Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) čempionato rungtynėse Klaipėdoje krepšinio sirgaliai išvydo trilerio vertą mūšį – dvikovoje tarp namuose rungtyniavusio LCC tarptautinio universiteto ir Lietuvos sporto universiteto (LSU) ekipų paskutinę susitikimo minutę kelis kartus keitėsi pirmaujanti komanda, o galiausiai pergalę likus vos sekundei savo komandai išplėšė taiklų metimą pataikęs LSU krepšininkas Šarūnas Beniušis. Kauniečiai pergalę šventė 82:81 (18:22, 24:25, 17:12, 23:22).

Šarūnas Beniušis

Šarūnas  Beniušis
Komanda: Šiaulių Šiauliai
Pozicija: C, PF
Amžius: 24
Ūgis: 206 cm
Svoris: 100 kg
Gimimo vieta: Mažeikiai, Lietuva

Dvikovos pabaiga priminė tikrą dramą – iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 15 sek. LCC buvo priekyje – 79:77. Netrukus Beniušis pataikė dvitaškį ir dar išprovokavo LCC krepšininką Mantą Montvilą prasižengti. Baudos metimas buvo taiklus ir kauniečiai jau džiaugėsi minimalia persvara – 80:79. LCC ekipos treneris Marius Tamolis per minutės pertraukėlę žaidėjams nubraižė derinį, tačiau jo įgyvendinti iki galo nepavyko, kadangi Valentiną Mitalauską pražanga sustabdė LSU žaidėjas Justas Vazalis. Teko mesti du baudos metimus ir Mitalausko ranka nesudrebėjo – abi metimai buvo šaltakraujiškai pataikyti – 81:80.

LCC ekipos sirgaliai jau džiaugėsi, jog liko vos 3,8 sek. ir pergalė ranka pasiekiama, tačiau jų džiaugsmą netrukus aptemdė Beniušio reidas ir beveik su sirena pataikytas pergalingas dvitaškis.

LCC krepšininkams laiko pakeisti įvykius jau pritrūko laiko ir teko susitaikyti su penktąja sezono nesėkme (yra laimėję 2 rungtynes). LSU ekipos sąskaitoje – 5 pergalės ir 3 pralaimėjimai. Kauniečiai po pirmojo rato LSKL turnyro lentelėje žengia treti. LCC komanda smuktelėjo į septintąją vietą. 

LSU komandą į pergalę vedęs Š. Beniušis iš viso pelnė 25 taškus ir surinko 37 naudingumo balus. Jis pataikė 7 iš 9 dvit., 11/14 baudos metimų, po krepšiais atkovojo net 18 kamuolių ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Raimundas Žuklevičius prie pergalės pridėjo 16 taškų (8 rez. perd.), Justas Vazalis – 12, Tomas Mišinis – 10 tšk.

Šarūnas Beniušis

Šarūnas  Beniušis
Šarūnas  Beniušis
MIN: 11.23
PTS: 3.58 (58.33%)
REB: 2.58
AS: 0.17
ST: 0.33
BS: 0.17
TO: 1
GM: 12

Iš LCC komandos išsiskyrė 22 taškus pelnęs Mantas Kudys, Ignas Staponas surinko 18, Valentinas Mitalauskas – 10 tšk.

„Galima sakyti, kad išplėšėme pergalę iš klaipėdiečių rankų. Šarūnas Beniušis parodė lygį ir savo meistriškumą. Džiugu. Manau, kad tokios rungtynės labai įdomios žiūrovams, o krepšininkams – tai neįkainojama patirtis. Tokios rungtynės papuoštų bet kurios lygos čempionatą“, – sakė LSU komandos treneris Edas Nickus.

Pasak LCC komandos trenerio Mariaus Tamolio, šios rungtynės buvo išties aukšto lygio, tačiau šįkart sėkmė paskutinę akimirką atsisuko ne į jo komandos, o į varžovų pusę.

„Gynėmės išties gerai, vyrams neturiu priekaištų, tačiau LSU žaidėjas Šarūnas Beniušis sugebėjo pataikyti fantastiškai sunkų metimą. Taip jau kartais nutinka. Nieko nepadarysi. Buvo geros rungtynės, daug emocijų, gražų akimirkų, tik pabaiga mums nesėkminga...“, – su šiokiu tokiu kartėliu kalbėjo LCC treneris.

Jis pabrėžė ir tai, kad prieš pat šias rungtynes jo komandą sukrėtė LCC aukštaūgio Vladislavo Šarapovo buitinė traumą.

„Vladislavas kurį laiką nerungtyniauja dėl kairės pėdos lūžio, jis vaikšto su ramentais. Prieš pat šio vakaro dvikovą žaidėjas ėjo iš valgyklos, paslydo ir sugebėjo susilaužyti jau kitą – dešinę pėdą. Jis – svarbi mūsų komandos dalis, visi laukėme kada Vladislavas grįš į aikštę, jau artimiausiomis dienomis turėjo nuimti nuo kojos gipsą, o štai lūžo kita pėda. Komandos nariams buvo šokas, visi prieš rungtynes ėjo pas jį į kambarį, bandė palaikyti psichologiškai. Taigi, užpuolė kažkoks nesėkmių bumas. Dar prieš kelias dienas panašiai paskutinėmis sekundėmis pralaimėjome RKL rungtynes. Tikėkimės, kad sezono viduryje ar pabaigoje jau sėkmė atsisuks ir į mūsų pusę. Negali taip būti, kad visą sezoną taip nesiseks", – garsiai savo mintis reiškė Tamolis.

