Nuotr.: Fotodiena.lt
Nuotr. Fotodiena.lt

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai trečiadienio vakarą pradės kovą Europos taurės Top-16 etape, o pirmose rungtynėse namie sutiks galingą varžovą iš Rusijos – Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkus. Turnyro organizatoriai pabrėžia, kad tai bus vienos įdomiausių antro etapo starto rungtynių. Tuo neabejoja ir vienas komandos vadovų Linas Kleiza.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
30
Naudingumas
33
Tritaškiai
71%
5/7
Baudų metimai
100%
9/9

Sausio mėnesį „Lietuvos ryto“ komanda savo namų arenoje sužais tik dvejas Europos taurės antro etapo rungtynės, todėl komanda tikisi sulaukti galingo aistruolių palaikymo.

„Tai tikrai labai svarbios rungtynės, kurios turi didelę reikšmę. Mūsų vaikinai trokšta iškovoti pergalę ir sėkmingai pradėti kovą dėl patekimo į Europos taurės atkrintamąsias varžybas, – kalbėjo klubo viceprezidentas Kleiza. –Gruodžio mėnesį mūsų komanda demonstravo gerą žaidimą ir iškovojo daug svarbių bei gražių pergalių. Bet mes žinome, kad galime ir turime žaisti dar geriau.

Manau, kad artėjančiose rungtynėse nugalėtoją lems detalės. Svarbu neperdegti, tinkamai pradėti susitikimą. Matėm, kad „Zenitas“ puikiai kovoja dėl kamuolių po varžovų krepšiu. Kova dėl kamuolių bus esminė. Labai džiaugiamės, kad prie mūsų prisijungė Egidijus Mockevičius. Žiūrovų pagalba mums itin svarbi. Todėl nuoširdžiai laukiame visų vilniečių trečiadienį arenoje. Nusimato karštas vakaras.“

Siemens arenoje susirinkę aistruoliai išvys vienų iš naudingiausių Europos taurės aukštaūgių kaktomušą - Louko Mavrokefalidžio (18 naudingumo balų per rungtynes) ir Drew Gordono (18,2 naudingumo balų per rungtynes).

Vilniuje susitiks vienos geriausią puolimą Europos taurėje demonstruojančių komandų – „Lietuvos rytas“ pagal šį rodiklį šeštas (85,9 taško), “Zenitas” penktas (86,2 taško).

Šį sezoną metami tritaškiai

37%
9,1
Pataiko: 9,1
Taiklumas: 37,5%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 13
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Kyle Kuric

Vilniaus komandos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis anksčiau taip pat pabrėžė ypatingą pirmų rungtynių svarbą.

Tai bus penkta tarpusavio komandų akistata, o „Lietuvos rytas“ antrą kartą sieks nugalėti turtingą Rusijos klubą. Paskutinį kartą komandos buvo susitikusios Vilniuje ir pergalę po atkaklios kovos 86:84 išplėšė „Lietuvos ryto“ krepšininkai.

Sankt Peterburgo komandoje žaidžia du buvę Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai – Nicolas Laprovittola ir Gordonas. Pastarasis yra vienas geriausių Europos taurės krepšininkų.

„Lietuvos rytas“ savo gretose turi du žaidėjus, kurie taip pat patenka tarp naudingiausių lygos žaidėjų - Chrisas Krameris ir jau minėtas Mavrokefalidis.

Rusijos VTB lygoje Sankt Peterburgo „Zenit“ krepšininkai iškovojo 7-ias pergales ir patyrė 2 nesėkmes. Vasilijaus Karasiovo auklėtiniai užima ketvirtą vietą čempionate. Laipteliu žemiau žengia Eurolygoje rungtyniaujanti Maskvos srities „Chimki“ komanda.

„Lietuvos ryto“ ir „Zenit“ komandų akistata vyks trečiadienį, 19:00, „Siemens“ arenoje.

