Nuotr.: Fotodiena.lt/M.Baranauskas
Nuotr. Fotodiena.lt/M.Baranauskas

Gabrielius Maldūnas ir vėl dega meile krepšiniui. Dar liepos mėnesį oficialiai apie karjeros pabaigą paskelbęs 24-erių krepšininkas vos po mėnesio sukirto rankomis su Kėdainių „Nevėžiu“.

Šį sezoną metami tritaškiai

45%
10,3
Pataiko: 10,3
Taiklumas: 45,1%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 14
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Rihards Kuksiks

Pirmąjį profesionalų sezoną Lietuvoje žaidžiantis 204 cm ūgio atletas pastaruosius dvejus metus praleido Ispanijos antroje lygoje, o sezonas Palencijos „Baloncesto“ ekipoje buvo atėmęs iš lietuvio norą žaisti krepšinį.

„Tai buvo apgalvotas sprendimas, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Maldūnas. – Žaidžiau dvejus metus Ispanijoje, o po to antroje sezono pusėje buvo pradingęs malonumas žaisti krepšinį. Mūsų komandą valdė veteranai, o aš, kaip jaunas krepšininkas, nebuvau joje vertinamas. Gavau mažai laiko pasireikšti, statistika irgi suprastėjo. Sumažėjo ir mano noras rungtyniauti. Nenorėjau likti Ispanijos antroje lygoje, kurioje tikrai būčiau gavęs pasiūlymų. Norėjau grįžti į Lietuvą, tačiau nebesitikėjau kažką čia sudominti.“

Nors Maldūno netenkino asmeninis pasirodymas Palencijoje, tačiau jis negalėtų skųstis dėl komandos rezultatų. Lietuvio atstovaujamos „Baloncesto“  bei Hueskos „Penas“ abu sezonus varžėsi pirmenybių finale, dėl galimybės rungtyniauti stipriausioje Ispanijos lygoje – ACB.

Visgi abu kartus Maldūno svajonė patekti į ACB taip ir liko neįgyvendinta – abu finalai pralaimėti rezultatu 0-3.

„Atrodo, kad pralaimėjome stipriai, tačiau buvo ir pratęsimų, ir įtemptų kovų su paskutinės sekundės metimais. Trūko ne tiek ir daug, kiek gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Iš šių šešių mačų gal keturis pralaimėjome vos dviejų ar trijų taškų skirtumais“, – pasakojo atletas.

Gabrielius Maldūnas

Gabrielius  Maldūnas
Komanda: Kėdainių Nevėžis
Bangenė/Aivera
Pozicija: PF
Amžius: 24
Ūgis: 204 cm
Svoris: 103 kg
Gimimo vieta: Panevėžys, Lietuva

Pirmajame sezone „Penas“ ekipoje tuomet 22-ejų puolėjas vidutiniškai žaidė po 23 minutes, pelnydavo po 9,2 taško, atkovodavo 5,9 kamuolio, blokuodavo po 1,7 metimo bei surinkdavo po 10,8 naudingumo balo.

„Penas“ buvo viena jauniausių ekipų lygoje, vyriausiam komandos krepšininkus – vos 24-eri. Niekas nesitikėjo, kad Hueskos miestelio ekipa nužygiuos iki pirmenybių finalo. Kiek kitaip buvo antrajame lietuvio sezone Palencijoje. Tuomet „Baloncesto“ buvo laikoma viena čempionato favoričių.

Stiprioje komandoje sumenko ir puolėjo rolė. Maldūnas naujoje komandoje rungtyniavo po 15 minučių, pelnydavo po 5,2 taško, atkovodavo 3,2 kamuolio bei rinkdavo po 5,6 naudingumo balo.

Nuotr. Instagram

Pakabinęs sportbačius ant vinies, atletas sugrįžo į ten, kur taip seniai norėjo – gimtinę. Lietuvoje krepšininkas nebuvo gyvenęs devynerius metus. Nuo 15 metų amžiaus Maldūnas gyveno JAV, kurioje ketverius metus mokėsi prestižiniame Dartmuto universitete.

Ši mokymosi įstaiga šiuo metu pasaulio reitinge užima 82-ąją vietą bei varžosi elitinėje JAV „Ivy“ lygoje. Būtent Dartmute įgytas ekonomisto išsilavinimas padėjo krepšininkui lengvai rasti norimą darbą.

„Baigiau ekonomikos specialybę gerame universitete, tad nusprendžiau dirbti banke, – dėstė krepšininkas. – Mano šeimoje banke dirbo brolis, o sesuo dirba dabar. Būtent šeima mane beveik įkalbėjo siekti karjeros šioje srityje, kuri yra kur kas stabilesnė, negu krepšinis.“

Visgi užteko trijų savaičių, kad krepšininkas suprastų, kuriuo karjeros keliu nori žengti toliau. Tam apsispręsti padėjo ir patrauklus „Nevėžio“ pasiūlymas. Kėdainiečiai Maldūnu domėjosi ir 2015-aisiais, dar prieš krepšininko karjeros etapą Ispanijoje.

