanovas

„Iš tikrųjų nuo praėjusių metų paaugau penkis centimetrus, todėl buvau pastumtas į kitą poziciją. Žinoma, galėčiau ir toliau rungtyniauti įžaidėju, tačiau suprantu, kad aukštesniame lygyje to dar negaliu tinkamai daryti“, – teigė Arlauskas.

Šeimos tradicijas tęsiantis ir dar vienu Arlausku, pravėrusiu Kauno „Žalgirio“ ekipos duris, tapęs Martynas gauna nemažai pamokų ir iš savo tėčio Mindaugo. Devintojo dešimtmečio arba „Auksinių laikų“ Kauno klubo sudėtyje rungtyniavęs vyresnysis Arlauskas yra griežtas savo atžalos mokytojas.

„Dažniausiai tėtis pabrėžia klaidas, kurias dariau aikštėje. Gerų dalykų retai išgirsi, bet tai geras dalykas, kuris papildomai motyvuoja. Tėtis nori, kad daug dirbčiau ir stengčiausi“, – tėčio pamokų naudą įžvelgė Arlauskas.

Dvigubą licenciją turintis jaunasis žalgirietis šiame sezone migruos tarp dublerių ir pagrindinės „Žalgirio“ ekipos sudėčių. Dublerių ekipoje svarbesnį vaidmenį gausiantis krepšininkas iš laiko su vyrų komandos žaidėjais tikisi pasisemti naudingos patirties.

„Noriu patobulėti, tapti geresniu žaidėju bei pasiimti, kuo daugiau patirties ir šio aukštesnio lygio krepšinio“, – tvirtino Arlauskas.

Komentarai:
kliedesiai
Tai ko neima tu gatviniu LKL ar NKL komandos? Ar Kad 25m gatvinis sugeba gerai driblinguot tai tipo perspektyvus ir zalgiris ji turetu imt?
2017-10-04
Atsakyti
to nesamone
apie masiuli išvis tyliu. tuščia vieta, smegenų 0, talento irgi
2017-10-04
+5
Atsakyti
jhonas
labai nekoks žaidėjas. talento 0. yra žymiai geresnių, kurie gatvėse žaidžia
2017-10-04
+4
Atsakyti
nesamone
Tevo prakistas. Gal ir nera blogas, bet tikrai ne toks geras kad i pirma eitu dabar!! Masiulis, Arlauskas- garsiu tevu suneliai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-04
-3
Atsakyti
thomas
labai geras zaidejas
2017-10-04
-3
Atsakyti
Vilnietis
Gali tapti geru zaideju

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-04
-1
Atsakyti
thomas
labai prastas žaidėjas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-10-04
-6
Atsakyti
dziugu del arlausko, kad gauna zaist :) komanda dar toli iki geros formos, bet greitu metu viskas pasikeis
2017-10-04
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.