Nuotr.: JSK.lt
Nuotr. JSK.lt

Ketvirtadienį oficialiai „Jonavos“ komandą papildęs Dovydas Redikas ruošiasi šiandien įvyksiančiam sugrįžimui Nacionalinėje krepšinio lygoje (Mezon-NKL). 25-erių metų gynėjas naujosios ekipos marškinėlius apsivilks šio vakaro namų rungtynėse su Šakių „Vyčiu“, kuriam atstovaujant 2015-2016 metų sezono pradžioje sužibo ir persikėlė į Pasvalio „Pieno žvaigždes“.

Dovydas Redikas

Dovydas  Redikas
Komanda: Jonavos Jonava
Pozicija: SG
Amžius: 25
Ūgis: 192 cm
Svoris: 95 kg
Gimimo vieta: Šiauliai, Lietuva

„Pagrindinis dalykas man bus sugrįžti, po tiek laiko jaučiuosi išsiilgęs krepšinio, norisi sportuoti, – oficialiai klubo svetainei teigė Redikas. O ar čia ar „Vytis“, ar Mažeikiai, visiškai nesvarbu. Man tiesiog norisi sportuoti ir padėti klubui.

O tai, kad bus „Vytis“, tai didelės reikšmės neturi. Aš prieš juos nieko blogo tikrai neturiu, jie man buvo suteikę šansą, tad bus kažkiek malonu, bet didelio skirtumo man šiuo metu nėra.“

Jis taip pat pasidalijo mintimis apie  savo sportinę formą, tikslus šiame sezone bei komandos vyriausiojo trenerio filosofijos supratimą.

– Dovydai, kaip jautiesi Jonavoje?
– Labai gerai. Sąlygos labai geros čia. Net nesitikėjau, kad bus tokia gera arena. Tai yra aukščiausio lygio, LKL lygio salė.

– Turėjai pertrauką be krepšinio. Kokia šiuo metu yra tavo sportinė forma?
– Buvau pasiruošęs, sportavau visą vasarą. Judėjau kažkiek, nebuvo taip, kad visą laiką lovoje gulėčiau. Nėra taip, kad ji yra labai gera, bet įsivažiuosiu ir viskas bus gerai.

– Į NKL grįžti po dviejų sezonų pertraukos. Taigi, turi NKL patirties ir žaidei tada labai gerai. Ar dar prisimeni tuos įgūdžius ir žinai NKL virtuvę bei varžovus?
– Taip, buvau naudingiausias ir rezultatyviausias lygos žaidėjas. Bet šiaip viskas dabar keičiasi, nauji žaidėjai, nauji treneriai. Bet tikrai nebandysiu išradinėti dviračio, yra sukomplektuota komanda, dabar bandysiu kiek įmanoma labiau padėti komandai, padėti sau ir iškovoti kuo daugiau pergalių. Tie asmeniniai rodikliai nėra tokie svarbūs. Žinau, ko iš manęs nori treneris, aš su juo dirbęs ne vienerius metus.

– Ar komandos treneris jau yra paskyręs tau kažkokias užduotis?
– Jis žino mano stipriąsias puses, žino, kuo aš galiu būti naudingas komandai ir kuo galiu padėti. Aš suprantu trenerio filosofiją, jo žaidimo schemas, jo krepšinio matymą. Manau, kad mes suprantame vienas kitą ir žinome, ko norime vienas iš kito. Išskirtinių užduočių tikrai neturiu, viskas turi būti pagal numatytą planą, pagal gynybos ir puolimo schemas.

– Ar žiūrėjai NKL sezono rungtynes šiemet?
– Žiūrėjau. Jonavoje žaidė keli mano draugai, tai stebėdavau „Jonavos“ rungtynes.

– Kaip vertini komandos galimybes šiame sezone?
– Klube yra aukšti reikalavimai, komanda siekia aukščiausių tikslų. Ambicijos – pagrindinis dalykas. Kol kas garsiai apie tai nekalbame, tačiau visi suprantame, kad susirenkame ne tik pažaisti, bet ir siekti aukščiausių tikslų. Ir aš pats noriu su šia komanda pasiekti kuo daugiau.

Komentarai:
Rykliuks
Ryto mokinys kuris yra vienas is geriausiu talentu su tokiom rankom ir igudziais toli nuvejo

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-15
+2
Atsakyti
KlaidomisLabai džiaugiuosi ir didžiuojuosi Dovydu tai neapsakomai talentingas gabus jaunuolis kuriam viskas dar tik priešakyje . Charizmatiškas , emocionalus bet tikrai jis nėra kriminalinis nusikaltėlis kaip stengiasi padaryti pigi purvasklaida . Žinoma buvo jaunas gal ir padarė kokią vieną kitą klaidą kam nepasitaiko bet didžiausią įtaka tai bloga kompanija, treneriai niekam tikę kurie nemokėjo tinkamai jo nukreipti . Esu įsitikinęs Dovis sužais nuostabu sezoną ir sužibės gražiausiomis spalvomis ir vėl pakels sparnus nes čia į jį žiurimą kaip valstybės priešą o ne atletą kuris garsiną šalį . Visa tai tik žurnalistų sąmokslas


Tegul jis jau nebegarsina tos Lietuvos. Užteko.
2017-12-15
-4
Atsakyti
Anonimas
As speju Valentaite savo papuosalu irgi issilgusi. nu ir kas?
2017-12-15
+8
Atsakyti
Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi Dovydu tai neapsakomai talentingas gabus jaunuolis kuriam viskas dar tik priešakyje . Charizmatiškas , emocionalus bet tikrai jis nėra kriminalinis nusikaltėlis kaip stengiasi padaryti pigi purvasklaida . Žinoma buvo jaunas gal ir padarė kokią vieną kitą klaidą kam nepasitaiko bet didžiausią įtaka tai bloga kompanija, treneriai niekam tikę kurie nemokėjo tinkamai jo nukreipti . Esu įsitikinęs Dovis sužais nuostabu sezoną ir sužibės gražiausiomis spalvomis ir vėl pakels sparnus nes čia į jį žiurimą kaip valstybės priešą o ne atletą kuris garsiną šalį . Visa tai tik žurnalistų sąmokslas
2017-12-15
+8
Atsakyti
To Arciau
Aha, taktika gera. Vienam mieste, kokiam nors bare anksciau ar veliau susitiks. Abu gerai ipiese dar gali ir vakara kartu pratesti, o jeigu astute gerai papurenta bus gali ir praeities nuodemes atleisti ir ieskinius atsiimti. Zodziu vienu suviu - trys zuikiai :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-15
-9
Atsakyti
djgaffer
Jam jau tiek šansų buvo duota,kad jau nieko iš jo nesitikiu.Net ir geras žaidimas neatpirks jo praeities nuodėmių.Nebent tikrai pasišvęs tik krepšiniui ir jei kažkada pakils iki aukšto lygio,tai tada gal ir bus galima kalbėti apie atleidimą.Dabar jis tik kalbėt gali.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-15
+6
Atsakyti
Arciau Astutes
Niekaip negali nevoges, o Astute cia pat, Jonavoj :)))

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2017-12-15
+2
Atsakyti
Ceska
reikes ziuret varzybas
2017-12-15
-2
Atsakyti
paziuresim, ko vertas - kad vel neapsivogtu
2017-12-15
-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.