„Mėnesį pradirbęs banke, supratau, kad kasdien su kostiumu prie kompiuterio sėdėti ofise dar nenoriu, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo krepšininkas. – Tai tikrai ne toks malonumas, kaip žaisti krepšinį. Po karjeros baigimo buvo liūdna, tačiau sulaukiau neblogo pasiūlymo iš Kėdainių komandos, kurios atlyginimas keliskart didesnis už pradinę algą banke. Pagalvojau, kad gal vis tik esu vertinamas krepšinyje. Labai norėjau save išbandyti LKL. Dabar bandau savo ateitį sieti su krepšiniu, kuriam vėl jaučiu malonumą. Po karjeros norėčiau dirbti treneriu ar būti komandos vadyboje. Krepšinis mane vėl suglumino.“

Sezono pradžioje buksavęs, dabar Maldūno atstovaujamas „Nevėžis“ įgauna pagreitį. Iš pagrindų pasikeitusioje ekipoje liko vos du praėjusiame sezone Kėdainiuose žaidė krepšininkai – Vaidotas Volkus bei Antanas Bertašius. Natūralu, kad naujam kolektyvui su nauju treneriu Ramūnu Cvirka reikėjo laiko susižaisti.

Keturiais pralaimėjimais „Betsafe–LKL“ pirmenybėse startavę kėdainiečiai dabar yra iškovoję tris pergales paeiliui, įskaitant namuose nukautą „Lietuvos rytą“.

FIBA Europos taurėje „Nevėžis“ po pirmojo etapo yra iškovojęs vieną pergalę bei patyręs du pralaimėjimus.

Tiesa, pats panevėžietis sezono pradžioje stringa „Betsafe–LKL“ čempionate, kuriame puolėjas per susitikimą vidutiniškai žaidžia po mažiau nei 17 minučių, pelno po 3 taškus, atkovoja 4,1 kamuolio bei renka po 4,9 naudingumo balo.

Kur kas geriau Maldūnui sekasi FIBA Europos taurėje. Šiame turnyre aukštaūgis vidutiniškai žaidžia po beveik 20 minučių, pelno po 8 taškus, atkovoja po 5,7 kamuolio bei renka po 12,1 naudingumo balo. Tai yra trečias rodiklis visoje komandoje.

Asmeninio pasirodymo Maldūnas nepervertina, krepšininkas akcentuoja komandos pergales bei kylantį apetitą pateikti dar daugiau staigmenų.

„Esame naujai suburta komanda, tad reikėjo laiko pajusti vienas kitą aikštelėje bei žaisti pagal trenerio discipliną. Prieš sezoną norėjau patekti į FIBA Europos taurės pagrindinį turnyrą bei LKL atkrintamąsias. Tačiau dabar galvoju, kad Europos taurės antrasis etapas yra tikrai realus. Svajoju patekti ir į LKL pusfinalį“, – sezono tikslus vardino krepšininkas.

Nuotr. facebook

Komentarai:
thomas
mhm.. belenkokie žaidžia kaši šiais laikais xD

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-07
+1
Atsakyti
Q
Koks brolio vardas gal kas zinot?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-06
-1
Atsakyti
Anonimas
Cvirka vyska susiko trecio kelinio gale kaip buvo 2 taskai.

Isleido visa suolo gala

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-06
-3
Atsakyti
djgaffer
Nu žmogus nepražus ir baigęs karjerą,nes gerą išsilavinimą turi.Tik keista,kad banke mažiau uždirbtų,nei Nevėžyje.Nebent ten banke koks pagalbinis konsultantas,tai gal tada taip.Kad ir kaip bebūtų,gali džiaugtis,jog nebaigė karjeros bei toliau mėgaujasi krepšiniu.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-06
-3
Atsakyti
Banke alga mazesne, bet bent mokama, kitaip nei Nevezyje

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-06
+2
Atsakyti
b
Tai, kad brolis ne banke dirba, gal tegul paklausia brolio kur jis dirba :)))
2017-11-06
+2
Atsakyti
G
Kad tos statistikos jauciu vapsie pas ji nera tai ir nededa, kad maziau stumtu zmones :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-06
-6
Atsakyti
A
Tai gal ir statistika malonetumet parasyt, jei jau dedat straipsni toki

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-11-06
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Gabrielius Maldūnas

Gabrielius  Maldūnas
Gabrielius  Maldūnas
MIN: 15.92
PTS: 3.38 (46.67%)
REB: 4.13
AS: 0.75
ST: 0.75
BS: 0.25
TO: 0.75
GM: 8