„Žalgirio“ simbolis Beardas palieka Kauną (papildyta)

2007-11-09 16:09
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Tanoka Beardas nusiėmė sportinę avalynę, užsidengę galvą rankšluosčiu ir taip parodė, kad į aikštę nebegrįš. Po 9 dienų paaiškėjo, kad tai buvo paskutinis jo pasirodymas Kauno „Žalgirio“ komandoje.

Penktadienį „Žalgirio“ klubo vadovai paskelbė, kad komandos kapitonu prieš 2006-2007 metų sezoną išrinktas Beardas beveik po penkerių Kaune praleistų metų palieka klubą. 36-erių metų amerikietis jau yra radęs naują komandą.

Išsiskyrė gražiuoju

Atsisveikindamos abi pusės negailėjo šiltų žodžių viena kitai. „Žalgirio“ viceprezidentas Gediminas Navikauskas, paskelbęs, kad Tanoka palieka Kauną, įteikė jam garbingiausią klubo apdovanojimą – ženklelį su 60 briliantų. Šį apdovanojimą turi vos keli daugiausiai „Žalgiriui" nusipelnę krepšininkai. Po to krepšininkui taip pat buvo padovanota nuotrauka iš rungtynių Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) prieš NBA komandas.

[image=7554 left Praėjusį sezoną iškovotas ketvirtas Lietuvos krepšinio lygos čempiono žiedas „Žalgirio“ kapitonui Tanokai Beardui buvo paskutinis trofėjus Lietuvoje]Abiem vyrams apsikeičiant dovanomis, jų akyse sublizgo ašaros.

„Noriu padėkoti Lietuvos krepšinio gerbėjams, kurie pavertė mano paskutinius 5 metus geriausiais gyvenime, – per spaudos konferenciją kalbėjo krepšininkas. – Taip pat dėkoju „Žalgiriui“, kuris padėjo atgaivinti karjerą“.

„Tačiau labiausiai noriu padėkoti komandos draugams, kurie buvo mano šeima ir gerais, ir blogais laikais. Nors nusprendėme, kad laikas skirtis, aš išeinu aukštai iškelta galva, nes visi kovojome dėl bendro tikslo“, – kalbėjo Beardas.  

Navikauskas dėkojo Beardui už pavyzdį, rodytą jauniesiems komandos žaidėjams. „Žalgirio“ viceprezidento teigimu, Tanoka „buvo kovingo žmogaus pavyzdys“.

„Tačiau gyvenimas tuo nesibaigia – įsitikęs Navikauskas. – Tanokai reikia naujų iššūkių. Jis atėjo pas mus ieškodamas naujų iššūkių ir dabar tą patį padarys naujoje komandoje".

Kauną palieka sekmadienį

Beardas „Žalgiryje“ nežaidė nuo praėjusio trečiadienio (10.31), kai po Eurolygos rungtynių su Sopoto „Prokom Trefl“ ekipa jis buvo suspenduotas. Tuomet amerikietis ėmė reikšti nepasitenkinimą, kai ketvirto kėlinio viduryje buvo pakeistas.

Kalbėdamas apie krepšininko suspendavimą, Navikauskas pabrėžė, kad Beardas pasibaigus rungtynėms nebeišsišoko.

„Buvo tik tiek, kiek jūs matėte halėje, – prisimindamas Tanokos nusiimtus sportbačius sakė Navikauskas. – Nebuvo nieko bloga pasakyta, nieko bloga neatsitiko rūbinėje. Tiesiog tuo metu buvo tokios emocijos“.

Po kelių dienų Kauną paliksiantis Beardas kol kas nenorėjo atskleisti komandos, kurioje tęs karjerą. Jis apsiribojo atskleisdamas tai, kad liks rungtyniauti Europoje.

„Šiandien nenoriu apie tai kalbėti. Dabar aš atsisveikinu su „Žalgiriu“, kuris visada liks mano širdyje. Tačiau sekmadienį palieku Lietuvą ir pradedu naują gyvenimo etapą“ – kalbėjo Beardas.

206 cm ūgio vidurio puolėjas Kaune praleido beveik penkerius metus. 2002 metų sausį atvykęs į „Žalgirį“, Beardas tapo vienu efektyviausių visų laikų „Žalgirio“ žaidėjų. Per 5 sezonus jis padėjo klubui laimėti keturis LKL čempionų žiedus ir kartą triumfuoti SEB Baltijos krepšinio lygoje.

Jis buvo rinktas į antrą naudingiausių Eurolygos žaidėjų komandą ir tris kartus tapo naudingiausiu LKL žaidėju.

Iš viso per beveik penkerius metus jis sužaidė 271 oficialias rungtynes vilkėdamas „Žalgirio“ aprangą. Per šiuos mačus jis pelnė 4537 taškus (vid. 16,7) ir atkovojo 2461 kamuolį (vid. 9,1).

Beardui šis sezonas pagal kontraktą turėjo būti paskutinis Kaune. Iki tol amerikietis vos viename klube buvo rungtyniavęs ilgiau nei 1 sezoną.

Beardui palikus Lietuvos čempionų ekipą joje liko vienintelis tikras vidurio puolėjas – Eurelijus Žukauskas. Jam padėti turėtų iš „Žalgirio“ dublerių komandos pakviestas 17 metų 210 cm ūgio Donatas Motiejūnas, o artimiausiu metu Kauno klubą gali papildyti naujas žaidėjas.

