Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix
  • Krepšininkai tvirtina, jog jie nėra tinkamai supažindinti su esama situacija

  • Luigi Datome tapo pirmuoju Eurolygos krepšininku paskelbusiu, jog atrankinėse varžybose nedalyvaus

  • Adamas Vačinskis norėtų, jog Europoje krepšininkai turėtų panašią žaidėjų asociaciją, kuri veikia NBA

  • Dragano Milosavljevičiaus teigimu, krepšininkai negauna pakankamai poilsio

  • Nė vienas iš kalbintų krepšininkų dar nėra tikras dėl savo apsisprendimo

Keturi Malagos „Unicaja“ krepšininkai – Adamas Vačinskis, Nemanja Nedovičius, Draganas Milosavljevičius ir Dejanas Musli kartu su tinklalapiu „Eurohoops.net“ pasidalino savo mintimis apie artėjančias atrankos rungtynes į pasaulio krepšinio čempionatą bei vykstantį konfliktą tarp Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) ir Eurolygos.

Prieš kelias dienas Stambulo „Fenerbahče“ puolėjas ir Italijos rinktinės kapitonas Luigi Datome tapo pirmuoju Eurolygos krepšininku, paskelbusiu, jog nepadės savo rinktinei atrankoje į pasaulio čempionatą.

Datome taip pat paminėjo, jog niekas iš organizacijų viršūnių nei jam, nei komandos draugams neaiškino apie artėjančios atrankos modelį, taip teigdamas, jog žaidėjų nuomonė bei jų įtraukimas yra tiesiog privalomas.

Likus kiek daugiau nei mėnesiui iki atrankos varžybų, savo pavardes preliminariuose rinktinių sąrašuose išvydo ir minėtieji „Unicaja“ žaidėjai, kurie vis dar svarsto apie savo sprendimą.

„Žinau, jog šiuo metu tai karšta tema, – kalbėjo Vačinskis. – Esu sutrikęs, nes nesuprantu, kodėl turime atstovauti savo šalims dabar. Tačiau aš žinau, jog visos kelionės atims daug fizinių bei psichologinių jėgų, pradėsime sau kelti klausimus: „Ar turiu vykti į rinktinę?“, „Kas bus, jeigu neatvyksiu?“ Turime rasti išeitį ir FIBA kartu su Eurolyga turėtų įsiklausyti į žaidėjus, nes mes esame vieninteliai, kurie žaidžiame ir aukojame save.“ 

Lenkas taip pat pritarė ir Datome mintims, jog žaidėjai turėtų susitelkti ir įkurti panašią žaidėjų asociaciją, kuri sėkmingai gyvuoja NBA.

„Žaidėjai ten turi balsą. Jie gali paskelbti lokautą ir paprasčiausiai nežaisti. Mes tokio balso neturime“, – mintimis dalijosi Vačinskis.

Nemanja Nedovičius
Nemanja Nedovičius
Nuotr. AFP – Scanpix

„Neturiu jokio supratimo, kas vyksta. Sužinojau, jog esu įtrauktas į rinktinės sąrašą, tačiau niekas iš federacijos su manimi nesusisiekė, o klubas apie tai taip pat neužsiminė“, – įspūdžiais dalinosi Nedovičius.

Serbas taip pat paminėjo potencialius kelionių sunkumus: „Jeigu ketvirtadienį mes žaisime Eurolygoje, o penktadienį jau lauktų rungtynės nacionalinėje rinktinėje, mums būtų labai sunku parskristi namo, sužaisti rungtynes ir vėl grįžti į klubus. Žaisti už savo šalį yra labai svarbu, tai yra garbė, tačiau „Unicaja“ man moka pinigus ir šiemet su „Unicaja“ mes turime daug rungtynių.“

„Man yra šiek tiek keista, jog turime žaisti dabar. Kalbant atvirai nežinau, ką darysiu ir manau, jog daugelis žaidėjų yra tokioje pačioje situacijoje, – sakė Milosavljevičius. – Sezonas jau dabar yra sunkus. Krepšininkai patiria traumas, nes jie negali atsikvėpti ir tai niekam nerūpi. Didžiuojuosi, jog esu vėl Serbijos rinktinėje, noriu kautis už savo šalį, tačiau situacija yra labai sudėtinga.“

„Svarbiausia šioje situacijoje yra tai, jog FIBA ir Eurolyga turi rasti bendrą sprendimą, o krepšinis sukasi aplink žaidėjus – be jų nebūtų ir pačio žaidimo“, – teigė Musli.

Kalbėdamas apie kvietimą į rinktinę, krepšininkas neslėpė džiaugsmo, tačiau savo sprendimo jis dar nežino: „Tai – galimybė. Nežinau, kiek ilgai nebuvau įtrauktas į rinktinės sudėtį ir dėl to esu laimingas, tačiau sezonas yra labai įtemptas, o sąrašą sudaro 35 krepšininkai. Belieka tikėtis, kad bus rastas geriausias sprendimas.“

Atranka į pasaulio krepšinio čempionatą prasidės lapkričio 23-iąją, o daugiausiai diskusijų kelia FIBA ir Eurolygos nesutarimai bei besikertantys Eurolygos ir atrankinių varžybų tvarkaraščiai.

Komentarai:
nu dar graziau
"Dragano Milosavljevičiaus teigimu, krepsininkai negauna pakankamai poilsio" - kasyklose juokias tyliai is tokiu vyru :)
2017-10-22
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.