Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Kai po auksinio 2015-2016 metų Mezon NKL sezono Rokas Stankevičius paliko Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“, 22-ejų metų krašto puolėjas išvyko ten, kur matė šansą atsiskleisti.

Rokas Stankevičius

Rokas  Stankevičius
Komanda: Marijampolės Sūduva-Mantinga
Pozicija: PF
Amžius: 22
Ūgis: 200 cm
Svoris: 92 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Vis dėlto, praėjo vienas sezonas, o Stankevičius atgal į lygos čempionų gretas jau buvo kviečiamas kaip vienas svarbiausių komandos žaidėjų.

Kol kas „Sūduvos-Mantingos“ vadovų pasitikėjimą Stankevičius pateisina ir net su kaupu. Vidutiniškai per rungtynes krepšininkas pelno po 17,6 taško, atkovoja po 4,5 kamuolio bei renka po 17,8 naudingumo balo.

Lyg vyšnia ant puikaus sezono pradžios torto tapo praėjusio savaitgalio mačas su Kauno „Žalgirio“ dubleriais. Tąkart jis per 39 minutes pelnė 29 taškus (9/14 dvit., 1/4 trit., 8/9 baud. met.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 36 naudingumo balus, taip sužaisdamas savo karjeros rungtynes ir taptamas naudingiausiu Mezon NKL savaitės žaidėju.

„Džiugu matyti, kad salėje praleistos valandos ir sunkus darbas duoda rezultatus. Malonu sulaukti kažkokio pripažinimo. Šią vasarą daug laiko skyriau įgūdžiams gerinti, todėl ir aikštelėje jaučiuosi daug tvirčiau. Iš trenerio pusės taip pat jaučiu tikrai didelį pasitikėjimą, todėl belieka tik žaisti“, – tinklalapiui „nklyga.lt“ pasakojo Stankevičius.

Prieš metus palikęs Marijampolę, jis trumpam nusuko į gimtojo Kauno KTU komandą, tačiau vėliau buvo pakviestas į Šakių „Vytį“. Ten jo pasirodymas net nesuteikė šanso susimąstyti apie tokį būsimą šio sezono žibėjimą – Šakiuose jis vidutiniškai pelnė po 6,9 taško bei rinko po 6 naudingumo balus.

Rokas Stankevičius

Rokas  Stankevičius
Rokas  Stankevičius
MIN: 28.73
PTS: 17.63 (63.03%)
REB: 4.5
AS: 2.88
ST: 0.88
BS: 0.38
TO: 2.13
GM: 8

Atrodė, kad Šakiuose Stankevičius nebuvo viena svarbiausių komandos figūrų, tačiau marijampoliečiai su treneriu Ryčiu Vaišvila buvusiu klubo žaidėju tikėjo. 

„Grįžau į Marijampolę žinodamas joje esamą situaciją, man buvo žadama laiko, o šiuo metu tik to man ir reikia. Prieš metus žaidžiau daug mažiau, bet grįžti kaip svarbesniam žaidėjui tikrai nebuvo keista. Žinojau, kad mano vaidmuo priklausys tik nuo manęs paties.

Dirbant su treneriu R.Vaišvila, tikrai jaučiasi didelis profesionalumas, nors jis kalba nedaug, bet pasako viską, ko reikia. Treneris vertina kokybę, liepia visur išlaikyti maksimalią koncentraciją“, – teigė Stankevičius.

Prieš sezoną „Sūduva-Mantinga“ aiškiai nustatė kryptį – Mezon NKL finalo ketvertas. Per pirmąsias aštuonerias rungtynes laimėję šešiskart, marijampoliečiai jau įrodė, kad jie ir vėl bus rimti pretendentai į kovas dėl trečiojo iš eilės čempionų titulo. 

Stankevičiaus tikinimu, sezono pradžioje komanda žengia tvirtus žingsnius.

„Sezono pradžią vertinu neblogai. Iki geros trūko tų dviejų pergalių, kurias, manau, paleidome tik dėl savų klaidų ir koncentracijos trūkumo. Treneris kiekvienoms rungtynėms mus paruošia tikrai gerai, tiesiog kartais trūksta išpildymo“, – kalbėjo puolėjas.

Tiesa, kol kas Marijampolės kluba stabdo traumos. Rungtyniauti negali tokie žaidėjai kaip Aurimas Kieža, Marius Valukonis, Ernestas Serkevičius, o praėjusią savaitę dėl ligos rungtynes praleido ir Antanas Udras.

Stankevičius pripažino, kad jėgų tai neprideda, tačiau patikino, kad šiuo metu svarbiausia yra kantrybė.

„Komandoje kiekvienas žaidėjas turi savo vaidmenį, o kai kažkas gauna traumą, vyksta tiek žaidėjų pozicijų, tiek paties žaidimo pasikeitimai. Traumos yra neišvengiamas dalykas, bet bandome daryti viską, kad jos nenulemtų galutinio rezultato ir pergalės rungtynėse“, – sakė krepšininkas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną pelnomi taškai

50%
85,6
Pelno taškų: 85,6
Taiklumas: 50,0%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 91
Blogiausias pasiekimas: 79
Daugiausia pelno: Antanas Udras