Viena Simono Serapino klaida palaidojo visas Kauno "Žalgirio" viltis patekti į ULEB Eurolygos ketvirtfinalį. Ketvirtose antrojo etapo rungtynėse kauniečiai Atėnuose nusileido savo aikštėje žaidusiems "Panathinaikos" krepšininkams 78:83 (11:21, 24:23, 22:20, 21:19).

Likus 11 sekundžių iki mačo pabaigos šeimininkai pirmavo 80:78. Tačiau besivarydamas kamuolį jį pametė S.Serapinas. Pabaigoje dar dvitaškį su pražangą sugebėjo įmesti Nikolaos Hatzivrettas.

"Žalgiriui" taškus pelnė: Tanoka Beardas 24 (11 atkovotų kamuolių, 6 klaidos), Ainaras Bagatskis 16, Darjušas Lavrinovičius 16 (7 atk. kam., 7 blokai), Mindaugas Timinskas 14 (7 kld.), Simonas Serapinas 3, Vidas Ginevičius 3, Paulius Jankūnas 2.

"Panathinaikos" rezultatyviausiai žaidė: Fragiskos Alvertis 17, Mike'as Batiste'as 15, Nikolaos Hatzivrettas 12, Jaka Lakovičius 11, Dimitrios Diamantidis.

Itin dažnai klysdami rungtynių pradžioje kauniečiai leido šeimininkams nuo pirmųjų minučių pabėgti į priekį - 19:7. Vien per pirmąjį ketvirtį "Žalgiris" suklydo 8 kartus.

Antrajame kėlinyje svečių iš Lietuvos deficitas pasiekė rekordinę 18 taškų ribą - 16:34.

Kauniečius iš gilios duobės traukti ėmėsi du nuo atsarginių žaidėjų suolelio pakilę krepšininkai - D.Lavrinovičius ir A.Bagatskis. Pastarasis tritaškiais šaudė "Panathinaikos" krepšį, o D.Lavrinovičius pasižymėjo blokais ir taškais iš po krepšio.

18 taškų deficitas buvo visiškai panaikintas įpusėjus ketvirtajam kėliniui - 71:71. Tačiau tuomet 8 taškus iš eilės praleidę svečiai vėl pateko į keblią situaciją.

Per paskutines dvi minutes "Žalgiris" sugebėjo sumažinti atsilikimą iki dviejų taškų (77:79), tačiau V.Ginevičius, likus 12 sekundžių, pataikė vieną baudos metimą iš dviejų - 79:78 graikų naudai.

Likus 11,4 sekundės J.Lakovičius realizavo vieną baudos metimą iš dviejų, tačiau viltis iškopti į ketvirtfinalį sužlugdė S.Serapino klaida.

"Žalgiris" tapo antrąja Eurolygos komanda, antrajame etape suklupusia visus keturis kartus. F pogrupyje pirmauja Bolonijos "Climamio" ir "Panathinaikos" krepšininkai, turintys po 3 pergales.