Kauno derbyje – užtikrinta VDU pergalė

Kitose šio pirmadienio LSKL turo rungtynėse staigmenų ar netikėtumų neužfiksuota.

Daugkartiniai LSKL čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai svečiuose 20 taškų skirtumu – 94:74 (21:24, 24:15, 24:18, 25:17) nukovė šį sezoną penkeriomis pergalėmis pradėjusius, tačiau dabar jau trečiąją iš eilės nesėmę patyrusius Kauno kolegijos (KK) studentus.

VDU komandai Rokas Stankevičius surinko 23 taškus, Mykolas Dieninis – 22, Tomas Dimša – 16, Ignas Labutis – 12 (9 atk. kam.).

Kauno kolegijos gretose Antanas Bertašius pelnė 16 taškų, Justas Janulis – 14, Simonas Andraitis – 11 tšk.

VDU ekipa laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 51:41.

KU namuose sutriuškino šiauliečius

Šiaulių universiteto (ŠU) studentai Klaipėdoje neatsilaikė prieš vienus iš čempionato lyderių - Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkus. Pajūrio atstovai šįkart, palaikomi savų sirgalių, pergalę šventė 26 taškų skirtumu – 90:64 (25:21, 22:10, 28:19, 15:14).

KU į pergalę vedė jaunasis „Neptūno“ talentas  Arūnas Mikalauskas (yra paskolintas „Neptūno“ dublerių komandai). Jis per beveik 24 aikštėje praleistas minutes pelnė 27 taškus (5/8 dvit., 4/5 trit., 5/7 baudos, 5 atk. kam., 3 rez. perd.) ir surinko 29 naudingumo balus. Matas Jucikas pridėjo 16 taškų (10 atk. kam., 5 rez. perd.), Laimonas Remeikis – 12 (10 atk. kam.), Jonas Dumašius ir Herkus Kumpys (10 atk. kam.) – po 9 tšk.

Iš ŠU komandos išsiskyrė Rytis Pipiras, pelnęs 17 taškų, Airidas Giedraitis pridėjo 12, Mantas Žukauskas – 11 tšk.

Klaipėdiečiai akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 55:27.

Per rungtynes – 46 naudingumo balai

LSKL vicečempionai Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai išvykos rungtynėse 20 taškų skirtumu – 107:87 (35:22, 22:20, 24:32, 26:13) įveikė Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) atstovus.

KTU jau per pirmąjį kėlinį pademonstravo puolimo bangą ir 10 minučių atkarpą laimėję 35:22 padėjo tvirtus pamatus pergalei.

Tiesa, ASU po šio šalto dušo visgi sugebėjo atsitiesti - ketvirtojo kėlinio pradžioje buvo priartėję iki 6 taškų – 77:83, tačiau vicečempionai netrukus vėl įjungė aukštesnę pavarą ir be jokios įtampos iškovojo solidžią pergalę.  

KTU gretose stebuklus išdarinėjo Justinas Jogminas, kuris per šiek tiek mažiau nei 30 minučių sugebėjo pelnyti 29 taškus ir surinkti net 46 naudingumo balus. Jo šio vakaro statistika išties įspūdinga: 12/13 dvit., 5/6 baudos, 14 atk. kam., 7 rez. perd.

Matas Ragauskas prie pergalės pridėjo 18 taškų, Julius Kigas – 17, Martynas Zigmantavičius – 12 tšk.

ASU komandą bandė gelbėti 30 taškų pelnęs (8/15 trit.) Julius Daugėla, 25 taškus (5/9 trit.) surinko Karolis Šarukas, po 13 – Justas Sakalauskas ir Domantas Senda.

KTU akivaizdžiai laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių – 43:27, tačiau LSKL vicečempionams sunkiai sekėsi apsiginti nuo ASU tolimų šūvių – aikštės šeimininkai pataikė net 17 tritaškių (iš 33 bandymų). Jie tolimus metimus metė net 52 proc. taiklumu.

Tiesa, ir KTU stebino taiklumu – pataikė 15 tritaškių ir 33 bandymų (45 proc. taiklumas). KTU įspūdingai metė ir dvitaškius - pataikė 24 iš 34 bandymų (65 proc.), kai tuo tarpu ASU iš 30 dvitaškių pataikė vos 9 (30 proc. taiklumas).

„Mūsų pergalę lėmė komandinis žaidimas, laimėta kova po krepšiais dėl kamuolių ir geras pataikymo procentas. Laikėmės žaidybinio plano, dalijomės kamuoliu, padėjome vienas kitam ir štai rezultatas – graži pergalė“, – džiaugėsi KTU treneris Vytautas Pliauga.

ASU treneris Robertas Ragauskas po šio pralaimėjimo gyrė savo žaidėjus už parodytą valią. 

„Vienu metu atsilikome 22 taškais, tačiau nenuleidome rankų ir kovėmės iki galo. Pademonstravome valią ir charakterį – buvome priartėję iki 6 taškų, tačiau, neturint keturių pagrindinių žaidėjų, laimėti prieš pajėgią KTU komandą beveik neįmanoma“, – reziumavo ASU strategas.  

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.