Komentarai:
Rokis
gerai būtų jeigu žalgiris kitą sezoną Gordoną iš zenito pasiimtų, manau vietoj Kavaliausko būtų gerai ir dar atletiškesnis pasidarytų.
2018-01-02
+4
Atsakyti
Vilniaus komanda turi geriausią gynybos ir puolimo penketus visame LKL.

/Geriausias gynybinis 5 penketas/

MOCKEVIČIUS - C

JOMANTAS - PF

BUTKEVIČIUS - SF

CRAMERIS - PG

MADGEN - SG

/Geriausias puolimo 5 penketas/

MAVROKEFALIDIS - C

PETERSON - PF

GIEDRAITIS - SF

GIRDŽIŪNAS - PG

BARONAS - SG
2018-01-02
-16
Atsakyti
djgaffer
Rungtynės be gynybos nusimato.Abi komandos vienos geriausių puolimo,tai greičiausiai matysim bėk ir mesk žaidimą.Įdomu bus Gordoną pamatyti ir kokia jo motyvacija.Turėtų būti piktas,kai pernai išmetė iš klubo.Įdomios bus rungtynės.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-02
-12
Atsakyti
Kuzia mano draugas
mes su Kuzia abu bybi dejom ant zalgerio

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-02
+1
Atsakyti
Klay
Kleiza nutare tapti tikru vilnieciu tai vis bando save sureiksminti bei pasirodyti kai pastaruosius metus buvo niekam neidomus. Greit savo kailiu suvoks i koki mesla ilindo. Neveltui jau gerai zino kokiu pajuokos objektu tapo tarp Lietuvos krepsinio fanu atejes i visos Lietuvos nekenciamiausia krepsinio projekta.
2018-01-02
+2
Atsakyti
Realiai vertinkime padėtį be karštų emocijų . Rytas paėmęs Butkevičių , Girdžiuną , Mockevičių labai stipriai sustiprėjo tai jau visai ne ta komanda kuria mėtėt rugsėjo mėnesį tai ČEMPIONŲ KOMANDA. Bus labai įdomu stebėti Gordon vs Mokevičius dvikovas
2018-01-02
+3
Atsakyti
Tadui
Cia taip zaisliniais monopolio € taskaisi savo bendriko kambariukyje?
2018-01-02
+6
Atsakyti
Elektros
Sako vadinasi tikrai bus juk nemeluotu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-02
-4
Atsakyti
Neras
Pagal statistika ir apžvalgą laukia gražios rungtynės, Sėkmės (Žalgiris Fan)
2018-01-02
+4
Atsakyti
Tadas
Kauno geda tas kleiza vaflis sudo gabalas uzmeciau is zenita Baja 1000e pasidvigubinsiu Geri pinigai ir dar 200e padariau zalgiri ir zenita dar 780garanruoti taigi isvis 1580 pliuso bus dekit ir jus nebukit durni

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2018-01-02
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Lietuvos rytas
Sankt Peterburgo Zenit
51%
37/72
Metimai iš žaidimo
52%
34/66
35
Atkovoti kamuoliai
32
23
Rezultatyvūs perdavimai
13
8
Perimti kamuoliai
7
59%
30/51
Dvitaškiai
53%
25/47
3
Blokuoti metimai
0

Rungtynių žaidėjai

Loukas  Mavrokefalidis
22 PTS
8/16 FG
5/6 FT
Kyle   Kuric
30 PTS
8/14 FG
9/9 FT
Egidijus  Mockevičius
8 REB
5 DREB
3 OREB
Drew  Gordon
8 REB
4 DREB
4 OREB
Chris  Kramer
7 AS
3 TO
31 MIN
Sankt Peterburgo Zenit
Keli žaidėjai
4 AS
Loukas  Mavrokefalidis
20 EFF
58% 2P%
25% 3P%
Kyle   Kuric
33 EFF
43% 2P%
71% 3P%