H.Mottola - naudingiausias ketvirtojo turo žaidėjas

Komentarai:
serapinas lama
2005-03-19
+2
Atsakyti
bet cia normali chebra renkasi respect kad negalialinant ant antano eurobaksetas meslu meslas nes ten pasidare sireikos antigerbeji sekta... tas saitas pradejo dvokt...
2005-03-19
-4
Atsakyti
nekenciu tu kurie raso ai ntai zalgiriu viskas tai jis yra sioks anoks jei esat tikri zalgirio fanai pasitikekit likimu kas kaip bus tas taip bus o dar palaukit ryta patvarkysim per sekancias varzybas zodziu turesim laimet lkl del tokiu varzybu eurolygoi patvarkysim visus
2005-03-18
-7
Atsakyti
ka padarysi prakisom bet timinskas sake kad dabar zaisim del garbes ir sakau mes garbes dar turesim
2005-03-18
+2
Atsakyti
taip galima teigti,kad treneris suklydo kelis kartus...bet kodel reikia iskarto saukti,kad jam reikia atsistatydinti...taigi tik durniai taip gali rekti...pradzioj pagalvokit kas tada bus jo vietoje?Gal Krapikas?Juk jis tai tikrai nepanasus i treneri...Kazlauskas?Jis turi kontrakta...ir siaip idomu ar jis eitu i Zalgiri...Gal...bet dar neaisku...Geras Tas Musu Antanas...nera treneriu nedaranciu klaidu...(kaip ir teiseju)nors jie ir yra savo srities profesionalai...taciau klysta visi...tiek gydytojai operuodami,tiek vairuotojai varuodami,tiek ziniu vedejai...tiek tie patys treneriai(cia paminejau kaip pvz)Geriau paziurekime kiek skambiu pergaliu mes pasiekeme vadovaujant jam,kad ir Atenuose,nors iskovota tik 4 vieta,bet uztat buvo matyti,kad mes nusipelneme daugiau...Europos auksas...argi kas diena Lietuva nusluosto visiems nosi ir tampa Europos cempionais?Manau,kad dar per anksti smergti treneri...juk jis vadovauja ne zvaigzdziu pilnai komandai(kaip CSKA,MACCABI,TAU,ar dar kitos...turincios daug zaideju pajegiu pakeisti staro penketo zaidejus...kaip Panatinaikos,Montepaschi,Skipe r,Barselona...Ka turime savo sudeti taip ir zaidziame...as manau,kad Zalgiris ir taip jau labai daug pasieke...uzemes grupeje trecia vieta...juk pogrupis tikrai nebuvo lengvas...ir antrame etape mums burtai nebuvo palankus...taciau pergaliu islepinti musu sirgaliai garsiai reke,kad cia visiems bus ragas...nesakau,kad reke visi...bet ju buvo daug...-zmones per daug tikejotes...o dabar kaltinate treneri...taip,gal jis kaltas vienoje ar kitoje situacijoje...bet ar jis kaltas,kad Beardas nepataike is po krepsio...butu pasirinkes kita spr...kad greitai atakuoti tai visi butu reke kodel nelaike kamuolio iki galo...gal kamuolio atidavimas Serapinui ir buvo nelogiskas,bet as manau,kad ta klaida nenuleme Zalgirio patekimo i kita etapa...tai nuleme ankstesnes trys dvikovos...taip,kad bukime tikri Lietuviai...ir nebandykime rodytis gudriais,kad sugebame tik smerkti treneri ir reikalauti jo atsistatydin...
2005-03-18
-2
Atsakyti
kai LR gauna tai visi zalgiriniai su s.. maiso, kad lochai ir t.t. , o daba kai zalgiris per malkas brenda...tai visi jau apeliuoja i sazine.. tipo kokie jus lietuviai kad ant savu varot.. taip kad kartais patys pagalvokit ka rasot o tik tada apeliuokit..
2005-03-18
-2
Atsakyti
antanai buk vyras - atsitatydink
2005-03-18
Atsakyti
Euras_valdo, kol tokie kaip tu lietuvoj gyvena, tol ir busim kaimieciai
2005-03-18
+2
Atsakyti
to basketnews:
tipo butu serapinas kamuolio neprarades, tai zalgiris turetu sansu zaisti kitame etape :) optimistai bl susirinkę
2005-03-18
-4
Atsakyti
EURAS VALDO, abuzi tu ejk issipurtyk galva teisingai lukashenka sako kol lietrytis pirma koma lietuvoj bus dar tex koki tukstantmeti palaukt... jo chebrai veluoja atlyginimai taj jie sumaste ir specealiai nepateko i kita etapa!!!
2005-03-18
-6
Atsakyti
zalgiriui ryskiai kitiem metam rejkia cota susigrazint!!! o simis siajp taj geraj pavaro tik nepasiseke...
2005-03-18
-6
Atsakyti
euroas_valdo,man ydomu kodel cial ietuvoj niekas nieko apie algas neraso???jauciu macas vel kokia nesamone suveme,kaip tame savo interviu.ten tai prisijuokiau.Rytas kazkada bus pirma komanda,gal ir bus,bet niekada nepasieks,ko pasieke zalgiris
2005-03-18
+1
Atsakyti
oj dziaugiuosi zalgiriui krachu!zalgiryje vel nemoka atlyginimu.va del ko taip nuleide rankas visi.
Ispanijos Baskų krašto didžiausias dienraštis El Correo šios dienos numerio straipsnyje apie Eurolygos varžybas rašo, kad "Sabonio komanda yra sunkioje finansinėje krizėje ir žaidėjams vėluoja mėnesiniai atlyginimai".
2005-03-18
-1
Atsakyti
zalgiris daro tik geda Lietuvai.bet as dziaugiuosi kad ir vel gavo zalia.sirgau uz panatinaikos :).vsio baigesi zalgiriui galutinai eurolyga!
Prasidejo zalgirio pabaigos pradzia
labai patiko kai krapikas ant sireikos reke.karocia bardakas visiskas tam zalgiri :)
2005-03-18
+3
Atsakyti
nu nieko tokio. nera to blogo kas neiseitu i gera. nekaltinkit serapino. pasitaiko visiems klaidu. arba beardo uz tai kad neimete paskutinio metimo su climamio ish po krepsio. rejkia garbingai bajgti eurolyga ir laukti kito sezono revansui
2005-03-18
-5
Atsakyti
GEDA
2005-03-18
+5
Atsakyti
padaryti 20 klaidu ir 12 asistu...eurolygos koamndai geda...siauliai pries ryta gali taip losti..
be to, sereika nusipeza, kad sekme nusisuko - as mnau, sekme atsisuko, nes kiekviena karta suteikdao sansa...mano manymu, zalgiris zaidzia taip, kad nuo kiekvienos is tu komandu vidutinsikai turetu gauti apie 15 tasku...
2005-03-18
-3
Atsakyti
tai va, prie vieno totalaus looserio gusto, kuris kada reikia nepatike baudu, prisidejo dar du 'rinktines kandidatai' - ginevicius ir serapinas. Nors visi kalba, kad serapino klaida viska suzlugde, butu 'toks patyres' rinktines izaidejas kaip ginevicis pataikes bauda, nereiktu ir tos serapino klidos...o dabar, puse sio looseriu komanos (iskaitant ir 'neblogai atrodanti Dainiu' ) matysime rinktineje, kuri bandys apginti auksa....
2005-03-18
Atsakyti
Manau, kad padėtis, kurioje yra dabar Žalgiris yra atėjusi nuo pat sezono pradžios ir labai matoma TOP16.Aš kalbu apie sezono pradžioje Žalgirio savininkų kalbas pirkt dar vieną 2-3 numeriu žaidžiantį pajėgų legionierių. Būkim biedni, bet teisingi, kad Žalgiryje tokie žaidėjai yra: Tima, Beard ir Pack, na ir Darius L., kai Antanas leidžia žaist ir jis pats susitvarko su nervais.
Moralas toks: savininkai pataupė metų pradžioje - rezultatą turi dabar.
2005-03-18
-2
Atsakyti
naujas ne kaujas:)
2005-03-18
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.