„Naujo žaidėjo pradedame ieškoti šiandien, – paneigdamas visus gandus apie ieškomus žaidėjus sakė Navikauskas. – Tokio lygio žaidėją surasti yra sunku ir prireiks laiko, kol rasime jam pamainą. Ateitis parodys, ar toks sprendimas buvo teisingas“.

Komentarai:
chaosmaker tylek geriau nekalbejes nesamoniu..
2007-11-14
+2
Atsakyti
Prokom ismete pensininkus Besta ir Wolkowyski, Wolkowyski yra berots centras, tai va, kaip tik tanokai pakeist. zal megsta vidury sezono visokius pensininkus supirkinet, tai va tas kaip tik :)
2007-11-12
+2
Atsakyti
to tenisistas

Man nusispjaut i tas tavo dowanas
2007-11-11
+1
Atsakyti
eurelijus taps kapitonu:

nemokamos dovanos, tikrai verta:

http://www.von.lt/?ref=Aligator
2007-11-11
+3
Atsakyti
Komentarai tai jusu absurdiski paraso gaila,tai kam iswiso to reikia geriau patyleti ir nieko nerasyti..
2007-11-10
+5
Atsakyti
chaosmaker nemanau kad paliks po sio sezono, Kauna, Zukauskas..
2007-11-10
-2
Atsakyti
gaila
2007-11-10
-5
Atsakyti
kritikas, ne taip supratai mane... Macijauskas isejes is Neptuno iskart i Olympiacosa gi nejo :) Dar praejo keletas metu kol jis ulebcupe ir panasiuose turnyruose sustiprejo.
2007-11-10
-6
Atsakyti
praeitais metais zal paliko amzinas simbolis Gynevicius, siais tanoka. idomu kas dabar bus simboliu? manau eurelka :)
2007-11-10
+6
Atsakyti
Thanks you Tanoka over while during Zalgiris,you art soldier.You present us perpetual soldier.We your never unforgettable Tanoka.Power you soldier
2007-11-10
-2
Atsakyti
artimiausiu metu gali papildyti?dar vienas irodymas, kad navikauskui su galva kazkas negerai.eurolyga zalgiriui gali baigtis jau sia savaite, o jis matai dar masto ar reikia kito zaidejo..nebent browno nupirkimui ir kontrakto su beard nutraukimui buvo ismesti tokie pinigai, kad dabar ju tiesiog nebera..
2007-11-10
+7
Atsakyti
To Homulvas: nu jei tęst palyginimus, tai Macijauskas irgi buvo "Neptūno" lyderis, o dabar lydelis "Olympiacos". Nepameginęs nesužinosi.

Šiaip tai geras centras ajsq būtų žalgiriui gerai, bet Z pastaruoju metu mėgsta prisipirkt visokių Keniu Andersonų sezono vidury.
2007-11-10
-2
Atsakyti
Dabar Žalgirio priekinė linija atrodo tokia pažeidžiama,skylėta...Šeip Tanokos niekas nepakeis.Kaip ir niekas nepakeitė T.Edney,A.Bowie ir dabar Tanoka.Didžiausia pagarba Tanokai,kad net 5 sezonus Kaune sužaidė,nors iki tol jis vos ne kas metais keisdavo komanda.

Tiek daug ir gerų pergalių buvo pasiekta su juo.Dabar net keista bus žiūrint Žalgirį nebematyti Tanokos.Per tuos visus sezonus kiek jis LKL, BBL apdovanojimu susirinko.Net 11 tokių.Džiūgu kad Eurolygos metraštyje prie naudingumo koeficiento rekordo Tanoka Beard dar prirašytas Žalgiris :)

Sėkmės jam gyvenime ir tikiuosiu dar jis greitu laiku nebaigs karjeros.Net sunku įsivaizduot dabar be jo Žalgirį...
2007-11-10
+14
Atsakyti
ir gerai kad išvarė man jis jau buvo nusibodęs ir žaidė blogai
2007-11-10
+7
Atsakyti
visiem ateina laikas cia nieko nepadarysi
2007-11-10
-2
Atsakyti
labai gaila kad tanoka palieka zalgiry, taciau jau pats laikas
2007-11-10
+5
Atsakyti
Tanoka tikrai auksto lygio zidejas, net jei ir del asmeniniu ambiciju palieka Zlagireli vis viena, pagerbkim zmogu, penki metai arimo Zalgiry yra tikrai daug.

Sekmes jam
2007-11-10
+3
Atsakyti
na ka iš tiesu seniai laukiau jo pasitraukimo bet tanoka tikrai užsitarnavo pakankamai kad jam išeinant nešūkaučiau iš laimės o pagerbčiau kaip viena iš pagrindinių žaidimo ašių pastaraisiais metais. Tačiau jam išejus tikiuosi ŽALGIRIS SUGRĮŠ PRIE LIETUVIŠKO KREPŠINIO
2007-11-10
+5
Atsakyti
Tanokos atleidimas, tai turbūt didžiausia Žalgirio vadovų klaida per pastaruosius 10 metų. Žalgiris be jo kažkaip ne taip atrodo, Tanoka turėjo daug sirgalių Lietuvoje. Sekmės jam. O Žalgirio vadovams sekmės ieškant geresnio centro, nors tai skamba idiotiškai, nes sezono pradžioj rasti kažką panašaus į bent vidutinio lygio žaidėja mažai šansų.
2007-11-09
+8
Atsakyti
miklovan nervini vafliau cia tema apie Tanoka Bearda o ne apie tavo ryta taigi buk tolerantiskas ir nekisk cia savo ryto
2007-11-09
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.